Спортно окачване - въпрос
Спортно окачване - въпрос
Здравейте понеже съм некомпетентен искам да задам един въпрос. Доскоро Голф-а от гаража ми беше отпред с окачване на FK Сoilover и имаше невероятна стойка, но единия ми амортисьор започна да трака като минавам през дупки, така и не разбрах каква е причината(ако някой има идея??), както и да е купих нови газови амортисьори на BILSTEIN и им сложих оригиналните пружини на Голф-а. Сега колата стана много навирена отпред(около 5 пръста от калника до гумата) въпроса ми е ако сложа спортни пружини ще има ли ефект и ще пречат ли нещо на новите амортисьори. Благодаря предварително 

re
а подлежат ли на някакъв ремонт Сoilover-ите по принцип колата е стабилна и изглежда добре но само това тракане ме притеснява (като удар между два метала)
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
re
Сега разглобих амортисьорите и видях откъде ми тропа единия.Около долната част на стержена има една капачка и в нея има една втулка на единият амортисьор тази втулка влиза малко като натисна стержена навътре и при неговото връщане трака в капачката, а при другият амортисьор тази втулка е неподвижна. Сега не можах да развия капачката , но утре ще пробвам и ще видя по какъв начин мога да я застопоря тази втулка надявам се да може да се оправи и да съм си пак с него окачване защото сега колата ми изглежда 

- nando 16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: re
Rumbata написа:а подлежат ли на някакъв ремонт Сoilover-ите по принцип колата е стабилна и изглежда добре но само това тракане ме притеснява (като удар между два метала)
чувал съм че някъде ги ремонтирали ама подробности незнам
другия вариант е нови пълнители
- doktora_gti
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спортно окачване - въпрос
Rumbata написа:...така и не разбрах каква е причината(ако някой има идея
аз имам идея. Този проблем технически с еобяснява от факта че са FK !!! FK е съкращение на фъкинг ..... . Добре си направил че си взел билщайн. Недей да гледаш толкова как изглежда колата а какво е окачването.
Аз съм с Eibach (окачване с пружини комплект) и пак предницата е малко вирната. Не му с екоси толкова важното е да вози добр еи да си доволен.

ре
Проблемът ми се реши. Оправих си амортисьора.Просто си направих при един стругар нова капачка, защото старата се беше прецакала . Ако модераторите решат могат да заключат темата . Благодаря на всички за съветите