Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 24 авг 2008 19:13

Кими днес направо ме вбеси. Толкова неконцентриран не съм го виждал отдавна. Да не говорим, че не си направи прецизно настройките на болида и от там губеше много във втори сектор. След това вече и това което се случи в бокса беше резултат от липсата на достатъчна концентрация и опита да извлече максимума от това така или иначе загубено състезание. При най-доброто стечение на обстоятелствата щеше да е трети, по-вероятно четвърти, защото питстопа му, при нормално развитие, щеше да е по-бърз от този на Ковалайнен. Но това е спортът, дано да се вземе в ръце и да е малко по-агресивен и концентриран. Напоследък му стана навик да губи по една позиция на старта, а това определено не е от полза. Да се надяваме на успех в Белгия.

Потребителски аватар
sa6odinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6odinov » Пон 25 авг 2008 12:02

Кими може наистина да се е ориентирал към WRC,а тук каквото сабя покаже.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 25 авг 2008 19:41

Ама май наистина развалиха хубавия спорт, с този проектант на писти Херман Тилке. Никакво състезание не това в което първите 7-8 коли на старта така и финишират. Новите модерни писти са хубави, щото могат хората да си паркират яхтата и да си зяпат Ф1 обаче нестават състезания на тях.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 25 авг 2008 20:34

Да, вярно е, излезе много прав. Цяло състезание нито едно изпреварване. Само Накаджима май изпревари Баричело.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 26 авг 2008 0:08

Кими започна хептем да се шмати...
Имам чуството, че сам си гръмна колата, щото много му дойде след като приби и механика...
май ще гледаме друг пилот на негово място догодина ;)

Маса ми беше по-лигав и непостоянен, но след последните 2 състезания, направо си промених мнението за него...

все едно Шумахер е турил маска на Маса... и се е напъхал у болида ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 26 авг 2008 0:10

Лошото на Маса е, че под напрежение не е толкова перфектен. Ако Хамилтън го беше попритиснал, веднага щеше да пусне жълто на гащите и да направи някоя беля.

Иначе се надявам догодина Кими да се пенсионира и да вземат във ферари някоя млада надъхана риба, като Ветел или Глок ;)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 26 авг 2008 0:15

musura написа:Лошото на Маса е, че под напрежение не е толкова перфектен. Ако Хамилтън го беше попритиснал, веднага щеше да пусне жълто на гащите и да направи някоя беля.

Иначе се надявам догодина Кими да се пенсионира и да вземат във ферари някоя млада надъхана риба, като Ветел или Глок ;)

Е баш па у Валенсия.. ако не го беше натиснал.. здрав му кажи..

Логиката на Фераи беше железна.. скорост на правите... там където се изпреварва... ;)
То беше ясно на всички, че баш болид на ферари на тази писта с тези конфигурации няма как да се изревари..

Но поне хвала и на двамца им.. Хамилтън и Маса.. въртяха като обезумяли.. изключително бързи обиколки.. бяха просто с класа над останалите...

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 26 авг 2008 11:08

Поредно състезание съм разочарован от Кими. Незнам какво става, но напоследък кара колкото да се пише, че е участвал... :(

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 26 авг 2008 11:12

Wish_Master написа:Поредно състезание съм разочарован от Кими. Незнам какво става, но напоследък кара колкото да се пише, че е участвал... :(

Точното мнение...:)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 26 авг 2008 11:14

Wish_Master написа:Поредно състезание съм разочарован от Кими. Незнам какво става, но напоследък кара колкото да се пише, че е участвал... :(

винаги си е бил незабележим :wink: и хоп - на 1 място.... :wink: за това не ме е кефил никога :lol:

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Вто 26 авг 2008 13:53

Възможно е човека да се разконцентрирал, толкоз мацки по яхтите и не щеш ли белята стана. Кой знае коя му се надупила и той натиснал яко педала и няма как да не изпуши не човек ами и двигателя на ферари. Ще му дойде и на него времето, всеки има периоди на възход и падение, така е навсякъде, пък и няма да е толкова интересно ако са само двата тима окупират местата. Затова и Кубица се качи на стълбичката за да има разнообразие. Ще видите че от следващия сезон и Тойотата ще напъпли върховете, започват да ставет все по добри. Така е в спорта, няма кой да те държи вечно на върха. Я ги наште на Олимпиадата едвам окретаха с тези 5 медала заедно с Индонезия, аре стига. Скандали, фукни и тем подобни и т.н. Айде :beer

Потребителски аватар
Rakarov
един обикновен Голфаджия
Автомобил: Polo GTI
Двигател: 1.8 Turbo
Контакти:

Мнениеот Rakarov » Чет 28 авг 2008 22:26

Прави сте колеги за много от нещата...НО да си дам и аз моето мнение....
Аз смятам, че не само Тойота, а и Ред Бул и Хонда и БМВ ще влезнат директно в спора за титлата догодина...Хонда се готвят страшно много за сезона догодина...те са ми много приятно отборче но нещо все им е на карък...все пак друга аеродинамика ще има,която ще увеличи задминаванията до два-три пъти на състезание...ще върнат сликовете...
Но за Кими...аххх Кими....Кими....Точно като в макларън се получава...
Кара момчето...но винаги ще има нещо, което ще го разконцентрира и ще му попречи да достигне върхът...Ние ( макларън :P ) им го дадохме готов на Ферари...Наистина Маса в момента е по-голям предентент към титлата...но на мен лично този пилот ми е много антипатичен но това е друга тема...прави много грешки, които костваха доста точки на Ферари в началото на сезона...лабав е...като Монтоя...досущ същия...гаден...както и да е...в момента Маса е просто безгрешен...а пък за Кими кво да кажа...има и такъв момент ( спад ) в самочувствието, което виждате докаде довежда...но и аз разбрах, че се е заканил сериозно да ходи при така да ги нарека "безмозъчните пилоти" WRC....финландец...просто си е за там...но пък това, че е загубил доста състезания не трябва да ни довежда на мисълта " тоя вече е ебати тапака..." "тоя изобщо вече не кара" " трябва да го махаме вече"...то не става така...две години-три години ще яде пишки но пък на четвъртата ще стане...наистина ситуацията при Кими е много странна...
Ммммм иде Белгия момци и моми...най-любимата ми писта...просто друга такава няма...там ще бъде много интересно...кофтито само, е че там Ферарита са много бързи и малко съм се понаплашил... :cry:
Пожелавам успех на всички фенове, които гледат с интерес този спорт !

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 01 сеп 2008 14:54

ще стане доста интересна ако наистина Алосо подпише с Ферари :arrow: http://clubf1.net/novina.php?n=5303

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пон 01 сеп 2008 15:05

Няма да подпише. Монтидземоло твърдо е обявил Кими и Маса за 2009-та. От 2010 може би евентуално.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 05 сеп 2008 12:39

Маса с най добро време на тренировките :arrow: http://www.clubf1.net/sesia.php?s=270

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”