! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Чет 28 авг 2008 8:42

m15hO написа:Айде и аз да изкажа мойте впечатления от ултра идиотизъм... Значи преди около месец-два беше някъде тръгваме с бащата на гаджето ми на бачкане (така де работих малко при него) та трябваше да закарам една кола до студентски град при което той кара пред мене с личния му автомобил значи колицата която карах беше старичка и имаше малки проблеми как натиснеш леко спирачка гасне като седиш в задръстване трябва едновременно да поддържаш газ и да натискаш спирачка абе кофти работа та тъка и понеже не бяхме и преценили бензина докъде ще ни стигне и тръгнахме аз през цялото време се молех да не ми загасне на кръговото на 4-ти километър и уви какво стана точно там както минах кръговото и прас колата ми изгасна и няма палене хем не искаше да запали хем бензин няма при което отряда за бързо реагиране въжетата и тръгваме да ме дърпа да се измъкнеме от задръстването нали дал съм си аварийки всичко точно при което изядох страшно много псувни и свиркания най-вече от някаква руса кокошка която явно не знаеше на къде беше тръгнала и не мога да разбера защо ами ако на нея се беше случило аз какво съм виновен че се повреди колицата с нищо нали но винаги трябва някой идиот да ти се надува насреща.... просто нямам думи а за засичания и тем подобни вече съм свикнал държавата си ни е такава

Вината ти е в това че си се качил да управляваш техническо неизправно МПС ;) ...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 авг 2008 9:09

От скоро има маркировка като се качваш от Дружба за Младост. Най-лявата лента се стеснява постепенно към бордюра, а средната излиза към Младост, като най-дясната остава за Цариградско посока центъра. И аз вече гледам отрано да се наместя в средната, щото всяка сутрин се качвам от там и да не се налага да се престроявам в последния момент. И в повечето случаи оставям тоя дето е в най-лявата и трябва да мине в моята да мине - ако е наравно с моята кола или малко по-напред. Днес един умник с А4 1.8Т си кара до последно в лявата лента като предната му дясна гума е до моята задна лява. И като почна да му свършва лентата ускори и почна да ме натиска да мина вдясно. Ама аз не ща да се качвам на Цариградско към центъра и си държа моята лента и се отместих колкото да не се блъснем. При което момчето се изнерви, пусна ме да мина, изпревари ме отдясно и в последния момент преди да стигне до островчето, което разделя платната се наби пред мен - в мястото, което обикновено оставям като дистанция до предния автомобил. Пуснах го, даже не му свирнах, щото вече знам, че смисъл да се нервя няма.
Това се случва почти всеки ден - все се намира някой, който да се опита да мине през мен, когато му свърши лентата. Очевидно маркировката е само за глупаци като мен.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 28 авг 2008 9:41

на Тракия в адска тъмница автобус пълен с хора и без никакви светлини

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Чет 28 авг 2008 10:58

myrshavija написа:От скоро има маркировка като се качваш от Дружба за Младост. Най-лявата лента се стеснява постепенно към бордюра, а средната излиза към Младост, като най-дясната остава за Цариградско посока центъра. И аз вече гледам отрано да се наместя в средната, щото всяка сутрин се качвам от там и да не се налага да се престроявам в последния момент. И в повечето случаи оставям тоя дето е в най-лявата и трябва да мине в моята да мине - ако е наравно с моята кола или малко по-напред. Днес един умник с А4 1.8Т си кара до последно в лявата лента като предната му дясна гума е до моята задна лява. И като почна да му свършва лентата ускори и почна да ме натиска да мина вдясно. Ама аз не ща да се качвам на Цариградско към центъра и си държа моята лента и се отместих колкото да не се блъснем. При което момчето се изнерви, пусна ме да мина, изпревари ме отдясно и в последния момент преди да стигне до островчето, което разделя платната се наби пред мен - в мястото, което обикновено оставям като дистанция до предния автомобил. Пуснах го, даже не му свирнах, щото вече знам, че смисъл да се нервя няма.
Това се случва почти всеки ден - все се намира някой, който да се опита да мине през мен, когато му свърши лентата. Очевидно маркировката е само за глупаци като мен.

Като имаш място, отпусни газта и го пусни да мине пред теб, не е толкова сложно пък и ecu-то спира бенизинеца та даже и ще спестиш малко...аз не знам какво толкова всички се засичате и не пускате, все едно тоя отстрани е тръгнал към жена ти...
Едно че ще си спестиш нерви като го пуснеш, и друго че ако го ядосаш той ще засече още 20 коли в следващите 200м и оттам верижна нервна реакция пак...

Потребителски аватар
dare__devil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dare__devil » Чет 28 авг 2008 11:38

Да бе , така е , ама пускаш, пускаш, пускаш и насреща К**... Аз ли ще съм най тъпият , ще чакам 100 коли колона, за да ме изпревари някой от ляво и да се цвъкне отпред. Нали като го пусна аз, като го пусне следващият и ще види , че може и да не чака. Еми сори , ама нека си троши нервите и да застава където трябва малко по-отрано. Има толкова нахални хора , дето никога няма да пуснат аварийики, няма да махнат, че просто ми се отщява да правя каквото и да е. Случвало ми се е някой до мене да ми свирне и да ме помоли да мине пред мене, като пусне светофара. Даже и назад съм връщал заради такива хора. Лек път, аварийки и дивиждане. Да, ама има и такива дето навиват пълен десен или ляв както там се пада, навира си муцуната на 10 сантиметра от фара ти и чака на полусъединител , без даже да те погледне или да ти махне. Ми като съм с колата дето могат да я удрят с голям кеф го заобикалям нахалника. Че и ме псува на майка селяка и крещи като изтърван от лудницата. Еми не мисля, че ако му пусна аванта, нервите му ще спрат и ще кара като бял човек после. Вчера един капут с омега някаква слизаме от захарна фабрика към ОРИОН и на светофара посредата нашият се нарежда в лявата лента. Ще завие наляво може би, да ама не :) Да ама пред него колата , която ЩЕ завива наляво, и нашият не може да си изцепи направо и почва да навива десен. Е да ама не, минавам покрай него и не го пускам съвсем нарочно, и оня почва да ме псува. След малко спира до мене, 35-40 годишен мъж, почвам да му говоря как не му отива, как майка ми няма нищо общо със случая и как аз не съм виновен , че опитът му да бъде най - тарикат от всички не се е получил тоя път... Нашият се качи на бордюра и отпраши напред без думичка да каже...Е няма да го пусна , НИКОГА!!!!
Преди няколко дена , ломско шосе посока ЛОМ, преди билата ще правя ляв. Нареждам се 3та кола в лявата лента , а междувременно трамвайната линия се пълни с коли за направо. А аз искам да завия наляво мамка му. Свиркам аз, мигач свети още от червено...Един мангал с едно мондео тръгна да ме гони, да ми чупи огледалата, да ме плюе. Е за какво говорим, И НЕГО НЯМА ДА ГО ПУСНА.
Докато пускаме на всеки , ще си останем курви...
Баси .... поолекна ми малко...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 авг 2008 12:59

nadasdi написа:Като имаш място, отпусни газта и го пусни да мине пред теб, не е толкова сложно пък и ecu-то спира бенизинеца та даже и ще спестиш малко...аз не знам какво толкова всички се засичате и не пускате, все едно тоя отстрани е тръгнал към жена ти...
Едно че ще си спестиш нерви като го пуснеш, и друго че ако го ядосаш той ще засече още 20 коли в следващите 200м и оттам верижна нервна реакция пак...

Както вече уточних, всеки ден минавам от там и пускам всички, които са до мен или малко пред мен. Моля да ми дадеш основателна причина да пусна някого в моята лента, ако той е 1-2м назад и ми се навира във вратите!

Потребителски аватар
vaskata_kz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskata_kz » Чет 28 авг 2008 13:37

Според мен всеки си мисли че е сам на пътя аз съм от малък град и движението е ужас пък кво остава за по големите градове.Аз съм останал с впечатлението че най лошите шофьори са таксиметровите шофьори и с извенение пенсионерите (моля да ме извинят колегите които карат такси) значи такситата поне в моя град си карат с превишена скорост,не се съобразяват с никои на пътя,а пък пенсионерите с техните забавени реакции застрашават другите участници в движението.Aз съм имал случай как пенсионер не спира на СТОП и за малко не предизвика катастрофа.Незнам какво трябва да се направи че движението да е по спокойно

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 28 авг 2008 13:43

Това, че карат като простаци не значи, че са най лошите шофьори нали ?
Един шофьор с 1-2 години стаж, който се мисли за много опитен и си позволява да кара с 30-40 км над ограничението е много по опасен от колкото един таксиметров шофьор

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пет 29 авг 2008 8:31

canyoubounce написа:Това, че карат като простаци не значи, че са най лошите шофьори нали ?
Един шофьор с 1-2 години стаж, който се мисли за много опитен и си позволява да кара с 30-40 км над ограничението е много по опасен от колкото един таксиметров шофьор

а някои и за 30 години /и повече/ не се научават да карат
всичко е индивидуално
ама и аз не пускам разни наглеци, да не се мислят за божествени

Потребителски аватар
Mephistofel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mephistofel » Пет 29 авг 2008 9:03

Тази сутрин идиотът бях аз! :(

Искам да се извиня и тук на колегата (ако чете), за това, че го побутнах отзад (не е това, което си мислите, мръсници!!! :lol: ) сутринта на бул. Цариградско шосе - VW Vento в тъмно син цвят, с рег. номер РР 5***.

За щастие всичко се размина без каквито и да е щети (10x God, ABS owns!!!), извиних се на колегата, пожелахме си лек ден и по живо, по здраво!

П.П. Не дремете като карате, и не зяпайте по мацките в съседните коли, колкото и симпатични да са, вярвайте ми!

Потребителски аватар
Gal

Мнениеот Gal » Пет 29 авг 2008 16:23

убаво
сутринта един чичка идиот на кръстовището на Графа и България в посока стадиона
с пежо 407, на което О-то от peugeot беше неоригинално
седеше в лентата за ляв завой и рязко си тръгна направо, като искаше да ми влезе във вратите :lol:

Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Съб 30 авг 2008 4:05

myrshavija написа:
nadasdi написа:Като имаш място, отпусни газта и го пусни да мине пред теб, не е толкова сложно пък и ecu-то спира бенизинеца та даже и ще спестиш малко...аз не знам какво толкова всички се засичате и не пускате, все едно тоя отстрани е тръгнал към жена ти...

Както вече уточних, всеки ден минавам от там и пускам всички, които са до мен или малко пред мен. Моля да ми дадеш основателна причина да пусна някого в моята лента, ако той е 1-2м назад и ми се навира във вратите!

Все едно да ти обяснявам защо да задържиш вратата за някой който е на 10на метра от теб...то си идва отвътре, но общо взето с повечко компромиси по лесно се съжителства. Другото е че не знаеш за какво бърза, ти ако не си се засилил за някъде да гониш време, пусни го, може жена му да ражда(естествено по вероятно е да се е вживял в автомобилизъм пак). А и както казах държанието на пътя може да е верижна реакция, доста вероятно е да са го засекли и него 10на пъти преди да почне да се бута. Вероятности за поведение много, избираш си най-оптимистичното обяснение, и подминаваш като по-мъдър. Поне аз така разсъждавам, и сигурно съм си спасил 20 осакатявания. :wink:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 30 авг 2008 5:06

Прав си. По принцип. Но нека малко да променя примера, който даваш. Представи си, че вървите към входната врата с някого 10-на метра, като през цялото време той върви точно зад теб. И точно в момента, в който ти минаваш през вратата, той се опитва да те избута и да мине преди теб. Нима ще го опишеш като "бързане"?
Почти същото е като с присветването с фарове на магистралата. Много често ми се случва да настигна 3-4-5 коли, които карат с 90-100-110 на магистралата и, когато погледна в огледалото, да видя, зад мен кола, която вероятно би ме настигнала към края на изпреварването, ако кара със 180-200. И трябва да избера - дали да намаля от 140 до скоростта на колоната докато ме изпревари самолетът или да започна изпреварване ускорявайки до 150-160, осъзнавайки, че той може да ме настигне преди да се прибера. Дали аз да намаля с 30-40км/ч или да рискувам да принудя него да направи същото? Кой има право в тази ситуация?
Ситуациите са много. Най-различни. Но не можеш да ме убедиш, че трябва винаги да отстъпвам. Много често се случва да отстъпя предимството си на някой, който очевидно бърза. Или да карам така, че максимално да не го затруднявам. Но да го правя ВИНАГИ и при всички обстоятелства? Няма да стане.
Моля, не се опитвай да ме убедиш, че съм постъпил грешно в ситуация, на която ти не си бил свидетел!

Потребителски аватар
baivan
Автомобил: Vento
Двигател: 1.8T

Мнениеот baivan » Съб 30 авг 2008 20:57

Да се оплача и аз може ли?
Днес съм си паркирал вентото пред къщи и си човъркам по него. Точно бях отворил багажника и търсех нещо вътре когато осетих че цялата кола се разтресе. Показвам се аз и гледам един хубостник с голфче 3-ка забил броня във предната врата на вентото. Причерня ми пред очите. Махам му с рака и му викам "Кво правиш бе?", а той от вътре - "спокойно" и както си беше спрял продължи напред и почна да набира предната врата. Докато му кажа "Спри бе" беше минал и на задната врата. Охлузи хубаво и нея, мина колата и спря зад нея. Слиза и....малиииии като видях, пиян на кирка - очите му чрвени, от далеч лъха на алкохол, почна да ходи на зиг заг. Честно ви казвам незнам изобщо как се сдържах да не го пребия. Вика ми "Кво бе??" Леле леле добре че беше един приятел при мен за да ме спре иначе го бях смачкал, че после щеше и мен по полиций да разкарват. Че и колега на тва отгоре, голфче кара, че той и каруца не заслужава да кара. С какъв акъл ще се качи пиян като талпа да кара колата. Ами ако не беше кола това а дете. По улицата отвън е пълно с малки дечица. Всеедно стига толкоз че се ядосвам на ново. Сега от каското кой знае колко ще платят, като ги знам какви са "плащачи". Баси късмета, от както съм я взел тая кола я гледам като писано яйце, а вече втори пък някой я удря докато е паркирана. Страшни шофйори нямам думи. Тааа човека явно не беше и усетил че е ударил колата, чак в последствие разбра и след като му се размина боя си взе ключовете и си изчезна на някаде, а колата си остави на улицата. Викнах полиция, прибраха му колата с пътна помощ. Много се надявам да му вземат книжката, не за друго, а защото сега може да не е, но утре недай боже може да бутне някой човек.
И нали темата е за "Идиотите по пътищата" ще спомена и още нещо.
Преди време се метнах в една дупка сигурно 20 см дълбока през ноща. Дупката нито оградена със лента, нито знак сложен...бе нищо. Около нея имаше тазове от всякакви коли. Звъня на полицията за протокол за каско. Идват след 2 часа и 45 минути и това става въпроз за населено място. Писаха протокол, но и АКТ затова че общината не си е свършила работата. Писах 5 реда възражения - нямаше светлини на пътя, нямаше маркировка на дупката и тнт. Това само в България го има, никаде другаде - 1 - такива пътища и нехайство от страна на абсолютно всеки. 2 - Съставяне на АКТ на водача на МПС катастрофирало в необозначено препядствие на пътя. Бе няма думи. БЪЛГАРИЯ

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Съб 30 авг 2008 21:36

baivan написа:...

Ами то и заради тази случка, която описваш продължават да се случват такива неща. Според мен не си реагирал адекватно на ситуацията. Ако съм на твое място няма да му дам да се прибере където е тръгнал, ще си викна КАТ като пич, за да му направят акт за шофиране в нетрезво състояние, акт за причиняване на ПТП и за да си плати после всичките ти щети от джоба си (това като си заведеш щета по каско, те твоите каско застрахователи знаят как да си ги вземат), да се почувства пияният шофьор поне малко кофти, че е вършил простотии и да има едно наум следващия път. А така както си направил утре пак така ще направи и ще си правиш писаното като яйце венто отново...! С най-топли чувства... :roll:
П.С. Моля гледайте как пишете, много неграмотно...

Върни се в “Пътеводител”