Apokalypsis написа:Много се чудя за 101коня-щом го слагат и на пасат б5.5,значи няма да е слаб за купето на Г4.
Недей да лежиш много на тази кълка. Във всяка гама от двигатели, на всяка фирма има едни такива дето да се чудиш закакво са ги измислили и са наливали пари за разработка. В крайна сметка, няма слаб и пъргав двигател, всичко е въпрос на усещане, нрав и желания на задкормилното устройство и реалната експлоатация на даденото превозно средство.
Айде че малко се отплеснах......

Колеги, когато давате мнения, първо се убедете, е с тях няма да въведете друг в заблуда или да го объркате. Нито 116 е толкова еднакъв като 131, още по-малко разликите между 131 и 150 са само описаните от колегата. Има разлики в турбини, дори при 150 буталата са различни, и ред други неща. Принципно 116 к.с. двигателят е предлаган в по-ранните етапи на производството, като след това софтуерно е ограничен до 101 к.с. Дали защото е давал някакви дефекти или по други причини, само можем да гадаем. Аз лично съм управлявал около 33000 км 101 к.с. с чип на Пасат Б 5.5 и съм доста доволен. Но ако има възможност да се вземе читав 131 к.с. - човек изобщо не трябва да се замисля. Колкото повече, толкова повече. 
И че по мощния мотор не се товари като малкия