Става ли третия стоп задължителен?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 01 сеп 2008 22:44

ISRalien написа:
Vizor написа:...

Абе третия поне се вижда.. Той е пред стъклото и част от светлината през нощта се отразява и се вижда на огледалото.. ;)

Веднага ти отговарям.. защо си мислиш, че като не му светят стоповете ще му свети 3-тия стоп !??!?!
ей това не мога да го разбера
обясни ми и ще се съглася

Потребителски аватар
diavol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavol » Пон 01 сеп 2008 22:44

Аз съм съгласен за ползата но трябва ли да лепя някакво двоино лепещо тиксо върху нагревателите на стъклото защото вече по този начин прецаках нагревателите на старата кола та ако ти е потно стъклото и не се вижда нищо от потта с или без трети стип все тая

Потребителски аватар
alpine_j
Автомобил: Golf Country
Двигател:

Мнениеот alpine_j » Пон 01 сеп 2008 22:46

Vizor написа:
на 90% не им работят стоповете, крушките и всякаквите такива работи.. третия стоп няма да оправи работата :)

Ко каза , бати ? :071:

Да не е изискване на европейския съюз ? :lol:

Потребителски аватар
diavol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavol » Пон 01 сеп 2008 22:52

Не ама наще искат да го вкарат :???

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 01 сеп 2008 23:15

:arrow:

Последна промяна от веселин на Вто 02 сеп 2008 1:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пон 01 сеп 2008 23:26

Не съм чул за такова нещо! Три стоп, пети стоп.... все тая... аз не мога да се начудя как сме оцелели преди 15-20 години. Нито имаше 3ти стопове, нито фаровете денем бяха задължителни. Перках ме си със соц-возилата и стигах ме от А до Б цели. Нито имаше такива катастрафи, нито войни по-пътищата. Чета вчера вестника и пише, че във Варна всеки ден стават по поне 10 леки и 1-2 тежки ПТП-а.
Не става дума да си накичим колите и да светнем като кораба ентърпрайз. Става дума книжките да се дават не на всеки, който си плаща, а на този, който може и е заслужил да седне зад волана. Колата вече се доказа, че е "оръжие". 5 стопа да си сложиш, 10 фара да светнеш все тая, мутресата в land cruiser-a те отнася и даже не разбира.
Даже и добре Б-кат да стане като А-кат. Като навършиш нужните годинки и изкараш курс, тогава да можеш да караш кола със съответната мощност и габарити. В Англия чуш, че застраховката на "млад и неопитен" водач е в мнг голяма, щото е потенциално опасен. Значи тука и съответните органи си вършат работата.

Не е въпросът в светлините. Осветлението може да помага, но нищо не решава. Помислете си преди 20год., защо не се говореше за война по-пътищата и ще видите колко смешно е да искат още стопове. (ако ги искат, де)

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Пон 01 сеп 2008 23:26

При положение, че не си видял и не ти свети някой стоп, третия е добър вариант, особено за някой заблеял се, но както каза Vizora не е гаранция, че и той ще работи...

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 01 сеп 2008 23:33

бащата предложи едно нещо.Щом ще ни карат да си кичим колите като каруци защо да не взема третия стоп от стария москвич и да пробия задната броня с 2 нагорещени аломиниеви тела не медни че в тая държава всичко се краде и ще гледам да го закрепя накриво все пак да си личи че е правено собственоръчно :lol: и аре да си джиткам из града така накичен пък било им харесвало на полицаите или не :twisted:

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Вто 02 сеп 2008 8:25

Пък да знаеш как ше им стане кофти като те видят с гадния стоп mhihi

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 02 сеп 2008 9:08

баси футболната драма
доколкото знам никъде по европа няма изискване за 3 ти стоп
да го направят
вижда се по-добре

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 02 сеп 2008 9:08

T.Spark написа:...Помислете си преди 20год., защо не се говореше за война по-пътищата и ще видите колко смешно е да искат още стопове. (ако ги искат, де)

Преди 20 години е била съвсем друга работата. Тогава автомобилите са били много по-малко, а пътната мрежа почти същата. Тогава се е карало по-малко, съответно е имало по-малко катастрофи.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 02 сеп 2008 11:11

Winner25 написа:
T.Spark написа:...Помислете си преди 20год., защо не се говореше за война по-пътищата и ще видите колко смешно е да искат още стопове. (ако ги искат, де)

Преди 20 години е била съвсем друга работата. Тогава автомобилите са били много по-малко, а пътната мрежа почти същата. Тогава се е карало по-малко, съответно е имало по-малко катастрофи.

...и мохера като вдигне над 35 км/ч му падат калниците един по един...

Потребителски аватар
mk2_Golf83
Автомобил: Голф 2
Двигател: EZ 1983

Мнениеот mk2_Golf83 » Вто 02 сеп 2008 11:15

винаги съм имал 3ти стоп откакто имаме колата в семейството а това е от 25г

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Вто 02 сеп 2008 11:48

Winner25 написа:

:006:

Преди двадесет години не само че колите бяха по не двадесет пъти по-малко и но бяха много по-бавни и по-нестабилни и с по-лоши спирачки(поне в бг бяха предимно само руски автомобили). Друг е въпроса,че сега има двадесет пъти повече слабоумни шофьори, които карат постоянно с невероятни скорости, правят невероятни изпреварвания и престроявания и т.н.

Сега по темата. Не мисля, че някои ще го збърка чак толкова едно тънко трето стопче в горната част на задния прозорец. Нито пък, че ще му загрози чак толкова невероятната кола. Нито пък мисля че това е чак толкова важно, че да е задължително. Изключвам гъзарските коли с доста силно затъмнени стопове. Според мен далеч по-полезно е да се кара на фарове извън населените места целогодишно. А за хората които пестят от крушки и от ток(0.1л/100км) им пожелавам да им доиде акъла.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Вто 02 сеп 2008 12:01

Vizor написа:Веднага ти отговарям.. защо си мислиш, че като не му светят стоповете ще му свети 3-тия стоп !??!?!

Зависи, как го вържеш стопа. Ако ти изгори крушката в стопа веригата се затваря през третия стоп. Виж, ако е друг проблема...
Иначе според мен няма, как да ни задължат да сме с трети стоп, ако го нямаме фабрично - сега всеки да вади поялника и клещите и да си слага стопове може би?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”