Избор-Голф 4 1.9tdi-101,116 или 131 коня?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...

Кой е най-добрият дизелов двигател от трите?

1.9TDI-101bhp
3
4%
1.9TDI-116bhp
10
14%
1.9TDI-131bhp
59
82%

Общо гласове: 72
Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Сря 17 сеп 2008 13:51

Apokalypsis написа:
TDI-RS написа:131 е най - добрият избор измежду твоите
аз лично ако 150 коньовите не бяха толкова юркани бих си взел такава, въпреки че разликата със 131 е доста минимална / изключае охлюва /

Добре колега,виждам,че си с 131-коньова бегачка-сподели впечатления-ускорение,макс.скорост,разход,скъпа ли е поддръжката?Мерси! :D

Колега ако в момента караш тройката от аватара си 1.4 , която от трите да вземеш ще ти се стори самолет. Някой в по-горен пост ти бе писал "колкото повече толкова повече" ама ти разход та разход или не четеш какво ти се пише или имаш набелязана 101 коньова и се опитваш да се разобедиш ? Моята Бора 116кс харчи 5 до 8 на сто зависи много как и къде я карам, а относттно подръжка като консумативи не мисля, че има огромна разлика ако въобще има (масла,филтри, ремъци, в.помпа).
Така че прецени си какъв "състезател" си и търси колата в най-добро техническо състояние. Защото: гледаш я напудрена измита лъсната двигателя и той..... хоп вземаш я и се почва- амортисьори,съединител,турбо , катализатор и т.н.
Абе прочети една от важните теми за покупка на дизелов автомобил. Дано не съм бил досаден и УСПЕХ.

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Мнениеот TDI-RS » Сря 17 сеп 2008 13:54

Apokalypsis написа:
TDI-RS написа:131 е най - добрият избор измежду твоите
аз лично ако 150 коньовите не бяха толкова юркани бих си взел такава, въпреки че разликата със 131 е доста минимална / изключае охлюва /

Добре колега,виждам,че си с 131-коньова бегачка-сподели впечатления-ускорение,макс.скорост,разход,скъпа ли е поддръжката?Мерси! :D

ок, споделям лични впечатления
разход 5.7 дизел / предимно Лукойл
максимална скорост сток: малко над 225 км/ч по километраж
максимална скорст след оптимизацията: малко над 240 км/ч по километраж - с оригинален размер гуми и джанти

ускорение сток по Г-тек: 8.5 - 8.8 сек
ускорение след оптимизацията: под 8 сек
един единствен път е пускан на Бужурище с цялото си оборудване и музиката - над 100 килограма - 15.9 време...

общо взето това е колата мечта - върви доста, харчи малко, има яко екстри... ке ке ке - самореклама...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 17 сеп 2008 14:33

TDI-RS написа:общо взето това е колата мечта - върви доста, харчи малко, има яко екстри... ке ке ке - самореклама...

Само дето вторият ред врати и липсва, което е проблем за мен :001:

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Сря 17 сеп 2008 15:18

Ще се оглеждам за запазена кола след 2000-2001г.,пък каквото изникне-без кола няма да се върна! :D

Николай Ангелов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Николай Ангелов » Сря 17 сеп 2008 16:18

Аз съм с GOLF IV - 1,9 - PD /74kw-101hp/. Разход на гориво: вече почти година си следя разхода - за 40 000 км 5,8/100, като колата е в движение и през лятото и през зимата. От тези километри 1/3 ми е градско в София, останалите - извънградско със скорост, съобразена с пътната обстановка ( колкото и да ми е неприятно, не спазвам стриктно ограниченията, къде с повече , къде по-малко :oops: ). Мисълта ми е, че не я карам с мисълта да пестя гориво. Карам си и си правя кефа. Климатик ползвам рядко. Повече от половината километри съм ги изминал сам, колата не е била натоварена. Максималната скорост, с която ми е комфортно е 120км, до 150-160 колата върви също добре, от там на горе до края на възможностите около 190 не ме кефи да се возя. Оборотите и шума (както от въздуха, така и от двигателя) ми идват в повече. Не че не ми се случва де :oops: . Като ускорени - на мен ми допада, но се свиква и вече ми се иска по-мощна кола (предполагам с повечето е така). Както заради ускорението, така и за максималната скорост :oops: . Поддръжката: зависи къде и с какви части я правиш. Моята е поддържам само в оторизирани сервизи. Но всеки решава според възможностите си (както финансови, така и с хора , на които може да се довериш) как да постъпи.
Не мога да ти дам съвет какъв мотор да избереш, защото нямам никакъв опит и наблюдение с останалите в гамата. По важно е да попаднеш на запазена и поддържана кола. Успех!

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Сря 17 сеп 2008 16:59

Николай Ангелов написа:Аз съм с GOLF IV - 1,9 - PD /74kw-101hp/. Разход на гориво: вече почти година си следя разхода - за 40 000 км 5,8/100, като колата е в движение и през лятото и през зимата. От тези километри 1/3 ми е градско в София, останалите - извънградско със скорост, съобразена с пътната обстановка ( колкото и да ми е неприятно, не спазвам стриктно ограниченията, къде с повече , къде по-малко :oops: ). Мисълта ми е, че не я карам с мисълта да пестя гориво. Карам си и си правя кефа. Климатик ползвам рядко. Повече от половината километри съм ги изминал сам, колата не е била натоварена. Максималната скорост, с която ми е комфортно е 120км, до 150-160 колата върви също добре, от там на горе до края на възможностите около 190 не ме кефи да се возя. Оборотите и шума (както от въздуха, така и от двигателя) ми идват в повече. Не че не ми се случва де :oops: . Като ускорени - на мен ми допада, но се свиква и вече ми се иска по-мощна кола (предполагам с повечето е така). Както заради ускорението, така и за максималната скорост :oops: . Поддръжката: зависи къде и с какви части я правиш. Моята е поддържам само в оторизирани сервизи. Но всеки решава според възможностите си (както финансови, така и с хора , на които може да се довериш) как да постъпи.
Не мога да ти дам съвет какъв мотор да избереш, защото нямам никакъв опит и наблюдение с останалите в гамата. По важно е да попаднеш на запазена и поддържана кола. Успех!

Честно казано,доста съм изненадан от разхода на 101bhp,засега от мненията на колегите съм навит за 131,но ако намеря много запазена 101 или 116-няма да ги пропусна :)

Последна промяна от Apokalypsis на Сря 17 сеп 2008 17:38, променено общо 1 път.

Николай Ангелов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Николай Ангелов » Сря 17 сеп 2008 17:37

Ами по изминатите километри и зреденото количество дизел излиза толкова. Инак като най-малък моментен среден разход съм засичал 5,2/100. Но тогава нарочно карах икономично.

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Сря 17 сеп 2008 17:43

Колега,убеждавам се,че при тези дизели невинаги по-слабият двигател гори по-малко-правя си това заключение и от това,което сподели-на 90% съм сигурен,че ще е 131коня,но нека да не се заричам :D

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 17 сеп 2008 17:51

Колега така и така ще обслужваш и правиш евентуално помпа-дюза такаче поне даси заслужава скъпата поддръжка затова аз бих взел 131,но най-важния фактор е каква кола ще намериш и в какво състояние,защото и тди-150 да намериш тя като е изгъзена от всякаде каква полза чее 150.Имай в предвид че колите с повечко коне изчезват по-бързо от пазара и се намират много по-трудно от тези с по-малкото коне,или евентуално ако е останало нещо може да е нещо наредено такаче най-важния фактор за мен е състояние,а вече колкото повече коне толкова по-добре :wink: а и ти щом не държиш толкова много на по-мощна имаш по голям шанс да намериш примерно 101 или 116 в много по добро състояние.Никой не дава туко така няколко хилки отгоре за нова кола с по-голям мотор,от тук следва че въпросния човек ще я експлоатира доста по остро от другите такаче риска трябва да е премере :idea:
Айде че то станаха големи обяснения... :wink:

Потребителски аватар
recaro_7
Автомобил: Vw Passat B5.5 tdi
Двигател:

опа

Мнениеот recaro_7 » Сря 17 сеп 2008 18:57

Да споделя и моят скромен опит.
Карах 131 к.с. и чесно да ви кажа се "изплаших" от вървежа,
тогава имах личка кола Г3 ГТИ 2Е и си признавам не мога да го стигна
А познат ме метна в едно Г4 101 тди и уж най-малкото PD пък пак ме впечатли доста.В сравнение с сегашната ми кола 1Z.
Който и да вземе човек все си струва,
на единия данъка,на другият вървежа.
Аз на ГТИ-то плащах 120лв. данък,а сега на ТДИ-то 27лв.
Разликата ми е една гражданска отговорност за цяла година.
Имали човека парици да взима което му харесва,като визия,интериор,
а бе Highline си е Highline
Какво ти око хване грабвай и това е.
Размисли винаги ще има....защо не това,май трябваше другото.
Но бензин кола няма да си взема повече .

Потребителски аватар
TDI-RS
Автомобил: RS TDI
Двигател: V6 TDI

Re: опа

Мнениеот TDI-RS » Сря 17 сеп 2008 19:42

recaro_7 написа:..............................
Но бензин кола няма да си взема повече .

от заклет бензинджия откакто карам TDI-ти все тази песен пея...

а и за в бъдеще оак мисля все нея да пея...

и ако някой все пак се зачудва - просто вижте аватара на щраусолога wili98...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 17 сеп 2008 21:31

И аз мисля за напред да си карам все дизел .. просто почти никой бензин няма такъв въртящ момент какъвто има печката :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 17 сеп 2008 21:52

Като стана въпрос за данъци, не че не е писано вече, но данъка на моя Пасат, 2002 година, 1.9 TDI, 101 к.с./74 kW, беше 24 лева :wink:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 17 сеп 2008 22:33

Моя е междъ 130-150лв :(

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 18 сеп 2008 19:13

dobrinb написа:Като стана въпрос за данъци, не че не е писано вече, но данъка на моя Пасат, 2002 година, 1.9 TDI, 101 к.с./74 kW, беше 24 лева :wink:

От всички ТДИ ПД само тези като твоя 101к.с минават метъра,другите са под ножа death death

Върни се в “Дизелови агрегати”