Странен проблем при Golf2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен проблем при Golf2

Мнениеот kabeleto » Съб 23 авг 2008 23:18

История и неколко въпроса:

На 2 пъти ми се наложи да пътувам с голфа до Ст.Загора(пътя не е къс ).
Безпроблемно минах 250 км и стана нещо страно,колата почна да тресе,скоростния лост яко вибрираше,чуваше се страхотно тракане.Стана така че след километър се наложи да спра.
Обадих се на майстор-отговора е че най вероятно няма масло в скоростната кутия.
Първото страно нещо е че тресеше само на скорост,после почна да тресе дори и при загасен двигател .
Едва се добрах до бензиностанция,получи се така че се наложи многократно на всеки 1-2 км спиране и престой 15-30 мин докато отново всичко се нормализира.
Купих си масло и тъй като немах ключ,директно го налях през жилото на километража.
След около 5 км всичко се нормализира,обаче....
Връщам се от Загора и точно преди Пловдив същия номер,тресе тресе не се кара.
Проверявам отново маслото-не е мръднало.Реших да действам грубо,налях до самата капачка на жилото,отново след около 5 км се нормализира,прибрах се нормално.
При второто пътуване стана същия номер(само в едната посока).
Отново минах около 250 км и всичко се скапа.
Послучайност открих как времено се оправя това яко вибриране,което и е най страно в случая.
Налага ше се да правя яки(почти 90 градусови) завои по магистралата,след което отсамосебе си вибрирането спираше.
Успях да мина по този начин 30 км след което всичко отново се нормализира.
Като казвам вибриране,цялата кола тресеше и тракаше неимоверно.
Въпроса ми е от какво може да се случва при мен и защо се случва само на дълъг път.Досега никога съм немал проблеми,карам го от 1 година с навъртени 20 000 км.В момента немам ядове,минаха 4 месеца от случката.Отогава на дълъг път нетръгвам :(.
Отсега да отбележа и скороста при карането минимум 100 максимум 150 на магистралата(все пак е голф2 и карам на газ :) двигатела си държеше нормалните 96 градуса в лятната жега).

Втория въпрос:
Наложи се да сменя гарнитурите на колекторните и впръскателни тръби.След смяната тотално загубих ниските обороти на бензин, при подаване на газ двигатела сам вдига и сваля оборотите както му скимне.Имам газова,на газ нема никакви ядове.Проверих всичко което докопах,немаше ядове при сглобяване,вакума също е наред.

Golf2 1,6 бензин(карбуратор) 91 г. 227 000 км

Последна промяна от kabeleto на Нед 02 авг 2009 16:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 23 авг 2008 23:41

1 имаш разбито вътрешно каре.
2 гумения тампон под карбуратора дали е здрав.
аз бих сменил майстора след като тресене се ремонтира с доливане на масло в кутията.
Поздрави и добре дошъл!

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kabeleto » Съб 23 авг 2008 23:51

ifidik написа:1 имаш разбито вътрешно каре.
2 гумения тампон под карбуратора дали е здрав.
аз бих сменил майстора след като тресене се ремонтира с доливане на масло в кутията.
Поздрави и добре дошъл!

Вероятно си прав за гумения тампон,стигнах до същото заключение.
В момента ми предстои смяна на външно каре.Както винаги сам ще я ремонтирам(казват че е зор),макар че нищичко допреди година невдявах в ламарините(само с жици и електрониката се занимавам ).
Затова предпочитам сам да си оправям бакиите,да трупам опит.
Така че определено ще досаждам на форума!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 24 авг 2008 6:33

Колега погледни тук как се сменя карето :wink:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=87390

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kabeleto » Нед 24 авг 2008 10:28

znainainai написа:Колега погледни тук как се сменя карето :wink:

Много благодаря за ръководството! :) :handshake

Потребителски аватар
tribalero2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tribalero2 » Нед 24 авг 2008 11:16

kabeleto написа:
znainainai написа:Колега погледни тук как се сменя карето :wink:

Много благодаря за ръководството! :) :handshake

:welcome_to_group

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем при Golf2

Мнениеот kabeleto » Нед 02 авг 2009 15:56

kabeleto написа:Наложи се да сменя гарнитурите на колекторните и впръскателни тръби.След смяната тотално загубих ниските обороти на бензин, при подаване на газ двигатела сам вдига и сваля оборотите както му скимне.Имам газова,на газ нема никакви ядове.Проверих всичко което докопах,немаше ядове при сглобяване,вакума също е наред.

Golf2 1,6 бензин(карбуратор) 91 г. 227 000 км

След година каране на газ реших да открия проблема с ниските обороти.Отново прегледах всичко,питах "майстори" - съветите непомогнаха.Двигатела работи като-чели смесва газта с бензина,проверено е,няма такова нещо.
В края се чува метален шум от стържене,не е завит носещия болт на алтернатора и бие в двигатела.При вдигане на оборотите проблема остава,прекъсва при каквито и да е обороти.Двигатела веднага гасне ако не подаваш газ.Най добре се чува в първите няколко секунди при подържане на 1000 оборота.
файл с работата на двигатела.
http://usogorsk.com/vw.mp3

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Нед 02 авг 2009 21:21

kabeleto,погледни си дясната полуоска.на нея има тампон,който обира вибрациите.най-вероятно се е отлепил от полуоската.ако е така ляагай със шлайфа и го махай

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Нед 02 авг 2009 22:43

По отношение за смяна на карето. Лично аз съм сменял вътрешно каре на опел и едно външно каре на ауди. При външното каре ти трябва не просто чук а голям чук и да нямаш жал за метала. При вътрешното ти трябва кози крак (в най-лошия случай) и чук. Само да ти кажа ако се захващаш вземи си бира и едно приятелче.

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kabeleto » Пон 03 авг 2009 8:48

Fripon_X написа:По отношение за смяна на карето. Лично аз съм сменял вътрешно каре на опел и едно външно каре на ауди. При външното каре ти трябва не просто чук а голям чук и да нямаш жал за метала. При вътрешното ти трябва кози крак (в най-лошия случай) и чук. Само да ти кажа ако се захващаш вземи си бира и едно приятелче.

Карето го смених по инструкциите на: :)
-------------------
znainainai
Колега погледни тук как се сменя карето
-------------------
оказа се доста лесно и безболезнено,мерси за инфото.

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kabeleto » Пон 03 авг 2009 8:53

poni написа:kabeleto,погледни си дясната полуоска.на нея има тампон,който обира вибрациите.най-вероятно се е отлепил от полуоската.ако е така ляагай със шлайфа и го махай

Оказа се че външните карета са заминали.Почнаха да тракат седмица след инцидента на магистралата.Изядени яко,брали са душа до последния момент.

Потребителски аватар
Harakiri1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harakiri1 » Пон 03 авг 2009 22:35

Залагам на вътршно каре. При мен беше така, караш и когато си реши почва да чука нещо яко ,все едно ауспуха се е откъснал и млати по пода . И тов когато си реши. Като кача майстора си трае , и един ден му викам давай по мастралата ,след петнайсе минути газ се почна , бум трес ........., чак тогава човека разбра = вътрешни карета !!!!!!!! Смени ги и тишина.

kabeleto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kabeleto » Съб 18 дек 2010 14:00

Harakiri1 написа:Залагам на вътршно каре. При мен беше така, караш и когато си реши почва да чука нещо яко ,все едно ауспуха се е откъснал и млати по пода . И тов когато си реши. Като кача майстора си трае , и един ден му викам давай по мастралата ,след петнайсе минути газ се почна , бум трес ........., чак тогава човека разбра = вътрешни карета !!!!!!!! Смени ги и тишина.

Забравих да отговоря .Да повредено(подбито)вътрешно каре от баш-майстори при смяна на рейката преди година.!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”