amikus написа:rainheart написа:amikus написа:rainheart написа: И до моя магазин в Студентски, където между общежитията има сума нови кооперации и колите са една върху друга, всяка сутрин псувам едно трабантче и едно ренде петица с черни номера, защото съм спрял някъде си

Баце а да си се замислил че ако ги няма старите коруби пред блока ти или там където спираш се възползва бай Гошо който също като тебе е спирал на майната си?И за тебе пак няма място ТОГАВА КОЙ ЩЕ ТИ Е ВИНОВЕН????Може би извънземните,руснаците или комунистите?И какво като си спрял на 100 метра?Някой ще ти я лапне ли безценната кола?Има сума ти начини да си осигуриш място:служебен абонамент примерно или отиваш в общината и след 220 процедури си наемаш парко място мисля че беше около 25 лева на месец слагаш си скоба и си капитан.Да ама никой не иска да плаща иска колата да му е под гъзъ и без пари еми нема такъв филм вече!Излагате се с това реване тарикат момче не писка аре със здраве...
Извънземните не са ми виновни, щот постоянно подържам връзка с кораба-майка. За комунистите не съм сигурен
Иначе няма проблеми да спирам на 100 метра, даже и на 800 метра, особенно като багажника ми е пълен с 16 кутии кубинки, 120 тениски, 2 кашона дискове... иначе голфа си ми е безценен, много си го обичам и по стар български обичай в неделя го водя на баня. А в момента са ми малко разправиите, че да искам от общината паркомясто. Ако беше по-лесна процедурата щях да си ги давам тия 20-30 лева кат' пич
Изглежда не разбираш ...ако ги няма корубите и местата пак са заети тогава какво??Проблема не е в москалите а в дивото строителство щото хората дават по 200000 ойро за апартамен ама 10000 ойро за гараж им се свидят.Процедурите са тези който не го кефи ще обвинява старите коли,селяните и какво ли още не.На тебе не ти се свидят примерно по 20 лв.на месец ама на 90 % ако им го кажеш това ще ти се изсмеят в очите.
Ако ги няма корубите ще се отворят 2-3% от паркоместата, пък ако ще да са и тротоарни, улични, на тревни площи, насред площада... и някой път ще закачиш това място и няма да спираш през 2 преки. А за гаражите... нали се сещаш в един блок, колко апартамента има и в към тези апартаменти, колко гаража се правят и въпроса не е за 10к евро, а че гаражите недостигат. "Селяните" не ги обвинявам, но тук ще стане много голямо лиричното отклонение.
А принципно си имам принципи като не съм пред нас да се старая да не преча, но бай Петко му е през изсъхналия **й, че заради мохер осмак каран последно 89', съседите му няма къде да паркират, а той е хванал вовеки веков това място. А за мойте принципи и в София и в другите градове се старая, ако имам възможност да паркирам удобно за мен и за останалите. Последно в Бургас питах един местен младеж, къде има паркинг наблизо, за да не си оставям колата на нечие място. И след като ме гледа очуден 2 минути, докато асимилира, какво искам ми каза "карай след мен" и ме остави на един паркинг за 100 коли примерно, и не спрях пред блока, където са за 25... Ама бай ти Петко, вече може да е в друго време, в друг свят, но споменът за него да стой още 20 години пред блока му!