Забиване след 3000 оборота - 1.9 TDI /AFN/

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 11 сеп 2008 12:56

Абе да немаш верно некой чип или некой Powerbox ? Колата пуши ли много като я натиснеш рязко ?

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 11 сеп 2008 17:04

Brezel написа:Абе да немаш верно некой чип или некой Powerbox ? Колата пуши ли много като я натиснеш рязко ?

Не не пуши, е съвсем малко като подам рязко газ, но нищо особенно.

emmo
Автомобил:
Двигател:

и аз имам подобен проблем имам голф 4 1,9 тди 115 к.

Мнениеот emmo » Чет 11 сеп 2008 18:33

значи изклучжа ми турбото и минажа на авариен режим само на 6та на 3000 оборота. диагностика та ми показва че има сврух налягане в мотора и за това спира турбото но незнам а и ники не ми казва от каде идва проблема. преди го правеше на 5та но след като махнах катализатора сас 5та нямам проблем само на 6та на 3000 оборота на останалите скорости мога да я режа без проблем. кажете някоя идея какво трябва да се сени или погледне. благодаря

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Re: и аз имам подобен проблем имам голф 4 1,9 тди 115 к.

Мнениеот Dorian » Чет 11 сеп 2008 18:35

emmo написа:значи изклучжа ми турбото и минажа на авариен режим само на 6та на 3000 оборота. диагностика та ми показва че има сврух налягане в мотора и за това спира турбото но незнам а и ники не ми казва от каде идва проблема. преди го правеше на 5та но след като махнах катализатора сас 5та нямам проблем само на 6та на 3000 оборота на останалите скорости мога да я режа без проблем. кажете някоя идея какво трябва да се сени или погледне. благодаря

Погледни какво съм написал 3-4 мнения по нагоре :!: :!:

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Чет 11 сеп 2008 18:48

Как мога да си изчистя турбото от нагара?

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Чет 11 сеп 2008 19:13

driver написа:Как мога да си изчистя турбото от нагара?

Интересен въпрос :lol: :lol:
Определено сам няма да се справиш, а и особенно ако несиго првил друг път такаче по-добре дай 150-200лв. на човек който се занимава с това и дати реши проблема без излишни осложнения.
То чистенето на самата турбина отнема около 15-20мин. а свалянето и качването и около 3 часа :wink:

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Пет 12 сеп 2008 17:02

vag-com:)

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 12 сеп 2008 19:44

Днес тествах малко колицата - вдига 190 км/ч., ще направи и 200 но и трябва по-дълга отсечка. Прегледах помпата - няма белези че е отваряна, прегледах и клапана Н75 /отворих го и го почистих/. Разлика в набирането нама. Чудното е, че като отнемам и пак подавам газ по време на ускорение турбото се усеща отново, че започва да надува дори и след 3500 оборота?! Забелязах, че при плавно ускорение нещата са различни - колата си набира и след 3000 оборота. А сега де????

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Пет 12 сеп 2008 21:10

driver написа:... Чудното е, че като отнемам и пак подавам газ по време на ускорение турбото се усеща отново, че започва да надува дори и след 3500 оборота?! Забелязах, че при плавно ускорение нещата са различни - колата си набира и след 3000 оборота. ..

това е напълно нормално. при 3500 оборота че дори и 4000 да са, като отпуснеш педала на газта и турбината спира да прави налягане (разтоварва веднага) и след като го натиснеш пак тя започва пак да надува. при постоянно натисна педал постоянно си надува.

Грешно е мнението на мнозина че налягането на турбината се влиае само от оборотите, тоест ако е двигнала над 2000 оборота значи турбината се е "включила" и независимо от положението на педала на газта налягането си е едно и също.

emmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emmo » Пет 12 сеп 2008 22:31

Благодаря на Dorian за съвета. Ще се опитам да се справя с проблема сам, извън сервиз.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 13 сеп 2008 8:27

driver написа:Забелязах, че при плавно ускорение нещата са различни - колата си набира и след 3000 оборота. А сега де????

И аз от доста време си карам с този проблем /забиването/ случвали ми се е общо 7-8 пъти и вече му хванах цаката -НИКАКВО РЯЗКО НАСТЪПВАНЕ НА ГАЗТА ОТ 2500 ДО 3500 об/м и може да си караш без да се налага да гасиш и палиш :wink: Естествено този стил на шофиране не е най-подходящия,но докато се фиксира проблема върши работа особено ако не си агресивен водач :!:

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 13 сеп 2008 9:53

Ами ако тисе наложи да изпревариш някой в критична ситуция какво правим?пак постепенно ли ще натискаш педала задане забие :roll: Това нее работа а и явно турбото е започнало дасе затлачва малко по малко.
А за рязкото натискане на газта и забиването може дасе обясни рязкото отваряне на лопатките в крайно положение и там нагара който сее събрал блокира лопатките и тенемогат дасе върнат и турбото ''пренадува'' и колата влиза в авариен режим.

Потребителски аватар
driver
Двигател:

Мнениеот driver » Съб 13 сеп 2008 10:58

С един приятел закачихме колата на VAG-COM и излезе някаква грешка 65535. Изтрива се, но след като запаля колата отново се появява????

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Съб 13 сеп 2008 11:03

Ами ако тисе наложи да изпревариш някой в критична ситуция какво правим?пак постепенно ли ще натискаш педала задане забие Rolling Eyes Това нее работа а и явно турбото е започнало дасе затлачва малко по малко.
А за рязкото натискане на газта и забиването може дасе обясни рязкото отваряне на лопатките в крайно положение и там нагара който сее събрал блокира лопатките и тенемогат дасе върнат и турбото ''пренадува'' и колата влиза в авариен режим.

Има нещо вярно в написаното,но има един момент в които въпросния клапан Н75(електрически на 99% е ок,но механично е възможно да задържа и си губи бързодеиствието) не си върши достатъчно добре работата и се получава моментно свръхналягане при което автоматично минаваш на сервизен режим(фабрично зададени параметри които предпазват мотора от повреди).Така че преди да се сваля турбото за почистване е хубаво да се провери дали всичко по вакумите е ОК иначе може да се окаже че даваш 200-300 лева на вятъра!

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 13 сеп 2008 11:24

vladitdrv написа:
Ами ако тисе наложи да изпревариш някой в критична ситуция какво правим?пак постепенно ли ще натискаш педала задане забие Rolling Eyes Това нее работа а и явно турбото е започнало дасе затлачва малко по малко.

Има нещо вярно в написаното,но има един момент в които въпросния клапан Н75(електрически на 99% е ок,но механично е възможно да задържа и си губи бързодеиствието) не си върши достатъчно добре работата и се получава моментно свръхналягане при което автоматично минаваш на сервизен режим(фабрично зададени параметри които предпазват мотора от повреди).Така че преди да се сваля турбото за почистване е хубаво да се провери дали всичко по вакумите е ОК иначе може да се окаже че даваш 200-300 лева на вятъра!

И ти си прав нека първо колегите с този проблем прегледат въпросния клапан N75 и всички мъркучи към кулера и турбото и вакумите,нее изключено и от някой от тези неща да е :roll:
Но едно сваляне и почистване никога нее излишно,защото така или иначе някой ден и това ще трябва дасе прави,а и това е идеален момент дасе види цялостното състояние на турбото-лагери,оси,лопатки и т.н. което може да предотврати бъдещ по-сериозен проблем,а за колегите с чипчета това би било едно доста полезно упражнение да знаят в какво състояние е турбото все пак.
Едно е да хванеш турбото чее тръгнало в ранен етап и даго оправиш,а съвсем друго е вече като е изпоначупило всичко и камоли да се счупи корпуса е тогава вече си отива за нова турбинка :idea: :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”