Спортно окачване - въпрос

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Rumbata
Автомобил:
Двигател:

Спортно окачване - въпрос

Мнениеот Rumbata » Сря 17 сеп 2008 13:21

Здравейте понеже съм некомпетентен искам да задам един въпрос. Доскоро Голф-а от гаража ми беше отпред с окачване на FK Сoilover и имаше невероятна стойка, но единия ми амортисьор започна да трака като минавам през дупки, така и не разбрах каква е причината(ако някой има идея??), както и да е купих нови газови амортисьори на BILSTEIN и им сложих оригиналните пружини на Голф-а. Сега колата стана много навирена отпред(около 5 пръста от калника до гумата) въпроса ми е ако сложа спортни пружини ще има ли ефект и ще пречат ли нещо на новите амортисьори. Благодаря предварително love.vwclub

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nando 16v » Сря 17 сеп 2008 13:45

Със спортните пружини ще свалиш колата и ще получиш желания от теб визуален ефект,но ще скъсиш живота на армортисьорите поне на полувина а и поведението на пътя няма да ти харесва с тази комбинация

Потребителски аватар
Rumbata
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Rumbata » Сря 17 сеп 2008 13:56

а подлежат ли на някакъв ремонт Сoilover-ите по принцип колата е стабилна и изглежда добре но само това тракане ме притеснява (като удар между два метала)

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Сря 17 сеп 2008 14:22

Сменят им се пълнителите но трудно ще намериш такива,а тропането не е задължително да е от тях,по скоро тампон на макферсона или нещо друго по окачването.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 17 сеп 2008 15:34

Извинявам се че ползвам темата на колегата, но искам да попитам регулируемите окачвания - на твърдост, на какъв принцип се регулират?

Потребителски аватар
Rumbata
Автомобил:
Двигател:

re

Мнениеот Rumbata » Сря 17 сеп 2008 16:50

Сега разглобих амортисьорите и видях откъде ми тропа единия.Около долната част на стержена има една капачка и в нея има една втулка на единият амортисьор тази втулка влиза малко като натисна стержена навътре и при неговото връщане трака в капачката, а при другият амортисьор тази втулка е неподвижна. Сега не можах да развия капачката , но утре ще пробвам и ще видя по какъв начин мога да я застопоря тази втулка надявам се да може да се оправи и да съм си пак с него окачване защото сега колата ми изглежда :evil:

Потребителски аватар
nando 16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: re

Мнениеот nando 16v » Сря 17 сеп 2008 21:49

Rumbata написа:а подлежат ли на някакъв ремонт Сoilover-ите по принцип колата е стабилна и изглежда добре но само това тракане ме притеснява (като удар между два метала)

чувал съм че някъде ги ремонтирали ама подробности незнам
другия вариант е нови пълнители

Потребителски аватар
doktora_gti
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот doktora_gti » Сря 17 сеп 2008 23:13

Имам 1 преден аморт ФК- ВИНТОВ-Перфектен.......
Ако имаш интерес на лично или на 0886767767 :idea:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Спортно окачване - въпрос

Мнениеот Brezel » Чет 18 сеп 2008 1:26

Rumbata написа:...така и не разбрах каква е причината(ако някой има идея

аз имам идея. Този проблем технически с еобяснява от факта че са FK !!! FK е съкращение на фъкинг ..... . Добре си направил че си взел билщайн. Недей да гледаш толкова как изглежда колата а какво е окачването.

Аз съм с Eibach (окачване с пружини комплект) и пак предницата е малко вирната. Не му с екоси толкова важното е да вози добр еи да си доволен. :да:

Потребителски аватар
Rumbata
Автомобил:
Двигател:

ре

Мнениеот Rumbata » Чет 18 сеп 2008 15:48

Проблемът ми се реши. Оправих си амортисьора.Просто си направих при един стругар нова капачка, защото старата се беше прецакала . Ако модераторите решат могат да заключат темата . Благодаря на всички за съветите :bowdown

Върни се в “Силов тунинг”