Осветяване на табло и уреди голф III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Пет 08 авг 2008 12:32

владовелин: тези крушки които си купил са за други цокли( има едни гумени затях са ) а тези за таблата си варвят заедно с цокалчето отзад(пластмаската и крушката са едно цяло фабрично е така ) , а буксата за таблото отзад се стиска отгоре и отдолу и с леки разклащания се издърпва назад

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 08 авг 2008 13:03

Благодаря за разясненията колега .

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Съб 09 авг 2008 7:12

Вчера се вдъхнових и отворих задния пепелник, ама няма никакви лампи и кабели, само една пластмасова джиджавка да се закача крушката :cry: Днес ще видя с предния как е положението, а иначе на запалката какво трябва да и свети, една такава зелена тръбичка около нея ли :lol:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 09 авг 2008 8:59

PostMortem написа:...на запалката какво трябва да и свети, една такава зелена тръбичка около нея ли :lol:

Да, тя.
Аз си смених целия патрон с някакъв за 2 лева. Има си вградена крушка.
Ама я трампих с диодче ;)

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Чет 21 авг 2008 2:40

колеги при мен пепелника се осветява от запалката.около цокала на запалката има крушка а светлината до пепелника се пренася с няква прозрачна пласмаса и така и пепелника свети,марар и малко слабо но свети.няма други букси или кабели към пепелника.а задния пепелник се осветева с крупка която е капсолована за фасонката кум което идва букса и се сменя цалата фасинка но е много трудна за откриване та затова аз използвах светодиод исе получи чудно просто стана много добре

Потребителски аватар
tekion
Автомобил: Meriva
Двигател: 2006
Контакти:

Мнениеот tekion » Чет 21 авг 2008 14:36

А мен ме мързеше да разглобявам таблото и си реших проблема така: http://img371.imageshack.us/my.php?image=img3355sk3.jpg. Малкото синьо фенерче си има лепенка отдолу, 1 метър кабел и се върти свободно на 360 градуса. Струваше ми 2 лева :lol: . Закачих го паралелно на лампичката за осветление на врътките за парното и вече месец си свети синичко без проблеми :D

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Чет 21 авг 2008 16:49

хитро колега но не на всеки му допада така

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Пет 22 авг 2008 9:00

и аз изпосмених сумати и лампички с диоди :) свети по добре.А в плафона сложих два бели големи диоди...направо прогледнах вече :)

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Пон 15 сеп 2008 19:29

да не отварям нова тема - днес ми изгасна задното осветлението на километража - само на левия дисплей отчитащ км, МФА си свети, както и другите крушки - предполагам е изгоряла крушка

моля за напътствия какви крушки да взема /мисля са на цокъл/ и по-специално тази зад дисплея как се сменя - сваля ли се циферблата и стрелката?

благодаря предварително

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Сря 17 сеп 2008 9:02

Svetilio написа:да не отварям нова тема - днес ми изгасна задното осветлението на километража - само на левия дисплей отчитащ км, МФА си свети, както и другите крушки - предполагам е изгоряла крушка

моля за напътствия какви крушки да взема /мисля са на цокъл/ и по-специално тази зад дисплея как се сменя - сваля ли се циферблата и стрелката?

благодаря предварително

не се сваля нищо,освен таблото.Мисля че дори и платката не се маха,а само пластмасовия капак отзад.Те са като винтчета крушките :) цоклите им де.Лесно е.Аз имам крушки ако искаш,оригиналните,че нали си сложих диоди.Ще сложа и снимка на таблото след малко..ако успея да я сложа де :)

Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Сря 17 сеп 2008 18:26

не колега не се сваля нищо освен километража.кру6ката е от задната страна малко по вдлъбната на вутре много е лесно.крушката е с фиксиран цокал и се сменя с неко.успех

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”