Проблем с показалеца на температурата
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Проблем с показалеца на температурата
колеги помогнете ми по следния проблем: имам VW Vento и уреда за температурата не показва повече от 70 градуса,иначе колата си загрява,охлажда си се а не показва повече от 70. кажето вашето мнение по вапроса и ако може помогнете за отстраняването му. предварително благодаря
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
1. Замери реалната температура с някъв термометър
2. Ако вдига и държи нормалните 90 градуса имаш 2 възможности:
- прецакано табло
- прецакан темп датчик
ново табло 30лв..
нов датчик - 30лв..
3. Ако не вдига нормална температура:
- прецакан термостат - 9-30лв
- мръсно запушваща охлаждаща течност - промиване и нов антифриз
- луфт и протичане около термостата - нов пластмасов тройник или леглото на термостата - 25-40лв
Успех.

2. Ако вдига и държи нормалните 90 градуса имаш 2 възможности:
- прецакано табло
- прецакан темп датчик
ново табло 30лв..
нов датчик - 30лв..
3. Ако не вдига нормална температура:
- прецакан термостат - 9-30лв
- мръсно запушваща охлаждаща течност - промиване и нов антифриз
- луфт и протичане около термостата - нов пластмасов тройник или леглото на термостата - 25-40лв
Успех.

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
При мен го имаше същия момент. Знаех ,че е термостат,защото почти веднага се загряваше долния маркуч на радиатора.
Температурата показвана на таблото не се вдигаше повече от 70 градуса.
Понеже работата по смяната на термостата е доста повече от смяната на дачтика ,смених първо него. Температурата почна да си се вдига до нормалната,но при градско каране.При извънградско падаше до към 70 пак. Оказа се че датчика е бил прецакан,но трябва да се смени и термостата-смених го и него.
Датчика за температурата навсякъде ми искаха 25-60лв. Случайно питах в Киров-бош.Взех си от там на цена 14лв.Сега някой ще каже-менте е,може и да е менте но вече 4 месеца от когато съм го монтирал си работи идеално.
Затова сменяй първо датчика,става за по малко от минута.
Температурата показвана на таблото не се вдигаше повече от 70 градуса.
Понеже работата по смяната на термостата е доста повече от смяната на дачтика ,смених първо него. Температурата почна да си се вдига до нормалната,но при градско каране.При извънградско падаше до към 70 пак. Оказа се че датчика е бил прецакан,но трябва да се смени и термостата-смених го и него.
Датчика за температурата навсякъде ми искаха 25-60лв. Случайно питах в Киров-бош.Взех си от там на цена 14лв.Сега някой ще каже-менте е,може и да е менте но вече 4 месеца от когато съм го монтирал си работи идеално.
Затова сменяй първо датчика,става за по малко от минута.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”