виене и предърпване на волана-голф 3
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
виене и предърпване на волана-голф 3
значи колата от 2-3 хиляди километра вече ми дърпа леко наляво но е поносимо...и така го карам...днес я карам на прав път не я бях карал извън град отдавана и карам си аз с 100 120 130 и отпред някакъв страшен звук почна да издава.и аз викам кво стана първо си помислих от двигателя и веднага го гася но звука си продължи напро си е виене с намаляне и усливане по неравностите по пътя...под 100 км обаче не се усеща но на 120 пък не се тре..заглушава ми музиката.от какво може да е и как да проверя преди да я водя на някой майстор че тука ги няма мн мн свястни а моя майстор(бащата) го няма....Събота съм на дълаг път и то по магистрала... моля помогнете 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ах, човекоооо....
А гуми сменят ли ти се, аааа?!!
Бягай бързо да ти исправят джантите, а после на реглаж преден мост!
И не търси 'тънка' цена за реглажа, а иди в читав сервиз, със електронен стенд, защото разцентрования преден мост (признаците са точно тези, дето си описал) води до силно едностранно износване на гумите, нестабилност на колата и трудно управление при висока скорост!
А гуми сменят ли ти се, аааа?!!

Бягай бързо да ти исправят джантите, а после на реглаж преден мост!
И не търси 'тънка' цена за реглажа, а иди в читав сервиз, със електронен стенд, защото разцентрования преден мост (признаците са точно тези, дето си описал) води до силно едностранно износване на гумите, нестабилност на колата и трудно управление при висока скорост!
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес ще слагам зимните гуми-знам че е рано иначе тря да ги мъкна с мен в багажника.баланс сичко като им направят ще проверя лагерите предните с вдигане на едната страна и на 4-5 та и гася двигателя да видим дали вади звуци... а задните на ръка ще пробвам.и след това ако сичко е изрядно до тука и звъка не изчезне май ще ходя на реглаж.казвайте какво са цените горе долу че сам закъсал..
- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да мерси колега.винаги ми пишеш на темите.много те уважавам.но нещо не се връзва смених преди малко гумите балансирахме ги.сичко точно преди да отида на стенд сега пробвах и пак ги вари звъците и то не на прав път а по нерваностите на път вие спира вие спира.след малко ще отида на стенд.и той да изчезне от списъка но се съмнявам да изчезне след стенда какво общо може да има стенда с виенето...неразбивам много но аз така си мисля.колега пак мерси

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
icemenn написа: какво общо може да има стенда с виенето...
Общото е некоректното положение м/у протектора на гумата и повърхноста на пътя. Ако в следствие на удар в дупка гумите са се 'затворили' ето така / \ то е все едно, че ги плъзгаш по асвалта.
Но ако въобще не се е променил звука след смяна на гумите, може snupeca да е по-прав от мен и да се окаже лагер!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”