Боядисване на парктроник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Боядисване на парктроник

Мнениеот stenly_m » Вто 26 авг 2008 4:14

Здравейте, колеги!
Онзи ден ми пристигна парктроника, но цвета на сензорите е черен, а моята кола е сива. Интересува ме дали ще е проблем ако си поръчам ноя с цвета на колата ми да боядисам сензорите с мъничка четчица? и кое трябва да пазя за да не разваля сензитивността им? мерси предварително

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Вто 26 авг 2008 6:14

Парктрониците са различни видове според това каква технология се използва за измерване на разтоянието. Прочети опътването.На 100проц съм сигорен, че там пише дали твоя може или неможе да се боядисва

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 26 авг 2008 6:39

значи пише:

"It is suggested not painting the surface of the sensors by yourself, too thik or uneven painting may affect the sensitivity of the sensors."

това си го превеждам, че не е препоръчително да си го боядисвам сам, защото много дебелото или неравномерно боядисване може да окаже влияние на сензитивността (не се сещам бг думата) но е ясно за ко става дума...но пак не ми е ясно става ли да се боядиса или не? нека компетентните да кажат

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 26 авг 2008 6:46

абе боядисвай...то така или иначе файда никаква....на голфа като погледнеш назад и си виждаш бъдещето....

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 26 авг 2008 6:49

Колега до колкото схващам си го превел правилно, гледам пише и че твърде дебело и/или неравномерно боядисване може да повлияе на сензорите :wink: На твое място не бих се хванал сам :roll: Ти си знаеш де, но според мен нека някой който има опит да се пробва :да:

Потребителски аватар
stenly_m
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 26 авг 2008 7:07

Колега, причината да си слагам парктроник е не, че не мога да си паркирам колата, а от това че ме е страх като си използвам огледалата понякога пропускаш да видиш. я куче, я недай си Боже дете!!! а като имаш парктроник веднага записква и инстинктивно скачаш на спирачките...това е причината поради която си слагам...еми ще ги боядисвам пък да видим! Мерси за отговорите

ivanov72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanov72 » Вто 26 авг 2008 7:15

Дебело и неравномерно ще стане, ако го минеш с четка. Но, ако намериш готов спрей с цвета на твоята кола -6-7лв и го пръснеш колкото да покрие черното, няма проблеми.

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 26 авг 2008 7:51

chefito написа:абе боядисвай...то така или иначе файда никаква....на голфа като погледнеш назад и си виждаш бъдещето....
mhihi давай смело със спрейче, ама преди това ползвай тиксо и вестник :lol:

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 27 авг 2008 10:14

stenly_m написа:Колега, причината да си слагам парктроник е не, че не мога да си паркирам колата, а от това че ме е страх като си използвам огледалата понякога пропускаш да видиш. я куче, я недай си Боже дете!!! а като имаш парктроник веднага записква и инстинктивно скачаш на спирачките...това е причината поради която си слагам...еми ще ги боядисвам пък да видим! Мерси за отговорите

Колега има и друг вариянт :twisted: Боядисаи колата черна и ще си е с цвета на парктроника (на сензорите) :bleh1

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 27 авг 2008 20:55

Пусни после една снимка да видя къде си сложил сензорите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”