Проблем, тресе при втора и трета предавка??

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Проблем, тресе при втора и трета предавка??

Мнениеот tisho_tch » Вто 09 сеп 2008 18:33

Колеги май ще имам сериозен проблем с полото, от една седмица при превключване на втора или трета предавка(особенно втора) и при БАВНИ обороти започва да тресе колата и върви трудно. По това което намерих с търсачката във форума мисля че става въпрос за съединител, а при мен май става въпрос за демпферен такъв т.е маховик =850лв, интересува ме има ли вероятност да се отърва само със смяна на фер.диск или се сменя комплект?? а дали не е от съединителя защото си отделя иначе добре? Предполагам че някой от вас с 1,9Д са имали подобен проблем, моля споделете ако знаете нещо :idea: :cry:

Потребителски аватар
1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1.6 » Вто 09 сеп 2008 20:00

здрасти самия феродов диск е около 50 до 80 лв но тая цена е бая голяма която си написал незнам а колата боксува ли всащност? при смяната?

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 09 сеп 2008 20:34

не усещам боксуване само започва да тресе след включване, да поясня че това става само в движение!

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Вто 09 сеп 2008 23:22

tisho_tch написа:не усещам боксуване само започва да тресе след включване, да поясня че това става само в движение!

И аз имам същият проблем но при мен е дебитомера за смяна е
. Получава се едно лашкане на колата в обороти 1000 - 2000 но не винаги.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 10 сеп 2008 11:48

колега то и на мен ми притриса предницата по малко когато понеча да продължа на 2ра в задръстване а съм почти спрял или спрял,но това е понеже оборотите са доста ниски и ако не отпусна съединителят твърде бавно ми притриса и иска да гасне,но е нормално,при 3та е същото когато си с твърде ниски обороти и скорост за дадената предавка,
сещаш се че колкото по малка е скоростта, на по ниска предавка трябва да си,но аз въпреки че скоростта и оборотите са ниски избягвам да карам на 1ва а само ускорявам на нея и за това ползвам 2ра :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 10 сеп 2008 12:03

Колега, я пробвай на 4-а с 40км/ч, рязко отнеми и после рязко подай газ - ако пак го прави провери си запалителната система. Успех!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 10 сеп 2008 13:58

maslinkov написа:Колега, я пробвай на 4-а с 40км/ч, рязко отнеми и после рязко подай газ - ако пак го прави провери си запалителната система. Успех!

:shock :shock :shock

Може маховика да си заминава.....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 10 сеп 2008 14:40

Извинявам се че бях неясен - имах предвид поста на колегата pe_aps.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 10 сеп 2008 15:19

Днес карах колата при двама различни майстори, НЕ Е СЪЕДИНИТЕЛЯ, няй вероятно са скоростите - междувременно тракането започна на всички предавки и колата трудно се движи (положението се влошава), когато е на място -на свободна и на скорост няма проблеми, скоростите се превключват добре. Казаха ми че вероятно при скоростите имало пиньон и ??? (забравих другото) откъдето можело да идва проблема, но вдругиден ще се разбере в сервиза надявам се!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 10 сеп 2008 15:53

дано си намериш части за кутията или цяла - че са дефицит за 1.9д

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 10 сеп 2008 16:03

maslinkov написа:Колега, я пробвай на 4-а с 40км/ч, рязко отнеми и после рязко подай газ - ако пак го прави провери си запалителната система. Успех!

рязко да натисна спирачки ли или само да отпусна газта и след това да подам рязко газ,щото мисля че и при двете би си поела добре,даже мисля че се държи добре двигателят и когато съм на 5та с 45-50км/ч работи спокойно,ще пробвам :roll: :wink:

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 10 сеп 2008 16:37

maslinkov написа:Извинявам се че бях неясен - имах предвид поста на колегата pe_aps.

проверено:
с 40км/ч на 4та натискам само спирачката до почти спиране,в момента когато подавам рязко газ скоростомерът показва 20км/ч и се усещат лееки вибрации за мн кратък момент и си поема и набира,
свещите не съм ги развъртал откакто е моя 3месеца,кабелите за високото напрежение-преди 1,5м подмених 1ят beru с обикновен с помощта на Дидо Groznika,за което евала пак,защото ми беше окислявал,сега са 4 beru и 1 стандартен и има малки 2-3 дупчици като свиеш 1 от кабелите но нощно време не святка и не съм сменял нищо все още,той vaskoto1 каза още по преди да ги сменявам всички да не плача по късно ама аз още не съм :? :wink: ,бендикса е сменян преди 4-5000 км
та кажете ако виждате нещо обезпокоително,за маховик прочетох че може да е..
дайте жокер :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 12 сеп 2008 8:06

pe_aps написа:
maslinkov написа:Извинявам се че бях неясен - имах предвид поста на колегата pe_aps.

проверено:
с 40км/ч на 4та натискам само спирачката до почти спиране,в момента когато подавам рязко газ скоростомерът показва 20км/ч и се усещат лееки вибрации за мн кратък момент и си поема и набира,
свещите не съм ги развъртал откакто е моя 3месеца,кабелите за високото напрежение-преди 1,5м подмених 1ят beru с обикновен с помощта на Дидо Groznika,за което евала пак,защото ми беше окислявал,сега са 4 beru и 1 стандартен и има малки 2-3 дупчици като свиеш 1 от кабелите но нощно време не святка и не съм сменял нищо все още,той vaskoto1 каза още по преди да ги сменявам всички да не плача по късно ама аз още не съм :? :wink: ,бендикса е сменян преди 4-5000 км
та кажете ако виждате нещо обезпокоително,за маховик прочетох че може да е..
дайте жокер :roll:

Колега, не го правиш както трябва- с 40 на 4-а само рязко отнемаш газта и веднага подаваш. Спирачката няма място в пробата, а за маховика - това се отнася за дизелите, тъй че споко.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Съб 13 сеп 2008 9:51

дам станало е неразбиране :wink: ,
но пробвах и това: аз като съм на четвърта с 40 почти не подавам газ и като пусна газта мисля не се усеща дори, а като подам рязко газ след това има един тласък на предницата нагоре и почва да набира като на 4та с ниски обороти т.е. плавно,но няма притрисане :!: :wink:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Съб 13 сеп 2008 11:36

pe_aps написа:дам станало е неразбиране :wink: ,
но пробвах и това: аз като съм на четвърта с 40 почти не подавам газ и като пусна газта мисля не се усеща дори, а като подам рязко газ след това има един тласък на предницата нагоре и почва да набира като на 4та с ниски обороти т.е. плавно,но няма притрисане :!: :wink:

Това е нормалното - нямаш дертове!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”