Проблем, тресе при втора и трета предавка??
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем, тресе при втора и трета предавка??
Колеги май ще имам сериозен проблем с полото, от една седмица при превключване на втора или трета предавка(особенно втора) и при БАВНИ обороти започва да тресе колата и върви трудно. По това което намерих с търсачката във форума мисля че става въпрос за съединител, а при мен май става въпрос за демпферен такъв т.е маховик =850лв, интересува ме има ли вероятност да се отърва само със смяна на фер.диск или се сменя комплект?? а дали не е от съединителя защото си отделя иначе добре? Предполагам че някой от вас с 1,9Д са имали подобен проблем, моля споделете ако знаете нещо

колега то и на мен ми притриса предницата по малко когато понеча да продължа на 2ра в задръстване а съм почти спрял или спрял,но това е понеже оборотите са доста ниски и ако не отпусна съединителят твърде бавно ми притриса и иска да гасне,но е нормално,при 3та е същото когато си с твърде ниски обороти и скорост за дадената предавка,
сещаш се че колкото по малка е скоростта, на по ниска предавка трябва да си,но аз въпреки че скоростта и оборотите са ниски избягвам да карам на 1ва а само ускорявам на нея и за това ползвам 2ра
сещаш се че колкото по малка е скоростта, на по ниска предавка трябва да си,но аз въпреки че скоростта и оборотите са ниски избягвам да карам на 1ва а само ускорявам на нея и за това ползвам 2ра
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Днес карах колата при двама различни майстори, НЕ Е СЪЕДИНИТЕЛЯ, няй вероятно са скоростите - междувременно тракането започна на всички предавки и колата трудно се движи (положението се влошава), когато е на място -на свободна и на скорост няма проблеми, скоростите се превключват добре. Казаха ми че вероятно при скоростите имало пиньон и ??? (забравих другото) откъдето можело да идва проблема, но вдругиден ще се разбере в сервиза надявам се!
maslinkov написа:Колега, я пробвай на 4-а с 40км/ч, рязко отнеми и после рязко подай газ - ако пак го прави провери си запалителната система. Успех!
рязко да натисна спирачки ли или само да отпусна газта и след това да подам рязко газ,щото мисля че и при двете би си поела добре,даже мисля че се държи добре двигателят и когато съм на 5та с 45-50км/ч работи спокойно,ще пробвам
maslinkov написа:Извинявам се че бях неясен - имах предвид поста на колегата pe_aps.
проверено:
с 40км/ч на 4та натискам само спирачката до почти спиране,в момента когато подавам рязко газ скоростомерът показва 20км/ч и се усещат лееки вибрации за мн кратък момент и си поема и набира,
свещите не съм ги развъртал откакто е моя 3месеца,кабелите за високото напрежение-преди 1,5м подмених 1ят beru с обикновен с помощта на Дидо Groznika,за което евала пак,защото ми беше окислявал,сега са 4 beru и 1 стандартен и има малки 2-3 дупчици като свиеш 1 от кабелите но нощно време не святка и не съм сменял нищо все още,той vaskoto1 каза още по преди да ги сменявам всички да не плача по късно ама аз още не съм
та кажете ако виждате нещо обезпокоително,за маховик прочетох че може да е..
дайте жокер
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pe_aps написа:maslinkov написа:Извинявам се че бях неясен - имах предвид поста на колегата pe_aps.
проверено:
с 40км/ч на 4та натискам само спирачката до почти спиране,в момента когато подавам рязко газ скоростомерът показва 20км/ч и се усещат лееки вибрации за мн кратък момент и си поема и набира,
свещите не съм ги развъртал откакто е моя 3месеца,кабелите за високото напрежение-преди 1,5м подмених 1ят beru с обикновен с помощта на Дидо Groznika,за което евала пак,защото ми беше окислявал,сега са 4 beru и 1 стандартен и има малки 2-3 дупчици като свиеш 1 от кабелите но нощно време не святка и не съм сменял нищо все още,той vaskoto1 каза още по преди да ги сменявам всички да не плача по късно ама аз още не съм![]()
,бендикса е сменян преди 4-5000 км
та кажете ако виждате нещо обезпокоително,за маховик прочетох че може да е..
дайте жокер
Колега, не го правиш както трябва- с 40 на 4-а само рязко отнемаш газта и веднага подаваш. Спирачката няма място в пробата, а за маховика - това се отнася за дизелите, тъй че споко.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pe_aps написа:дам станало е неразбиране,
но пробвах и това: аз като съм на четвърта с 40 почти не подавам газ и като пусна газта мисля не се усеща дори, а като подам рязко газ след това има един тласък на предницата нагоре и почва да набира като на 4та с ниски обороти т.е. плавно,но няма притрисане![]()
Това е нормалното - нямаш дертове!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”