проблем с гориво
- Letajanta
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем с гориво
Здравейте колеги , да ви се оплача малко . Вчера сутринта тръгвам за работа и Джетата не иска да запали давам контакт подгрява върти и няма никой пробвах няколко пъти и се отказах . Направо се бях разболял ,обадих се на един приятел дойде с лаптопа закачи я и казва че за него всичко е ок и няма причина колата да не пали . Въртях около 10 пъти и запали много шумно и здраво испуши бяло работи около 30 -40 секунди и исчисти . От години зареждам на лукойл и знам че горивата им са качествени . Сега съм заредил на омв и добавка (утре ще сменя и горивен филтър ) сменил съм го преди 1000 км .
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: проблем с гориво
Letajanta написа:Здравейте колеги , да ви се оплача малко . Вчера сутринта тръгвам за работа и Джетата не иска да запали давам контакт подгрява върти и няма никой пробвах няколко пъти и се отказах . Направо се бях разболял ,обадих се на един приятел дойде с лаптопа закачи я и казва че за него всичко е ок и няма причина колата да не пали . Въртях около 10 пъти и запали много шумно и здраво испуши бяло работи около 30 -40 секунди и исчисти . От години зареждам на лукойл и знам че горивата им са качествени . Сега съм заредил на омв и добавка (утре ще сменя и горивен филтър ) сменил съм го преди 1000 км .
Спасе източи старото гориво въобще неслагай никви добавки а си сипши нова нафта ,старата я дай на некой със стар дизел,ако имаш и ти мое го ползваш,но неслагай такива добавки и тем подобни,филтъра също сменяш задължително.Аз съм имал доста такива случай с дизли от Лукойл,Петрол и по рядко ОМВ и Шел,за сега никва рекламация от ЕКО без майтап

и аз имам много добри впечатления от техния бензин...просто не остана истинска стока в България-щом лукойл и петрол ни цакат с гориво..и аз съм попадал на лошо гориво оттам...ромпетрол май си внасят безина от румъния..колко бяха по-назад от нас тези хора-а как дръпнаха в последните години....с безина от ромпетрол-колата ми е най-безшумна и пъргава...пробвал съм само бензиност. на изхода на кърджали...около 10 пъти съм зареждал оттам-просто разликата е очевидна...не може да е съвпадение...musura написа:Ромпетрол е истината последно време
п.с.миналата седмица решихме да засечем на един познат колко гори голфа...на празен резервоар до горе в лукойл пое 61 л...голф мк 3 1.8 ,по каталог нали е 55 л....просто вече нещата излизат извън контрол-на никой не му пука за реноме ,никой не го е страх от нищо,истинска джунгла...
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
kiko написа:и аз имам много добри впечатления от техния бензин...просто не остана истинска стока в България-щом лукойл и петрол ни цакат с гориво..и аз съм попадал на лошо гориво оттам...ромпетрол май си внасят безина от румъния..колко бяха по-назад от нас тези хора-а как дръпнаха в последните години....с безина от ромпетрол-колата ми е най-безшумна и пъргава...пробвал съм само бензиност. на изхода на кърджали...около 10 пъти съм зареждал оттам-просто разликата е очевидна...не може да е съвпадение...musura написа:Ромпетрол е истината последно време
п.с.миналата седмица решихме да засечем на един познат колко гори голфа...на празен резервоар до горе в лукойл пое 61 л...голф мк 3 1.8 ,по каталог нали е 55 л....просто вече нещата излизат извън контрол-на никой не му пука за реноме ,никой не го е страх от нищо,истинска джунгла...
айде веднага изказвания , не на място .... е тоз празен резервоар как го постигнахте , че точно на колонката да няма бензин , или чакахте да свърши и после бутане до бензиностанцията....и моя резервоар събира еди колко си, но като се обезвъздуши побира с още 10-15 литра..... защо си мислите че всеки ви цака.... то бива народ бива , ама секи трее да ги цака с нещо.... заеби!!!!
празният резервоар е постигнат така-правен му е промивка ,поради съмнения за боклуци и затлачване на бенз помпа(имаше си боклуци),наливане на около 5 л бензин,каране около 60 км и изчакване до бензиностанцията на празен ход-след 10 мин колата изгасна и е зареждано докато пистолета изключи...
колегата искаше да зсече колко гори колата му ,не за да докаже как го цакат с количеството гориво,а за да засече разхода ,поради съмнения за прекалено висок.
за обезвъздушаването нищо не мога да кажа...ако по някакв начин само с нормално зареждане с пистолет бензинджията е успял да го обезвъздуши и резервоара е побрал + 6 л си взимам думите назад...
колегата искаше да зсече колко гори колата му ,не за да докаже как го цакат с количеството гориво,а за да засече разхода ,поради съмнения за прекалено висок.
за обезвъздушаването нищо не мога да кажа...ако по някакв начин само с нормално зареждане с пистолет бензинджията е успял да го обезвъздуши и резервоара е побрал + 6 л си взимам думите назад...
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Пичове,
цакат ни отвсякъде.
Няма смисъл да се оплакваме и да мрънкаме, но фактът си е факт. Не че от този форум нещо можем да оправим и променим, но поне сме информирани за мошеничествата, които ни се прилагат.
На мен ми го правят редовно с газта - и на ЛукОйл, и на ОМВ, и на Шел...даже май и на Петрол. Последния път заредих бензин на Еко и газ на Топливо...да видим.
цакат ни отвсякъде.
Няма смисъл да се оплакваме и да мрънкаме, но фактът си е факт. Не че от този форум нещо можем да оправим и променим, но поне сме информирани за мошеничествата, които ни се прилагат.
На мен ми го правят редовно с газта - и на ЛукОйл, и на ОМВ, и на Шел...даже май и на Петрол. Последния път заредих бензин на Еко и газ на Топливо...да видим.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Единствената верига бензиностанции, на които нямам никаква разлика в поведението на автомобила, е ЕКО. Нивата, която карах по едно време, сега я кара един колега. Сложиха й газ, и я пробва на всички по известни вериги - Шел, ОМВ, Петрол, Лукойл и т.н. По негови думи, на ЕКО е най-добре. А пък принципно беше против тях преди това. Същото му е мнението и за бензина - има УАЗ-ка, и щом при нея има разлика в зависимост от бензина, смятайте за какво става въпрос. Отново от ЕКО е най-доволен. Ама това е обсъждано много.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Хъ... Един приятел ми обясняваше, че бил страшно недоволен от ромпетрол... И че САМО в краен случай зарежда от там. Става въпрос за ДИЗЕЛ!!! Аз там не съм зареждал все още.
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там

- bisi-vraca
- Автомобил:
- Двигател:
Мошениците могат да ос.рат всяка бензиностанцията- проблема е субективен за съжаление независимо от името на бензиностанцията, защотои хубаво гориво да налеят после доливат и 20% вода и боклуци и колонките и т.н.
Трябва 10 бензинджий да се вкарат в затвора и там бой и е.ане и да ги пишат по вестниците и проверки и контрол и глоби- това е изхода.
Трябва 10 бензинджий да се вкарат в затвора и там бой и е.ане и да ги пишат по вестниците и проверки и контрол и глоби- това е изхода.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
kusho написа:Нормално освен с количество ни цакат и с качество. Вчера звъни баджанака и пита:Колко събира резервоара на Пасата? 70л. до колкото се сещам му викам, а той тука на колонката сочи 89л. Освен честито друго какво да каже
Има комбита и с 90 литрови резервоари, явно на приятеля ти е от тях, + това като кажеш догоре, обикновено пълнят до гърловината, доста от пистолетите имат чопче дето натиска копченцето за обезвъздушаване като се пъхне в дупката, а разликата в литрите 100% съм съгласен че има, и тя идва от минаването на пяна вместо течност, която обаче се отчита от колконката. За това Шел на някой бензиностанции си смениха пистолетите с такива с ниска скорост... ма има теми 1000 кво обяснявам и аз.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”