Проблем с оборотите на Пасат Б3
Проблем с оборотите на Пасат Б3
Здравейте на всички ! Проблема ми е следния. Значи колата е 91-ва година, 1.8 моно, 90 коня, без никакви екстри ! Паля колата, всичко е наред, обаче идва един период, в който оборотите започват да се покачват без да съм я форсирал, без нищо, някъде между 1500 и 2000 оборота ! Случва ми се и по задръстванията и ми къса нервите, а и като започне така да се форсира на едно място, температурата бързо отива на 110. Друго, което съм забелязал е че когато напомпам на спирачката се вдигат също без да съм подавал газ ! Мислех си, че е нещо от сервото, но не смуче въздух и затова реших да се обърна за съвет към вас, надявам се че ще открием заедно проблема
! Благодаря ви, че ме изслушахте !

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако не смуче от маркучето на сервото въздух - провери тампона под моноинжекцията.
За самофорсирането може също така и степ моторчето да блокира в някакво положение и да не се мести.
А ако имаш газ може и да записва грешка от ламбда сондата - ако е така пробваш с ресет /вадиш клема на акумулатора за 1 минута/ и после гледаш как е положението.
За самофорсирането може също така и степ моторчето да блокира в някакво положение и да не се мести.
А ако имаш газ може и да записва грешка от ламбда сондата - ако е така пробваш с ресет /вадиш клема на акумулатора за 1 минута/ и после гледаш как е положението.
И при мен е така, по-бързо ги качва, бавно ги сваля. Друго, което забелязвам е, че веднага след като се покачат оборотите се покачва и много бързо температурата на около 110 градуса. Може и нормално да е вследствие на високите обороти, но все пак съм длъжен да го споделя. А иначе проверих маркуча на сервото, не смуче. За останалите работи просто нямах достатъчно време през последните няколко дена. Като започна едно по едно да ги отхвърлям, ще ви съобща.