Каква марка е спортния панелен филтър FK
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Каква марка е спортния панелен филтър FK
Колеги, интересува ме, каква марка всъщност е спортния панелен филтър на чиято кутия пише FK, защото си взех такъв, но в последствие ми казаха, че те FK не правели филтри, само опаковали и сега се чудя какво съм купил 

- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
Re: Каква марка е спортния панелен филтър FK
(skotis написа:Колеги, интересува ме, каква марка всъщност е спортния панелен филтър на чиято кутия пише FK, защото си взех такъв, но в последствие ми казаха, че те FK не правели филтри, само опаковали и сега се чудя какво съм купил
откъде го взе,на моя имаше щампи на всякъде FK кутията по самия филтър.а и цената която заплати каква е.
- DIABLO 666
- Двигател:
skotis написа:Взех го от магазина на Сливница, след моста в посока център, 70 лв., червен на цвят, кутията FK, на найлона в който беше опакован, също пишеше FK... Изглежда ми качествен (като изработка) и пасна идеално.
pit stopa,филтара е идеален,моя умреляк като сложих филтара и се посаживи малко разхода неми мръдна грам(КОЕТО Е ОчУДВАЩО)загледай се щото съм сигурен че трябва да имаш щампа с номер на FK
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
FK, както JOM, както и много други фирми са просто опаковъчни.
Т.е. поръчват на някой производил да им достави нещо с тяхната щампа и слагат по кутиите.
Не знам филтрите чие производство, но примерно моите фарове са тайвански и на тях пише FK. Така е и окачванията, които предлагат. Примерно скъпите койловъри са с амортисьори Koni в тях.
Т.е. поръчват на някой производил да им достави нещо с тяхната щампа и слагат по кутиите.
Не знам филтрите чие производство, но примерно моите фарове са тайвански и на тях пише FK. Така е и окачванията, които предлагат. Примерно скъпите койловъри са с амортисьори Koni в тях.
- DIABLO 666
- Двигател:
brabus написа:FK, както JOM, както и много други фирми са просто опаковъчни.
прав си за фаровете FK че има и тайвански,щото имат завод там доколкото съм чувал.мойге фарове FK са си немски но пък чесно да си кажа небях очарован от тях.а и всички по колата (окачване)решетки фарове филтър бяха на FK.а на окачването ми на амортисиорите имаще щампа на FK така че зависи в коя държава е завода.но съм склонен да вярвам че си има и тяхни продукти,смисал поръчани на фирми е така но пък няма как да нямат някаква продуктивност и самите.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Дяволчо, не казвам, че нямат техни части, но като цяло са външни доставчици. Слагайки обаче щампата FK по някакъв начин те гарантират качеството на този продукт, дори той да е произведен в Китай.
Я виж какво имат на сайте си:
"We have now the possibility to produce our own sport grills, bumpers, side skirts and a variety of other ABS tuning parts all custom made by FK. We have put quality above everything else to ensure our customers are always receiving FK quality products."
Казват, че сега вече имат възможност да произвеждат част от нещата. А преди как е било? А и сега не е казано, че са произведени в Германия.
Това е фирма, която основно разчита на онлайн търговия и бърза доставка.
"We have now the possibility to produce our own sport grills, bumpers, side skirts and a variety of other ABS tuning parts all custom made by FK. We have put quality above everything else to ensure our customers are always receiving FK quality products."
Казват, че сега вече имат възможност да произвеждат част от нещата. А преди как е било? А и сега не е казано, че са произведени в Германия.

- DIABLO 666
- Двигател:
brabus написа:Дяволчо, не казвам, че нямат техни части, но като цяло са външни доставчици. Слагайки обаче щампата FK по някакъв начин те гарантират качеството на този продукт, дори той да е произведен в Китай.
Казват, че сега вече имат възможност да произвеждат част от нещата. А преди как е било? А и сега не е казано, че са произведени в Германия.![]()
така е прав си и няма спор по тоя въпрос

- DIABLO 666
- Двигател:
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
DIABLO 666 написа:MK4 написа:а някаква разлика усещаш ли с него, вървене, звук, разход, с чип ли е голфа
понавървява повечко но пък ми прави впечатление че след 4500 оборота нагоре тръгва доста прилично и влиза в червеното.но неможе да се иска кой знае колко все пак е 101 к.с.
имах предвид колегата с 1.8Т

Последна промяна от MK4 на Чет 28 авг 2008 14:01, променено общо 1 път.
- DIABLO 666
- Двигател:
MK4 написа:DIABLO 666 написа:MK4 написа:а някаква разлика усещаш ли с него, вървене, звук, разход, с чип ли е голфа
понавървява повечко но пък ми прави впечатление че след 4500 оборота нагоре тръгва доста прилично и влиза в червеното.но неможе да се иска кой знае колко все пак е 101 к.с.
имах впредвид колегата с 1.8Т

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ами турбината се чува повече, по-чувствителна става при подаването на газ, според мен върви повече (не съм малко дете да се самозаблуждавам)... Някъде четох че заминавал по-лесно дебитомера, другаде четох че турбината се прецаквала... но ще видиме, според мен това са били съвпадения... Нямам чип, за сега ми харесва как върви 

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
skotis написа:Ами турбината се чува повече, по-чувствителна става при подаването на газ, според мен върви повече (не съм малко дете да се самозаблуждавам)... Някъде четох че заминавал по-лесно дебитомера, другаде четох че турбината се прецаквала... но ще видиме, според мен това са били съвпадения... Нямам чип, за сега ми харесва как върви
и аз съм го чувал това за дебитомера но за конусен, а не за панелен филтър. Но не е така, обсъждал съм го с хора, които са наясно с нещата. Аз от около седмица съм с чип и смятам да и поръчам направо конусен филтър. Казват че има разлика особено като е напъната малко турбината.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”