сваляне на шофъорската кора на вратата b5

Техническа и сервизна информация за Passat
anjo
Автомобил:
Двигател:

сваляне на шофъорската кора на вратата b5

Мнениеот anjo » Чет 28 авг 2008 7:50

Здравейте, за да сваля копчето за огледалата трябва да сваля цялата шофъорска кора на вратата, може ли някой е който свалял да даде съвет да не изпочупа щипките, как се сваля тая кора какъв е принципа...

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 28 авг 2008 8:06

Ми аз наскоро я свалях да си лепя тонколоната. Първо вадиш копчетата за стъклата и централното, отдолу в нищата има 3 болта - кръстати, отдолу на самата врата има още 2 болта (лимбуси), на които не помня размера, развиваш ги и почващ с отверка по ръба, според мен няма начин да не счупиш поне една щипка ( аз даже 3), сваляш гледаш, сменяш и по обратния ред. Само забравих да кажа, че трябва и отдолу лампичката на врата да извадиш предварително и да и откачиш буксата, защото аз намалко да я скъсам. Успех.

П.С Ново копче ли си купувал или от морга? Може ли да кажеш цена?

anjo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anjo » Чет 28 авг 2008 8:29

мерси за бързият отговор, копчетата имаш предвид за ел. стъклата те ли се вадят и тези кръстати винтове са под тях за лимбусите знам, след всички винтове и щипки кората май трябва на горе да я избутам нали, а колкото до копчето го строших и мисля да го оправя с щифт както един колега беше изпратил линка със снимките

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 28 авг 2008 9:02

Дам точно, за ел. копчетата става въпрос? Вадиш целия корпус и под него ще ги видиш 3 големи болта ( кръстати). Ако го направиш сподели как става, защото и моето е счупено, а нещо не ми се дават сума пари за това копче. А ако може да пратиш и линка ще е супер да го видя, стига да не е на руски!

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Чет 28 авг 2008 12:17

Ново копче за ел. стъкла в ПоршеБГ е 56 кинта.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 28 авг 2008 13:27

Това сигурно вече е 10 различна цена, която чувам за това копче. Ти нали имаш впредвид, че наще са като на Шкода октавия, с подгряването?

valio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_ » Чет 28 авг 2008 16:38

Миналата година един приятел си купи за Bora-та копче за ел. огледалата (имаше и позиция за подгряване) от автотрейд за 45лв (+/- 3лв). А от автоморга му искали към 62лв. Странна работа в автотрейд да продават по-евтино :roll: . Явно онея са били много алчни :D .

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Чет 28 авг 2008 20:09

то вече стана така че втора употреба частите са по скъпи от новите . за пример скоро си счупих задната вътрешна дръжка на вратата и за втора употреба ми обявиха цени от 30 до 50 лева . а нова от германия е 25 лева . та купих си нова :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 28 авг 2008 21:28

Е за кво иначе се крадат всичките тия коли :(

Върни се в “Passat”