На 2 пъти ми се наложи да пътувам с голфа до Ст.Загора(пътя не е къс ).
Безпроблемно минах 250 км и стана нещо страно,колата почна да тресе,скоростния лост яко вибрираше,чуваше се страхотно тракане.Стана така че след километър се наложи да спра.
Обадих се на майстор-отговора е че най вероятно няма масло в скоростната кутия.
Първото страно нещо е че тресеше само на скорост,после почна да тресе дори и при загасен двигател .
Едва се добрах до бензиностанция,получи се така че се наложи многократно на всеки 1-2 км спиране и престой 15-30 мин докато отново всичко се нормализира.
Купих си масло и тъй като немах ключ,директно го налях през жилото на километража.
След около 5 км всичко се нормализира,обаче....
Връщам се от Загора и точно преди Пловдив същия номер,тресе тресе не се кара.
Проверявам отново маслото-не е мръднало.Реших да действам грубо,налях до самата капачка на жилото,отново след около 5 км се нормализира,прибрах се нормално.
При второто пътуване стана същия номер(само в едната посока).
Отново минах около 250 км и всичко се скапа.
Послучайност открих как времено се оправя това яко вибриране,което и е най страно в случая.
Налага ше се да правя яки(почти 90 градусови) завои по магистралата,след което отсамосебе си вибрирането спираше.
Успях да мина по този начин 30 км след което всичко отново се нормализира.
Като казвам вибриране,цялата кола тресеше и тракаше неимоверно.
Въпроса ми е от какво може да се случва при мен и защо се случва само на дълъг път.Досега никога съм немал проблеми,карам го от 1 година с навъртени 20 000 км.В момента немам ядове,минаха 4 месеца от случката.Отогава на дълъг път нетръгвам

Отсега да отбележа и скороста при карането минимум 100 максимум 150 на магистралата(все пак е голф2 и карам на газ

Втория въпрос:
Наложи се да сменя гарнитурите на колекторните и впръскателни тръби.След смяната тотално загубих ниските обороти на бензин, при подаване на газ двигатела сам вдига и сваля оборотите както му скимне.Имам газова,на газ нема никакви ядове.Проверих всичко което докопах,немаше ядове при сглобяване,вакума също е наред.
Golf2 1,6 бензин(карбуратор) 91 г. 227 000 км