На инвалид ли се води вашия автомобил?
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че искривихте темата и то доста. Всъщност, тя още от анкетата си е крива!!
За какъв тарикатлък става дума? Държавата официално и законно дава право на определена група хора да бъдат собственици на определен вид возила. Без ограничения кой ще я кара и за какво ще я ползва! Обръщам внимание - това са правилата! Когато някой започне да заобикаля правилата, тогава може да се говори за тарикатлък или нечестност и непочтеност. За мен тарикатлъка е да прехвърляш винетка от една кола на друга (защото нямаш право да го правиш!), да подправиш документи с цел да плащаш по-малко, няма значение какво - кубатура, катализатор и т.н. (защото е наказуемо), да предлагаш пари на катаджията, за да разминеш акта, да минеш преглед само по документи, да направиш ГО на името на 70 годишен без ПТП и още много други примери. А да ти дават право да икономисаш някой лев и ти да не го правиш не е причина да се ласкаеш, че си "честен и почтен" и да квалифицираш другите като тарикати или измамници.
Увлякох се...
За какъв тарикатлък става дума? Държавата официално и законно дава право на определена група хора да бъдат собственици на определен вид возила. Без ограничения кой ще я кара и за какво ще я ползва! Обръщам внимание - това са правилата! Когато някой започне да заобикаля правилата, тогава може да се говори за тарикатлък или нечестност и непочтеност. За мен тарикатлъка е да прехвърляш винетка от една кола на друга (защото нямаш право да го правиш!), да подправиш документи с цел да плащаш по-малко, няма значение какво - кубатура, катализатор и т.н. (защото е наказуемо), да предлагаш пари на катаджията, за да разминеш акта, да минеш преглед само по документи, да направиш ГО на името на 70 годишен без ПТП и още много други примери. А да ти дават право да икономисаш някой лев и ти да не го правиш не е причина да се ласкаеш, че си "честен и почтен" и да квалифицираш другите като тарикати или измамници.
Увлякох се...
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
1
на 1.8 мотор не са хич 1000лв ,ами са близо 2 бинки -такси макси ,пък и честно да ти кажа до сега съм виждал повече изгорели хора от нечестни нотариуси с продадени коли на хора който дължът данъци отколкото преебани от инвалидите хораwili98 написа:Мойто си е мое...
Аз за 1000 лв немам намерение да чудя 3 години после кво да правя....
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
11
а пък според мен глупавCherepaha написа:А пък според мен ТАРИКАТЛЪК е да се правиш на болен, когато си здрав .....
leavon написа:За какъв тарикатлък става дума? Държавата официално и законно дава право на определена група хора да бъдат собственици на определен вид возила. Без ограничения кой ще я кара и за какво ще я ползва! Обръщам внимание - това са правилата! Когато някой започне да заобикаля правилата, тогава може да се говори за тарикатлък или нечестност и непочтеност.... А да ти дават право да икономисаш някой лев и ти да не го правиш не е причина да се ласкаеш, че си "честен и почтен" и да квалифицираш другите като тарикати или измамници.
Ти за теб си си прав, но... Има едно голямо НО - всички знаят, че правилата са гнили, но оправданието е "Играем по тях". Няма лошо, но защо тогава псувате ??? Околовръстното било кратер, пътищата били не знам кви, държавните служители били не знам кви и т.н. Тия, които "честно" играят по смърдящите правила, единствено могат да седнат на една маса с "държавата", да пият заедно и да се подбъзикват :"Ти първо плати, пък аз тогава ще направя еди кво си", " А , не , ти първо направи еди кво си, пък аз тогава ще платя". Такива "будали" като мен, които не са икономисали някой лев / щото смятат , че освен смърдящите правила има и други /, могат да псуват "държавата" колкото искат, щото сме си изиграли нашата партия.
А тарикатите с Г-класите не ги коментираме. Там е ясно. Сега гледаме нас си. Щото и тия с Г-класите са почнали от 50 лв за винетка. Въпрос на манталитет. Или си такъв, или не си. Без значение дали играеш на дребно или на едро ...
- Iavor
- Автомобил: Škoda Octavia VRS
- Двигател: CEGA 2008
Моят Пасатор беше на инвалид когато го взех-просто това беше начина да ми стигнат парите и да си взема свестна кола.Когато го купих му оставаше малко повече от година до изтичане на 3 годишния срок ,в който няма право да се продава.Когато забраната изтече го прехвърлих на мое име.Това е.Аз казах HOUGH!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”