Golf3User написа:Toledo написа:One написа:от ЗЗДП
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
ал.10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
ал.7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.
Кога ли някой ще заведе най-после дела срещу общината и КАТ ? Не виждам как да не бъдат спечелени ... А по въпроса за дупките - онзи ден една водеща по радио Витоша : " Много моля улиците в София да станат поне толкова широки, колкото са и дълбоки ". Да се смея или да крещя
незнам дали знаеш приятелю но държавата е наи трудно да я осъдиш
човече повярвай, държавата се съди най-лесно. а лично аз ще го направя без да се замисля (бтв, без да се хаваля аз бях от първите осъдил КАТ за напревамерно съставен акт- като отидох с решението преди 5 или 6 год, беше ме гледаха като извънземно и викнаха началника да види това чудо), защото както мнозина от вас си плашам данъците, таксите, винетките и сичко дето са го измислили. а най-ме е яд на куките дето ебават хората с такива постановки като колегата дето отвори темата. И понеже и с мен се подиграха така преди месеци, седнах пак да си опресня материала и сега си нося в колата - закона и наретбата за прилагането му, и грам няма да се поколебая да осъдя и куката ако ми излезе пак с някаква постановка. В конкретния казус с този на колегата, нали ви е ясно , защо куките отказват да пишат протокол за такъв вид ПТП? ми щот си е 40 мин. писане и после требе да издирят отговорното лице по цитираните от закона алинеи и да му съставят акт на него - приключение си е нали? колко писане и т.н вместо да седи и да размахва хранилката и да лапат, мамицата им да им приседне дано мръсни гадни шапкари.....лелиии как ги мразя ................кат стане дума за катаджия нещо ми се обръща от вътре ...........