проблем с динамо

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

проблем с динамо

Мнениеот veekoo » Вто 16 сеп 2008 18:03

Здравейте.Искам да попитам дали е вазмойно динамото да зарежда по малко от диодния блок при сменени четки и реле регулатор и изправен кабел към акумулатора :shock .Става дума за напрежение по ниско с 0.7-1 волт от нормалното

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Вто 16 сеп 2008 18:09

забравих да добавя че след като запаля лампата за зареждането свети докато не изфорсирам

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 16 сеп 2008 19:01

Може ми и от пръстените на ротора може.
Колко напрежение ти дава на алтернатора и акумулатора?

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Вто 16 сеп 2008 19:20

Ами колекторните пластини са износени но не чак толкова.Сменял съм каде по зле при които зареждаше безупречно.Дава ми напрежение 13.4 без консуматори и 13.2 с консуматори на акумилатора а пак насамото динамо с една десета по високи стойности

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 16 сеп 2008 19:28

сега измери дали има разлика между малките и големите диоди.Единия край на мултицета на плюсовия изход от генератора,другия на тънкото кабелче за лампата.Като запалиш не трябва да има разлика или напрежение.другия вариант е генератора да работи на две фази,което мисля че се е получило при теб

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Вто 16 сеп 2008 19:32

Провериси ремъка колега да не е хлабав

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Вто 16 сеп 2008 19:45

тва със замерването ще го направя утре защото стана малко тъмно, а пак тва за фазите не го рзабрах много.Да го разбирам така че едната фаза се губи(до колкото знам генератора е трифазен) и ако е така единствения виновник за проблема само диодите ли могат да бъдат.
П.С. ремъка е опънат здрав и не свири затова сам го отхвърил като вариант

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Вто 16 сеп 2008 19:50

да,няма да е първия генератор с такъв проблем.колко ампера е генератора?възможо е да е скъсан статора или да се е разпоил от диодноя блок.а и не изключвай варианта за много "оригинално"германско реле от Китай.все пак за 10 лева не очаквай чудеса

Последна промяна от poni на Вто 16 сеп 2008 19:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 16 сеп 2008 19:51

да всяка двойка диоди е за една фаза

Изображение[/img]

Потребителски аватар
veekoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veekoo » Сря 17 сеп 2008 10:22

Съгласен съм за китайското реле ама старото е HUGO и със него резултатите са едни и същи.Благодаря на всички за съветите ако го оправя ще пиша от какво е.

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с динамо

Мнениеот VWVR6 » Чет 19 мар 2009 21:19

Имам проблем с алтернатора.Става дума за Т4 1,9Д.Алтернатора си зареждаше,но понеже искам да сложа оборотомер,а този алтернатор няма извод реших да си извадя такъв кабел от алтернатора.Разглобих го,занесох на един човек статора,ротора и го помолих да смени лагерите(четките са наред) и да запои прословутата жица.Сглобих нещата пробвах жицата,и тя даваше сигнал,но алтернатора не зарежда.Днес го запалихме,пуснахме доста консуматори,изключихме акумулатора и моментално загасна.При загасен двигател акумулатора показва 12,05,като запаля пада на 11,3.Чудех се дали масата на алтернатора не е хубава,но ако нямаше маса жицата нямаше да дава сигнал.В момента няма никакво табло,а аз съм чувал че при някои коли ако изгори ламата в таблото алтернатора не зарежда.Ще съм благодарен ако някои може да помогне.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 19 мар 2009 21:37

VWVR6 написа:Имам проблем с алтернатора.Става дума за Т4 1,9Д.Алтернатора си зареждаше,но понеже искам да сложа оборотомер,а този алтернатор няма извод реших да си извадя такъв кабел от алтернатора.Разглобих го,занесох на един човек статора,ротора и го помолих да смени лагерите(четките са наред) и да запои прословутата жица.Сглобих нещата пробвах жицата,и тя даваше сигнал,но алтернатора не зарежда.Днес го запалихме,пуснахме доста консуматори,изключихме акумулатора и моментално загасна.При загасен двигател акумулатора показва 12,05,като запаля пада на 11,3.Чудех се дали масата на алтернатора не е хубава,но ако нямаше маса жицата нямаше да дава сигнал.В момента няма никакво табло,а аз съм чувал че при някои коли ако изгори ламата в таблото алтернатора не зарежда.Ще съм благодарен ако някои може да помогне.
като не разбирате защо осирате всичко???кой ти е казал,че така се гледа дали генератора зарежда?тия трактористки и москвичови номера ги остави-живеем в 21 век.имаш ли представа колко се вдига напрежението като откачиш акумулатора?при положение,че генератора ти е около 90 ампера,а по-голяма консумация от 40 ампера едвали ще събереш?и сега остава да ми кажеш,че "майстора" те е посъветвал така?

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Чет 19 мар 2009 21:45

Именно за това пуснахме доста консуматори.Никой не ме е посъветвал да го правя дори знам,че въобще не е препоръчително,но когато сложа мултицета на + и – на алтернатора показва стойностите на акумулатора,които ги написах в предишното мнение.Когато е запален стойностите падат,което според мен показва,че има консумация от акумулатора,което пък значи,че алтернатора не зарежда.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Чет 19 мар 2009 21:51

вземи пробна лампаи я закачи на + ,а другия край на изхода от генераторакъдето излиза лампата.преди да запалиш виж дали свети.след като запалиш трябва да изгасне.ако изгасне провери дали е почнал да зарежда.за лампата си прав-ако не свети почти е сигурно,че няма да зарежда.релето на генератора отвън ли е или трябва да се свали капака на генератора за да излезе?

Потребителски аватар
VWVR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWVR6 » Чет 19 мар 2009 22:03

Релето е отвън-държи се на две болтчета.Генератора не е от тези с пластмасите,от по-старите е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”