Съвет за преместване на автомобил, който не е в движение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 31 авг 2008 19:45

rainheart написа: И до моя магазин в Студентски, където между общежитията има сума нови кооперации и колите са една върху друга, всяка сутрин псувам едно трабантче и едно ренде петица с черни номера, защото съм спрял някъде си :roll:

Баце а да си се замислил че ако ги няма старите коруби пред блока ти или там където спираш се възползва бай Гошо който също като тебе е спирал на майната си?И за тебе пак няма място ТОГАВА КОЙ ЩЕ ТИ Е ВИНОВЕН????Може би извънземните,руснаците или комунистите?И какво като си спрял на 100 метра?Някой ще ти я лапне ли безценната кола?Има сума ти начини да си осигуриш място:служебен абонамент примерно или отиваш в общината и след 220 процедури си наемаш парко място мисля че беше около 25 лева на месец слагаш си скоба и си капитан.Да ама никой не иска да плаща иска колата да му е под гъзъ и без пари еми нема такъв филм вече!Излагате се с това реване тарикат момче не писка аре със здраве...

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Нед 31 авг 2008 19:51

amikus написа:
rainheart написа: И до моя магазин в Студентски, където между общежитията има сума нови кооперации и колите са една върху друга, всяка сутрин псувам едно трабантче и едно ренде петица с черни номера, защото съм спрял някъде си :roll:

Баце а да си се замислил че ако ги няма старите коруби пред блока ти или там където спираш се възползва бай Гошо който също като тебе е спирал на майната си?И за тебе пак няма място ТОГАВА КОЙ ЩЕ ТИ Е ВИНОВЕН????Може би извънземните,руснаците или комунистите?И какво като си спрял на 100 метра?Някой ще ти я лапне ли безценната кола?Има сума ти начини да си осигуриш място:служебен абонамент примерно или отиваш в общината и след 220 процедури си наемаш парко място мисля че беше около 25 лева на месец слагаш си скоба и си капитан.Да ама никой не иска да плаща иска колата да му е под гъзъ и без пари еми нема такъв филм вече!Излагате се с това реване тарикат момче не писка аре със здраве...

Извънземните не са ми виновни, щот постоянно подържам връзка с кораба-майка. За комунистите не съм сигурен :roll:
Иначе няма проблеми да спирам на 100 метра, даже и на 800 метра, особенно като багажника ми е пълен с 16 кутии кубинки, 120 тениски, 2 кашона дискове... иначе голфа си ми е безценен, много си го обичам и по стар български обичай в неделя го водя на баня. А в момента са ми малко разправиите, че да искам от общината паркомясто. Ако беше по-лесна процедурата щях да си ги давам тия 20-30 лева кат' пич

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 31 авг 2008 20:03

rainheart написа:
amikus написа:

Извънземните не са ми виновни, щот постоянно подържам връзка с кораба-майка. За комунистите не съм сигурен :roll:
Иначе няма проблеми да спирам на 100 метра, даже и на 800 метра, особенно като багажника ми е пълен с 16 кутии кубинки, 120 тениски, 2 кашона дискове... иначе голфа си ми е безценен, много си го обичам и по стар български обичай в неделя го водя на баня. А в момента са ми малко разправиите, че да искам от общината паркомясто. Ако беше по-лесна процедурата щях да си ги давам тия 20-30 лева кат' пич

Изглежда не разбираш ...ако ги няма корубите и местата пак са заети тогава какво??Проблема не е в москалите а в дивото строителство щото хората дават по 200000 ойро за апартамен ама 10000 ойро за гараж им се свидят.Процедурите са тези който не го кефи ще обвинява старите коли,селяните и какво ли още не.На тебе не ти се свидят примерно по 20 лв.на месец ама на 90 % ако им го кажеш това ще ти се изсмеят в очите.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Нед 31 авг 2008 20:22

amikus написа:
rainheart написа:
amikus написа:

Изглежда не разбираш ...ако ги няма корубите и местата пак са заети тогава какво??Проблема не е в москалите а в дивото строителство щото хората дават по 200000 ойро за апартамен ама 10000 ойро за гараж им се свидят.Процедурите са тези който не го кефи ще обвинява старите коли,селяните и какво ли още не.На тебе не ти се свидят примерно по 20 лв.на месец ама на 90 % ако им го кажеш това ще ти се изсмеят в очите.

Ако ги няма корубите ще се отворят 2-3% от паркоместата, пък ако ще да са и тротоарни, улични, на тревни площи, насред площада... и някой път ще закачиш това място и няма да спираш през 2 преки. А за гаражите... нали се сещаш в един блок, колко апартамента има и в към тези апартаменти, колко гаража се правят и въпроса не е за 10к евро, а че гаражите недостигат. "Селяните" не ги обвинявам, но тук ще стане много голямо лиричното отклонение.
А принципно си имам принципи като не съм пред нас да се старая да не преча, но бай Петко му е през изсъхналия **й, че заради мохер осмак каран последно 89', съседите му няма къде да паркират, а той е хванал вовеки веков това място. А за мойте принципи и в София и в другите градове се старая, ако имам възможност да паркирам удобно за мен и за останалите. Последно в Бургас питах един местен младеж, къде има паркинг наблизо, за да не си оставям колата на нечие място. И след като ме гледа очуден 2 минути, докато асимилира, какво искам ми каза "карай след мен" и ме остави на един паркинг за 100 коли примерно, и не спрях пред блока, където са за 25... Ама бай ти Петко, вече може да е в друго време, в друг свят, но споменът за него да стой още 20 години пред блока му!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 31 авг 2008 20:45

Добре де
колега amikus
не разбирам защо толкова ревностно защитаваш тия ковчези?
Факт е, че в София се строи много.
Факт е, че това в скоро време няма да спре.
Какво можеш да направиш? Да седиш и да плюеш държавата по форумите или да звъннеш 2-3 телефона и да раздигат ковчезите? Кое ще има по-голям ефект? Айде поне като не помагаш не пречи! Или и ти си държиш един такъв ковчег пред блока и ти е мило за него?
Да ти кажа само, че докато ковчезите седят там това място НЯМА да се освободи, но ако ги раздигат ще се освободи. Друг комшия примерно ще паркира там, но същия комшия понеже е столичанин ще си тръгне в петък на село и ще освободи мястото за събота и неделя (поне). Пак е нещо!

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Нед 31 авг 2008 21:06

Прав е колегата rainheart, макар че съм го писал по-горе.
Махането на старите коли няма да реши проблема.
Като цяло в българия големите градове, курорти и т.н. не са планирани за такова идиотско строителство.
Ок- ще се махнат старите коли доколкото са останали и какво? Ще се реши проблема с паркирането и задръстванията? Забравете :D
Колкото до двата москвича обади се в "Екопрес" и т.н. фирми има във всеки вестник

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 31 авг 2008 21:15

смисъла от спора тук в темата ще доведе до заключването и.
тук там видях съвети, но нито един юридически.
колкото потребители във форума толкова и мнения по какъвто и да било въпрос.
съветвам ви да не се палите излишно за да не се стига до междуличностни конфликти.

тези, които могат да решат проблема въобще не ги интересува.
България е единствената държава в ЕС, която работи всячески срещу поданниците си.

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amikus » Нед 31 авг 2008 21:21

ISRalien написа:Добре де
колега amikus
не разбирам защо толкова ревностно защитаваш тия ковчези?
Факт е, че в София се строи много.
Факт е, че това в скоро време няма да спре.
Какво можеш да направиш? Да седиш и да плюеш държавата по форумите или да звъннеш 2-3 телефона и да раздигат ковчезите? Кое ще има по-голям ефект? Айде поне като не помагаш не пречи! Или и ти си държиш един такъв ковчег пред блока и ти е мило за него?
Да ти кажа само, че докато ковчезите седят там това място НЯМА да се освободи, но ако ги раздигат ще се освободи. Друг комшия примерно ще паркира там, но същия комшия понеже е столичанин ще си тръгне в петък на село и ще освободи мястото за събота и неделя (поне). Пак е нещо!

Аз написах какъв е начина евалата на един пич от овча купел с едно БМВ от бмв клуба,пича си плаща за парко място има си скоба и камера на 3тия етаж насочена към парко мястото!!Инвестирал е някакви пари ама си е капитан отвсякъде който невярва пред блок 4 май беше в началото на блока и въобще не го бригат мохери и други фактори!Та вместо да ревете срещу всичко и всички се вземете в ръце и си решете проблемите вместо да пишете простотии само.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 31 авг 2008 21:22

Първо, за тези автомобили се грижи общината. Ако някъде има изоставен автомобил, който е без номера, или със стари такива, и очевидно е спрян от движение, общинарите лепват едно предписание за преместване в определен срок. Естествено, това става само ако е на улицата или на обществен, а не частен паркинг. Ако не бъде преместен в определения срок, автомобилът се репатрира принудително и се предава на фирмите, които ги унищожават - Надин и т.н.
Да не говорим, че вече имаше такава тема и ще стане както и преди - и тази накрая ще бъде заключена.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 01 сеп 2008 9:13

dobrinb написа:Първо, за тези автомобили се грижи общината. Ако някъде има изоставен автомобил, който е без номера, или със стари такива, и очевидно е спрян от движение, общинарите лепват едно предписание за преместване в определен срок. Естествено, това става само ако е на улицата или на обществен, а не частен паркинг. Ако не бъде преместен в определения срок, автомобилът се репатрира принудително и се предава на фирмите, които ги унищожават - Надин и т.н.
Да не говорим, че вече имаше такава тема и ще стане както и преди - и тази накрая ще бъде заключена.

Паркинга е към блока, тоест не е обществен. Колите са със старите номера. Това, че физически бракмата си е на правилното място означава ли, че няма никакъв законов ход :?:

Относто тезата "какво токова ми пречат". Отговора има две страни. Първо пречат ми, а и не само на мен защото заемат място определено за паркиране на автомобили. Едното се нарича паркинг, другото се нарича автоморга. Идеята на паркинга е да си оставиш колата за определен период от време, който е различен от години....
И второ ако говорим по принцип въпроса има и чисто хигиенна гледна точка. Не мога да разбера хора които си оставят собствеността без да полагат никакви грижи за нея. Това за мен са хора без елементарна лична хигиена във всичките им аспекти. Като си мърляч нужно ли чак да опънеш един простор пред блока, да си закачиш насраните гащи и да сложиш една бележка на тях-Това са мойте гащи. Пешо Иванов от 6-ти етаж.

:roll:

Последна промяна от rosy на Пон 01 сеп 2008 9:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 01 сеп 2008 9:18

Това, че паркингът е към блока, не означава, че не е обществен. Всички паркинги към блоковете, са част от уличната мрежа, стига да не са оградени и да не са частен имот. В повечето случаи, паркингите са обществени - особено в големите комплекси. Частни са паркингите в новите кооперации - те са изградени в собствен имот и там можеш и каруца да си държиш - никой не може да те пипне.
В зависимост от това към кой паркинг спада вашия, можеш да действаш. Щом МПС-та са със старите номера, подлежат на преместване. Те най-вероятно дори са спряни от движение, и вече нямат характер на МПС.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 01 сеп 2008 9:21

Той паркинга може да е между два блока примерно, но земята да е общинска собственост. Това трябва да се знае, защото най-вероятно си е общинска.
Според мене правилото трябва да е много просто, а именно:
ако колата си има платен данък и платена гражданска, съответно и нови номера, да не се пипа, дори и да се кара един път в годината и цялата да е обрасла в треволяци.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 01 сеп 2008 9:26

dobrinb написа:Това, че паркингът е към блока, не означава, че не е обществен. Всички паркинги към блоковете, са част от уличната мрежа, стига да не са оградени и да не са частен имот. В повечето случаи, паркингите са обществени - особено в големите комплекси. Частни са паркингите в новите кооперации - те са изградени в собствен имот и там можеш и каруца да си държиш - никой не може да те пипне.
В зависимост от това към кой паркинг спада вашия, можеш да действаш. Щом МПС-та са със старите номера, подлежат на преместване. Те най-вероятно дори са спряни от движение, и вече нямат характер на МПС.

Блока не е от новите. До колкото си спомням по документи блока е собственик на околоблоковите пространства в които се включва и паркинга. Мисля, че няма нищо обществено в него тъй като преди години фирма искаше да го прави платен, но блоковите вождове не разрешиха :roll:
Ще проверя, мерси.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 01 сеп 2008 10:18

пусни жалба до столичен инспекторат

от личен опит - вдигат колите и още как :)
такива които не са пререгистрирани в кат или не са си платили данъците в общината ги облепят със зелен стикер и едномесечно предупреждение след това ги вдигат
!!!
а па такива дето са зарязани по градинки и тротоари ги разкарват за норматив - проверено :)

http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=INSPEK1%7D&title=Общинска%20администрация

има виртуално деловодство в сайта и от там можеше да засилиш успешно жалба
http://www.sofia.bg/virtdelovodstvo.asp

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Пон 01 сеп 2008 10:32

rosy написа:Блока не е от новите. До колкото си спомням по документи блока е собственик на околоблоковите пространства в които се включва и паркинга. Мисля, че няма нищо обществено в него тъй като преди години фирма искаше да го прави платен, но блоковите вождове не разрешиха :roll:
Ще проверя, мерси.

Ако паркинга принадлежи на блока, не може ли да се свика общо събрание и на него да се реши да се преместят колите на улицата? От там на сетне общината би трябвало да се заеме както казват колегите? :?:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”