На инвалид ли се води вашия автомобил?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen

На инвалид ли се води вашия автомобил?

Да - защото съм тарикат
21
13%
Да - защото се използва от/за инвалид
10
6%
Не - плащам си почтено данъците
115
73%
Не - защото кола под 100 коня не става за нищо
12
8%

Общо гласове: 158
Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Сря 18 яну 2006 18:24

И мойта е на инвалид, когато се наложи винаги го карам където трябва и си плащам всичко камото трябва. :shock Харесвам си колата и не се срамувам, че е 75 конски сили..... :evil: А последния отговор е адски тъп............. :!: :!: :!:

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 18 яну 2006 23:33

Струва ми се, че искривихте темата и то доста. Всъщност, тя още от анкетата си е крива!!
За какъв тарикатлък става дума? Държавата официално и законно дава право на определена група хора да бъдат собственици на определен вид возила. Без ограничения кой ще я кара и за какво ще я ползва! Обръщам внимание - това са правилата! Когато някой започне да заобикаля правилата, тогава може да се говори за тарикатлък или нечестност и непочтеност. За мен тарикатлъка е да прехвърляш винетка от една кола на друга (защото нямаш право да го правиш!), да подправиш документи с цел да плащаш по-малко, няма значение какво - кубатура, катализатор и т.н. (защото е наказуемо), да предлагаш пари на катаджията, за да разминеш акта, да минеш преглед само по документи, да направиш ГО на името на 70 годишен без ПТП и още много други примери. А да ти дават право да икономисаш някой лев и ти да не го правиш не е причина да се ласкаеш, че си "честен и почтен" и да квалифицираш другите като тарикати или измамници.
Увлякох се...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 18 яну 2006 23:49

А пък според мен ТАРИКАТЛЪК е да се правиш на болен, когато си здрав .....

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 19 яну 2006 1:47

в крайна сметка, до тук анкетата показва, че само 12% са "тарикатите", така че Cherepaha може да спиш спокойно :) няма общество където да няма поне 10% тарикати - демек извода е, че тук май сме се събрали нормални хора.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 19 яну 2006 2:53

musura написа: извода е, че тук май сме се събрали нормални хора.

офф
Beer то затова е най-хубавия форум :oops: :roll:

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 5:52

wili98 написа:Мойто си е мое...
Аз за 1000 лв немам намерение да чудя 3 години после кво да правя....
на 1.8 мотор не са хич 1000лв ,ами са близо 2 бинки -такси макси ,пък и честно да ти кажа до сега съм виждал повече изгорели хора от нечестни нотариуси с продадени коли на хора който дължът данъци отколкото преебани от инвалидите хора

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

11

Мнениеот landwarrior » Чет 19 яну 2006 6:00

Cherepaha написа:А пък според мен ТАРИКАТЛЪК е да се правиш на болен, когато си здрав .....
а пък според мен глупав

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 19 яну 2006 8:53

А пък според мен не е стюпид :evil:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 19 яну 2006 9:09

[quote="leavon"]Струва ми се, че искривихте темата и то доста. Всъщност, тя още от анкетата си е крива!!
За какъв тарикатлък става дума?

leavon - подкрепям думите ти на 100 %

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 19 яну 2006 9:15

според мен най-големите тарикати са тези с G класите, които паркират в синя зона с инвалидни талони ...

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Чет 19 яну 2006 9:47

leavon написа:За какъв тарикатлък става дума? Държавата официално и законно дава право на определена група хора да бъдат собственици на определен вид возила. Без ограничения кой ще я кара и за какво ще я ползва! Обръщам внимание - това са правилата! Когато някой започне да заобикаля правилата, тогава може да се говори за тарикатлък или нечестност и непочтеност.... А да ти дават право да икономисаш някой лев и ти да не го правиш не е причина да се ласкаеш, че си "честен и почтен" и да квалифицираш другите като тарикати или измамници.

Ти за теб си си прав, но... Има едно голямо НО - всички знаят, че правилата са гнили, но оправданието е "Играем по тях". Няма лошо, но защо тогава псувате ??? Околовръстното било кратер, пътищата били не знам кви, държавните служители били не знам кви и т.н. Тия, които "честно" играят по смърдящите правила, единствено могат да седнат на една маса с "държавата", да пият заедно и да се подбъзикват :"Ти първо плати, пък аз тогава ще направя еди кво си", " А , не , ти първо направи еди кво си, пък аз тогава ще платя". Такива "будали" като мен, които не са икономисали някой лев / щото смятат , че освен смърдящите правила има и други /, могат да псуват "държавата" колкото искат, щото сме си изиграли нашата партия.
А тарикатите с Г-класите не ги коментираме. Там е ясно. Сега гледаме нас си. Щото и тия с Г-класите са почнали от 50 лв за винетка. Въпрос на манталитет. Или си такъв, или не си. Без значение дали играеш на дребно или на едро ...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 19 яну 2006 10:23

:да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 19 яну 2006 13:04

Толедо-гууд постинг :wink:

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Чет 19 яну 2006 14:49

"Купуването" на кола с пълномощно крие доста рискове. Ако например инвалидът почине, пълномощното се прекратява - МПС-то става собственост на наследниците му, на тях пък може да им хареса да си придобият по този начин автомобил и да си го искат. Знам за такива случаи.

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 19 яну 2006 17:03

Моят Пасатор беше на инвалид когато го взех-просто това беше начина да ми стигнат парите и да си взема свестна кола.Когато го купих му оставаше малко повече от година до изтичане на 3 годишния срок ,в който няма право да се продава.Когато забраната изтече го прехвърлих на мое име.Това е.Аз казах HOUGH!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”