Каква марка е спортния панелен филтър FK

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Каква марка е спортния панелен филтър FK

Мнениеот skotis » Чет 28 авг 2008 9:28

Колеги, интересува ме, каква марка всъщност е спортния панелен филтър на чиято кутия пише FK, защото си взех такъв, но в последствие ми казаха, че те FK не правели филтри, само опаковали и сега се чудя какво съм купил :oops:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Re: Каква марка е спортния панелен филтър FK

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 9:33

skotis написа:Колеги, интересува ме, каква марка всъщност е спортния панелен филтър на чиято кутия пише FK, защото си взех такъв, но в последствие ми казаха, че те FK не правели филтри, само опаковали и сега се чудя какво съм купил :oops:
(
откъде го взе,на моя имаше щампи на всякъде FK кутията по самия филтър.а и цената която заплати каква е.

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Чет 28 авг 2008 9:38

Взех го от магазина на Сливница, след моста в посока център, 70 лв., червен на цвят, кутията FK, на найлона в който беше опакован, също пишеше FK... Изглежда ми качествен (като изработка) и пасна идеално.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 9:53

skotis написа:Взех го от магазина на Сливница, след моста в посока център, 70 лв., червен на цвят, кутията FK, на найлона в който беше опакован, също пишеше FK... Изглежда ми качествен (като изработка) и пасна идеално.

pit stopa,филтара е идеален,моя умреляк като сложих филтара и се посаживи малко разхода неми мръдна грам(КОЕТО Е ОчУДВАЩО)загледай се щото съм сигурен че трябва да имаш щампа с номер на FK

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 28 авг 2008 9:53

FK, както JOM, както и много други фирми са просто опаковъчни.
Т.е. поръчват на някой производил да им достави нещо с тяхната щампа и слагат по кутиите.
Не знам филтрите чие производство, но примерно моите фарове са тайвански и на тях пише FK. Така е и окачванията, които предлагат. Примерно скъпите койловъри са с амортисьори Koni в тях.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 9:59

brabus написа:FK, както JOM, както и много други фирми са просто опаковъчни.
Т.е. поръчват на някой производил да им достави нещо с тяхната щампа и слагат по кутиите.
Не знам филтрите чие производство, но примерно моите фарове са тайвански и на тях пише FK. Така е и окачванията, които предлагат. Примерно скъпите койловъри са с амортисьори Koni в тях.

прав си за фаровете FK че има и тайвански,щото имат завод там доколкото съм чувал.мойге фарове FK са си немски но пък чесно да си кажа небях очарован от тях.а и всички по колата (окачване)решетки фарове филтър бяха на FK.а на окачването ми на амортисиорите имаще щампа на FK така че зависи в коя държава е завода.но съм склонен да вярвам че си има и тяхни продукти,смисал поръчани на фирми е така но пък няма как да нямат някаква продуктивност и самите.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 28 авг 2008 10:10

има как .... въщност половината стоки по света са така

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 28 авг 2008 10:13

Дяволчо, не казвам, че нямат техни части, но като цяло са външни доставчици. Слагайки обаче щампата FK по някакъв начин те гарантират качеството на този продукт, дори той да е произведен в Китай.

Я виж какво имат на сайте си:
"We have now the possibility to produce our own sport grills, bumpers, side skirts and a variety of other ABS tuning parts all custom made by FK. We have put quality above everything else to ensure our customers are always receiving FK quality products."

Казват, че сега вече имат възможност да произвеждат част от нещата. А преди как е било? А и сега не е казано, че са произведени в Германия. :lol:

Това е фирма, която основно разчита на онлайн търговия и бърза доставка.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 10:17

brabus написа:Дяволчо, не казвам, че нямат техни части, но като цяло са външни доставчици. Слагайки обаче щампата FK по някакъв начин те гарантират качеството на този продукт, дори той да е произведен в Китай.

Я виж какво имат на сайте си:
"We have now the possibility to produce our own sport grills, bumpers, side skirts and a variety of other ABS tuning parts all custom made by FK. We have put quality above everything else to ensure our customers are always receiving FK quality products."

Казват, че сега вече имат възможност да произвеждат част от нещата. А преди как е било? А и сега не е казано, че са произведени в Германия. :lol:

Това е фирма, която основно разчита на онлайн търговия и бърза доставка.

така е прав си и няма спор по тоя въпрос :ahoy

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Чет 28 авг 2008 10:35

а някаква разлика усещаш ли с него, вървене, звук, разход, с чип ли е голфа :)

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 11:16

MK4 написа:а някаква разлика усещаш ли с него, вървене, звук, разход, с чип ли е голфа :)

понавървява повечко но пък ми прави впечатление че след 4500 оборота нагоре тръгва доста прилично и влиза в червеното.но неможе да се иска кой знае колко все пак е 101 к.с.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Чет 28 авг 2008 12:31

DIABLO 666 написа:
MK4 написа:а някаква разлика усещаш ли с него, вървене, звук, разход, с чип ли е голфа :)

понавървява повечко но пък ми прави впечатление че след 4500 оборота нагоре тръгва доста прилично и влиза в червеното.но неможе да се иска кой знае колко все пак е 101 к.с.

имах предвид колегата с 1.8Т ;)

Последна промяна от MK4 на Чет 28 авг 2008 14:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DIABLO 666
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Чет 28 авг 2008 13:14

MK4 написа:
DIABLO 666 написа:

имах впредвид колегата с 1.8Т ;)

:lol: е и аз се бутам при батковците с големите коне :lol:

Потребителски аватар
skotis

Мнениеот skotis » Чет 28 авг 2008 14:06

Ами турбината се чува повече, по-чувствителна става при подаването на газ, според мен върви повече (не съм малко дете да се самозаблуждавам)... Някъде четох че заминавал по-лесно дебитомера, другаде четох че турбината се прецаквала... но ще видиме, според мен това са били съвпадения... Нямам чип, за сега ми харесва как върви :)

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Чет 28 авг 2008 19:27

skotis написа:Ами турбината се чува повече, по-чувствителна става при подаването на газ, според мен върви повече (не съм малко дете да се самозаблуждавам)... Някъде четох че заминавал по-лесно дебитомера, другаде четох че турбината се прецаквала... но ще видиме, според мен това са били съвпадения... Нямам чип, за сега ми харесва как върви :)

и аз съм го чувал това за дебитомера но за конусен, а не за панелен филтър. Но не е така, обсъждал съм го с хора, които са наясно с нещата. Аз от около седмица съм с чип и смятам да и поръчам направо конусен филтър. Казват че има разлика особено като е напъната малко турбината.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”