Мени обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мени обороти

Мнениеот gogobi » Чет 04 сеп 2008 10:29

Мени обороти когато е студена за около 40-50 сек. и слет това се оправя и при паленето прикадява.Някои ако може да помогне предварително благодаря.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 сеп 2008 11:11

Диагностика ще е най-вярната помощ. ВАГ- Ком.

Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogobi » Чет 04 сеп 2008 11:55

Ходил съм на диагностика на компютър всичко е ок.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 04 сеп 2008 16:29

Моята е със същия мотор. Правеше го това преди да я оправя, но зимата.
Сега е доста топло затова което си мисля. Кажи какъв цвят е пушека като прекадява и като е топъл старт пак ли го прави?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 04 сеп 2008 22:38

Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogobi » Нед 07 сеп 2008 7:27

веселин написа:http://www.liquimoly.ru/catalog2008/Systempflege_Diesel.html

Мерси ще опитам но сигурно няма да е от това.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пон 08 сеп 2008 11:12

Мисля че е най-удачно да започнеш с подгрев,компресия.Ако компота се сърди нещо може да минеш една диагностика.Иначе си мисля ,че щом пуши и прекъсва(мени обороти) значи някой цилиндър не пали чат-пат!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 08 сеп 2008 12:49

Какви причини може да има да не пали някой цилиндър чат-пат? Освен компресия и при минимални температури около 10 градуса свещите не се включват изобщо, така че отпадат като проблем в конкретния случай.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 08 сеп 2008 12:55

според мен са дюзите пробвай с добавка за почистване на дюзи и ако не стане прудухай ги и смени бензиностанцията аз зареждам от лукойл и нямам проблеми

Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogobi » Пон 08 сеп 2008 14:30

Значи зареждам от Лукойл чат пат и от Петрол а колата си пали само дето при студено сутрин прекъсва за около 40 сек. Мисля да нее някой датчик случайно.

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пон 08 сеп 2008 16:40

Какви причини може да има да не пали някой цилиндър чат-пат? Освен компресия и при минимални температури около 10 градуса свещите не се включват изобщо, така че отпадат като проблем в конкретния случай.

Мислиш ли го сериозно това дето го написа :wink: .Мисля си пообъркал градусите малко но както и да е.Провери си подгрева все пак и после може да говорим за дюзи и компресия.Възможно е и дюза да е но е по хубаво да си сигурен преди да се захващаш с подобни ремонти.ако наистина няма изгоряла свещ може да опиташ с някоя добавка за почистване на системата понеже горивата са ни "1во" качество!Успех!

Потребителски аватар
gogobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogobi » Пон 08 сеп 2008 17:21

Ще пробвам с добавка и ще пиша какво е станало.Но това го прави от доста време сигурно има 8-9 месеца.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 08 сеп 2008 18:41

vladitdrv написа:Какви причини може да има да не пали някой цилиндър чат-пат? Освен компресия и при минимални температури около 10 градуса свещите не се включват изобщо, така че отпадат като проблем в конкретния случай.

Мислиш ли го сериозно това дето го написа :wink: .Мисля си пообъркал градусите малко но както и да е.Провери си подгрева все пак и после може да говорим за дюзи и компресия.Възможно е и дюза да е но е по хубаво да си сигурен преди да се захващаш с подобни ремонти.ако наистина няма изгоряла свещ може да опиташ с някоя добавка за почистване на системата понеже горивата са ни "1во" качество!Успех!

Съвсем сериозен съм! Свещите на този мотор не се включват при температура на антифриза над 8 градуса. Аз съм със същия мотор и имах подобни проблеми. Добавката няма да помогне излишни пари на вятъра. Компресията също мисля, че си е наред особено ако не гори масло. Остава да се види температурния датчик вярно ли показва, центровката и дали има симтпоми на бедна смес както беше при мен.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 08 сеп 2008 18:43

gogobi написа:Ще пробвам с добавка и ще пиша какво е станало.Но това го прави от доста време сигурно има 8-9 месеца.

Дори и да не е Лики Моли , гледай на етикета да пише , че е подходяща за двигатели тип комън рейл / помпа дюза :roll: :idea3

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 08 сеп 2008 19:17

веселин написа:
gogobi написа:Ще пробвам с добавка и ще пиша какво е станало.Но това го прави от доста време сигурно има 8-9 месеца.

Дори и да не е Лики Моли , гледай на етикета да пише , че е подходяща за двигатели тип комън рейл / помпа дюза :roll: :idea3

Защо е важно, след като този двигател не е нито комън рейл нито помпа дюза? Пак казвам добавката няма да реши проблема. Ако датчици, центровка, или порция се оправяха с добавки .....

Върни се в “Дизелови агрегати”