обороти с характер....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 16 авг 2008 12:05

lamer4e написа:Колега смяняй тампона на моното и всичко се оправа :) както и едно реленце на захранването на ECU-to 8) мойта каляска и тя така беше

Моят автомобил е голф 2 от 1989г 1.6 с електронен карбуратор не е точно моноинжекция, но все пак ще съм ти благодарен, ако разкажеш по подробно на твояра тройка кое е това реле, а този тампон нещо като филтър ли е и ако можеш да дадеш малко по подробни детайли, тъй като тази голфара направо ме озадачава.
Благодарности на всички колеги, които съдействат за решаването на този парадокс :handshake

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 16 авг 2008 12:38

Не, този тампон не е филтър, а... ами точно тампон ;)
По-точно- присъединителен уплътнителен пръстен м/у смукателния колектор и дюзата на моното.
Често от нагряването се вдървява, къса (пука) и почва да смуче въздух от там.

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 16 авг 2008 12:46

radotom написа:Не, този тампон не е филтър, а... ами точно тампон ;)
По-точно- присъединителен уплътнителен пръстен м/у смукателния колектор и дюзата на моното.
Често от нагряването се вдървява, къса (пука) и почва да смуче въздух от там.

Значи от това може да е съскало, като махна захранването на канистер клапата, само че колата е с електронен карбуратор и не съм сигурен дали с моноинжекцията са сходни, но въпреки това трябва да се провери тази история. Аз обаче направих една беля и вместо да дам цитирай на отговора ти му дадох игнор и незная сега какво ще стане. Ще се опитам да вляза в така наречения ми игнор лист и да махна игнора, но ако немога моля пиши ми на лично съобщение или да се обърна към администратора

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Съб 16 авг 2008 12:51

Колега като си дал игнор на мястото на поста пише "Кликни тук за да видиш поста" Кликни и е ок :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 16 авг 2008 12:55

Хихихих... Отрязаха ме! mhihi mhihi mhihi
Хайде, моля, някой да ме цитира, защото колегата и ЛС от мен не може да получава ;)

За махане от Игнор-листата-> http://vwclub.bg/forum/ignore.php?

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 16 авг 2008 12:58

Пфу оправи се работата. Май напразно си го изкарах на клавиатурата :lol: както и да е всичко вече е наред, и мога пак да се съсредоточа върху проблема на германеца :) .
П.П то е ясно че ремонта най добре ще стане като се подмени цялото купе с някой 4-ка или бора, а се запази само емблемата пред него.
А ако съм разбрал правилно при спукан тампон на карбуратора той трябва да си взема повече въздух и да има високи обороти, а не ми се струва сега да прави така.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Съб 16 авг 2008 14:12

По-скоро нестабилни оороти, а не високи ;)
Ако е много въздуха- може и да гасне.

Потребителски аватар
byjy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот byjy » Съб 16 авг 2008 16:31

eng.Kostadinov написа:Пфу оправи се работата. Май напразно си го изкарах на клавиатурата :lol: както и да е всичко вече е наред, и мога пак да се съсредоточа върху проблема на германеца :) .
П.П то е ясно че ремонта най добре ще стане като се подмени цялото купе с някой 4-ка или бора, а се запази само емблемата пред него.
А ако съм разбрал правилно при спукан тампон на карбуратора той трябва да си взема повече въздух и да има високи обороти, а не ми се струва сега да прави така.
Радвам се,че си оправил голфчето. Не прави моята грешка да сменяш г2ка занещо друго,защото после ще съжаляваш.Голфа ми беше 1,6EZ двигател 75 коня/ карбуратор/,сега карам хонда сивик 1,5 vitekЕ 90 коня и мога да те уверя,че голфа е доста по добър като автомобил.Голф-2 не се продава, кара се докато си жив,независимо да ли ще си купиш друго ауто. : vw fen Та, за карбуратора на голфа,не помня точно за какво беше буксата която ми правеше проблем но се намира от лявата страна на карбуратора като застанеш срещу него.Беше с някакъв гумен маншет и се беше пречупил кабела точно на ръба на гумата.Огледай внимателно кабелите може да е нещо дребно което да те изкара извън нерви.

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Съб 16 авг 2008 20:10

Ами аз не бързам да ликувам много, но и не ставаше дума за оправяне на голфа, ами бях блокирал колегата radotom по погрешка и това имах предвид. Аз запоявах букса, но тази която запоих аз беше от дясната страна на карбуратора. Отначало прекъсваше, после установих, че като извадя буксата с кабели (отляво на карбуратора, точно над онази букса с гумен маншет, за която приказваш) на канистер клапана от клапана и оборотите се стабилизират. Още изследвания ще правя понеже отначало като я карах си вървеше нормално без да прекъсва, но като подадеш газ и тогава прекъсваше леко, но на връщане този проблем не го правеше :shock незнам какво му става на този своенравен немец. Мисля да го проверя, но става дума, че нещата явно са навързани, тъй като когато беше скъсана буксата колата направо се давеше, и дори едва я изкарах от гаража - на няколко пъти беше на път да угасне, тъй като е малко нагорнище. Въпросната скъсана букса която се намира отдясно на карбуратора влиза в нещо като клапан, в който влиза тръбичка от тази канистър клапа. Затова считам, че проблема е там, най много да има и скъсан тампон на карбуратора към колекторните тръби, но това не мисля че е проблем да се смени, тъй като карбуратора няма да се наложи да се разстройва. Не бих казал че съм я оправил, тъй като съм още на позиция следене, но благодарение на доста ваши добри идеи и плодотворни разговори горе долу считам че зная какво трябва да изследвам, така че мисля че темата не е още за приключване.
Много ви благодаря колеги, благодаря за ценните ви съвети ! love.vw
Поздрави на всички

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 17 авг 2008 10:15

След ползотворно изследване, установих вероятния причинител на проблема. Установих, че проблема се върти около тази клапа на канистер филтъра, и като отпушех този клапан (махам му напрежението) и колата се оправяше. Този клапан пуска вакуум към този канистер с бензинови пари и голямо количество въздух т.е засмуква въздушните и бензинови пари. Като извадя от канистера маркуча, който отива към клапана му и запуша извадения край, работата не е много зле, но ако го отпуша и колата започва да глъхне, оборотите и се намалят доста, а като го сложа пак на канистера и малко се повишават. Установих, че маркуча след клапана на канистера, към карбуратора е пукнат на няколко места, и оттам съска, като махна захранването на клапана. С напипване установих, че има голяма дупка в този маркуч и то точно на мястото на което излиза от карбуратора. Тогава когато го запуших с пръст колата се кротна сякаш. Остава да сменя въпросния маркуч и да видя, дали колата ще тръгне и оборотите ще се нормализират. Този проблем с оборотите ме кара да мисля, че щеше да е хубаво да се намира табло с оборотомер и започвам да се замислям, дали не трябва да се снабдя с такъв уред. Очаквам мненията ви относно проблема и оборотомера разбирасе :) .
Поздрави на всички.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 17 авг 2008 19:15

Мдааамм... Според това, което съм чел от колегите vit_autosofia и hristian37 (корифеите на тези карборатори) вакуумите и термоампулата са голям мор за тях!

Относно таблото с оборотомер- изпадат доста такива в 'Продава' ;)
Поразрови се там! Трябва само да спазиш коефициента на предавателното отношение на километража. Пише го в долната част на скоростомера с много малки цифрички. Моя, например, е 920
Можеш да погледнеш в 'Гараж'-а ми, втората снимка ;)

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 17 авг 2008 23:55

Аз още не съм го сменил този маркуч, все пак е неделя и всеки е или на море или пък някъде да отпуска. Само аз болният мозък бях се гмурнал под капака на голфа и слушах от къде съска, както и предположих че не бива да става, и така открих този голям кратер в маркуча взимаш въздух от канистъра. Надявам се утре като го сложа и като дам стъпка да не пърпа голфа ами да се изстрелва mhihi . Относно километража, днес забелязах тези цифрички и се чудих закакво са. По мои наблюдения те са точно под втория километраж, показващ колко километра са изминати от зареждане, а цифрата е точно над бутона за нулиране на малкия километраж. На моя лично е написано 950. Макар че сега разбрах закакво били тези цирфички, за което ти благодаря изключително много колега.
Също така разбирам и че си виден състезател и организатор, тъй като се поразчетох из темите. ЕВАЛА! :respect . Айде да запразнявам аз с писанията, че утре ме чака онзи в гаража :D , а за прогреса ще пиша какво става. Но стискам всичките палци, които имам да се оправи тая пущина!
Благодарности за сведенията и за всичко!

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пон 18 авг 2008 10:33

Здравейте колеги,
Смених маркучлето и оборотите на празен ход се кротнаха. Само че при теста на ход, при подаване на газ се усеща леко притрисане, като взема да давам по чевръсто газ отначало, иначе колата си тегли сравнително добре и вътъка и се е върнал горе долу. Имам съмнения, от другата страна на карбуратора, където има още някакъв елемент приличен на клапан, в който влиза букса с два кабела, по които тече 12, 13 волта хич не прави вакуум. Този клапаноподобен елемен смуче съвсем леко, а въздуха, който смуче е пак от канистъра. Той представлява нещо като метално цилиндърче стърчащо точно до мястото, където се съединяват пластмасата на въздушния филтър и карбуратора. Възможно ли е да си иска въздух оттам, а слабия вакуум да неможе да му го набави, и затова да притриса леко, или може да са влязли прашинки в карубратора от дупката в маркуча, който смених и да се моля да се почистят сами.
П.П днес пробвах да продухам този другия клапан. Сложих едно маркучле и с колкото дъх имах го продухах. След това - куриоз от филтъра миришеше на бензин, а колата нещеше да пали. Помислих си, че е задавена, но като отидох следобед да я припаля, ми казаха, че като съм я запалил и е излязъл един черен облак от ауспуха, а и оборотите бяха малко нисички. После се оправи и оборотите си бяха в нормалните граници. След това не съм я карал аз, а бащата и каза че върви нормално, но си мисля че този тъй наречен клапан е запушен, тъй като оттам много слабо смуче. Този клапан е на 3 болта и се чудя, дали да не го сваля да го почистя, но дали така няма да разстроя карбуратора. Помогнете. Възможно ли е колегите vit_autosofia и hristian37 да ми окажат някаква помощ, ако се обърна към тях, тъй като се предполага че са доста по компетентни от моята особа.
Предварително благодаря.

uomoto
Автомобил: MK4 PD
Двигател: 1.9 TDI 131

Re:

Мнениеот uomoto » Сря 25 юли 2012 20:10

eng.Kostadinov написа:Колега,
много съм признателен и благодарен за бързия ти отговор.
Именно за този канистър става въпрос, който се води канистър с филтър от въглен. Но от клапана към този канистър, който е в двигателния отсек, който при мен е закрепен на пластмасата на въздушния филтър мисля че дава вакуума към този канистър по време на движение, както ти спомена пращайки парите от канистъра във всмукателните колектори. Прочетох, че този клапан трябва да се отвори, когато колата се движи, но при мен още като дам на контакт и на клапана има напрежение 12 волта. След като премахна буксата на този клапан в двигателния отсек дефакто премахна 12-те волта и оборотите на празен ход се нормализират. Странното е че като го махна и свисти от някъде. Чудя се дали проблема с напрежението няма да е от електрониката, и ако е от нея какво ще я лъже че колата е на обороти. Ще поекспериментирам да запуша тръбичката с бензиновите пари, която излиза от канистъра и да видя какво ще стане. Другото, което мисля да направя, е да пусна външни 12 волта на този клапан на канистъра, тъй като ме съмнява, дали той нещо не е наред и заради него да няма достатъчно ток в колата и затова да прекъсва.
Ето тaкъв вид е клапана, само че моя е друг номер и е сив на цвят, но формата му е същата, както и буксата
Изображение
Мисля и него да тествам как се държи, и дали е здрав изобщо, тъй като на това малко съпротивление около 50 ома текат почти 300 милиампера, което за някакъв вентил ми се струват доста. Ще продължавам да я изследвам тази кола!
Имам нужда от съвет, тъй като много неща, които може да има станаха :lol: . Предварително благодаря.
Поздрави

Вече 3-ти клапан сменям. Ще му е*а майката, защо изгаря, някой знае ли? А и от къде може да се намери нов?
Мерси предварително.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти с характер....

Мнениеот Bioside » Сря 25 юли 2012 21:05

Този клапан не трябва да е постоянно отворен.Няма начин да не бърка оборотите а и не е изчислен за постоянна работа и за това гори.При определени обороти или рязко подаване на газ чука няколко пъти и това се повтаря периодично.Моя съм го чувал да трака и на място но при високи обороти на празен ход 2000.И нов да вземеш пак ще изгори.Явно управлението му е дало фира.При Г3 се управлява директно от компютъра.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”