Помогнете с едно съветче относно Банки,заеми,кредити ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Помогнете с едно съветче относно Банки,заеми,кредити ...

Мнениеот BoromiR » Чет 18 сеп 2008 1:27

Здравейте колеги.Студент съм , а нямам кешовица на куп за VW . До момента от както съм взел книгата не съм се разделял с колата си , но се наложи да я оставя в градът , където живея . Немога да живея без кола , това е начин на живот , ужасна мъка ми е на сърцето , затова трябва да си взема нова муза.Харесал съм си Голфче , но както казах няма я пачката в ръката.Затова в главата ми изниква единствено вариант-а : Кредит , Заем ... Но както знаем по принцип по банките се казва едно , а се оказва друго при заемите ,и хората който , страдат обикновено сме ние . Можете ли да ми предложите някaква възможност за кредит или заемче с което да си взема количка и да се върна отново към хубавата страна на живота . :?: :!: :?: :roll: :D

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 18 сеп 2008 1:39

братле трудно е да ти с еотговори на въпроса. Като начало е важно да знаеш колко ти е дохода на месец и колко можеш да заделяш за кола. Според мен е глупаво да се зима заем з акола. Ако обаче го вземеш имай предвид следното.

Грешна е представата че като вземеш кола след това почваш да я изплащаш :( Всъщност след като вземеш кола почваш всичките си прихходи да влагаш в нея (освен ако няма жена която да ти взима парите) Идеята е че ти трябват пари не само да заема а и за самата кола . Ако се вманиачиш в една кола .....а щом ти е начин на живот на там е тръглано, колата сатва като черна дупка. Джанти музика , спойлерчета, застраховки, каско, малко ремонти, филтри, нови гуми, айде и летни гуми, спирачки, и после тунинг го банкрут :evil:

Идеята е (понеже си студент) прецени как е ситуациата за да не намразиш излишно марката :D

личен съвет от мен - ако ти е мания взимай GTI . нема значени е кой мотор , и дали е единица двойка тройка или десетка. Ако паратаситга за двойка взимаш двойка. Идеята е че двойка GTI е много по яко от обикновена тройка или четворка. Изживяването да имаш GTI е неповторимо (това наричам начин на живот)

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Чет 18 сеп 2008 1:41

Значи към 100-150 бих заделял без проблем , вече 200 с малко зор ... :wink: Но ако каузата си заслужава няма да ме ебе за парите :twisted: :P Съгласен съм за ГТи-тата , но като начало мисля да взема дизелов мотор , заради разхода , а колата която съм харесал ,технически е в доста добра изправност и е от доверен човек ( приятел ) . Така , че взема ли я ще инвестирам към 1000-1500 лв за разкрасяване да ми радва очото и от там нататък затишие малко . Абе важното е да взема заем другото е измъдрено , само кешовицата остана ... :roll:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 18 сеп 2008 1:46

Имам чуството че за теб GTI и DIESEL са нещо като две пртиволопожности . Колко пара си проготвил за кола (или мислиш да дадеш)

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Чет 18 сеп 2008 1:54

До 6 000 търся или 2ка или 3ка . И двете могат да се направят красиви и бързи стига да има желание.По принцип съм хвърлил око на голф 3 ТДи-тата след 95 ( 90 и 110 ) разхода им не е голям , а имат тягата която ми е нужна като начало . ГТи-ките ме плаши разхода при тях . Единствено ако се сложи газово може да се уравновесят нещата , но пък не съм голям привърженик на ГТи да се слага газов инджекцион . До колкото имам информация и знам , мисля че и при ГТи ките поддръжката излиза по скъпа от ТДи-то ... :roll:

Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Brezel » Чет 18 сеп 2008 2:00

:lol: ти май пак не ме разбра :lol:

http://vwclub.bg/forum/garage.php?mode=view_vehicle&CID=2917

е такова търси. За 7-8000 може да се намери . По добро и по бързо от всички бензинови ГТИ спо добро обзавеждане и по добра техника (като спрачки окачване устойчивост и т.н.) имаше в мобилето (българското) продаваха една за към 8 бона с клима. мнооог оферта.

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Чет 18 сеп 2008 2:12

Значи аз съм намерил избранницата . Трябват ми варианти за най не-преебаващ кредит към 5-6 000 :)

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 18 сеп 2008 6:17

Boromir, да те върна на темата ти:
www.moitepari.com е това, което търсиш - обърни внимание на секция Актуални съвети.

На твое място, бих премислил идеята отново и основно!!!;-)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 18 сеп 2008 7:07

трябва да имаш 24 години, иначе ще ти трябва поръчител ...също така кредита или сумата от кредити и лизинги не трябва да е повече от 60-70 % от доходите ти ...и доходите трябва да можеш да ги докажеш..........

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 18 сеп 2008 9:06

Мисля, че годините бяха 21 :roll:
По темата има много писано! Пробвай с търсачката.
Най-важното е -работиш ли и на колко те осигуряват? В момента лихвите са високи, но ако си твърдо решен първо провери условията на поне 3 банки, искай примерни погасителни планове и внимателно оглеждай не само вноската, но и таксите!!!
Примерно за 5 години, ако изтеглиш 6 000/но тук внимавай, защото ако заявиш 6 000, и те одобрят, ще получиш по -малко заради таксата за усвояване/ вноската ще ти е окол 130 лева. От тук нататък си смяташ колко можеш да отделиш!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 18 сеп 2008 9:49

Не се занимавай с лихвари ще съжаляваш! В някой банки искат 21 в други 23 години за без поръчител. Лихвите в момента са ужастни! По добрият вариянт е скъсай се от работа 3-4 месеца и си вземи един голф 2 ГТИ да върви там и всичко да му е ок. Мисля, че 2500 лв ще те оправят. Ако до сега не си теглил тези 130лв на месец за 5 години ще ти се видят като 10 000лв. Относно окрасяване тунинг и циганиики според мен е безмисленно. Купи си здрава кола за да те вози, реализираи се в някоя фирма или направи собствена където да наливаш парите, а не в ГОЛФ защото в него няма да си ги върнеш никога! :roll:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 18 сеп 2008 10:59

Tinko написа:..., а не в ГОЛФ защото в него няма да си ги върнеш никога! :roll:

:да: Баш точно казано!

Колега BoromiR, послушай какво ти казват Тинко и Сара - и ще се сетиш защо по-горе съм ти написал
pronobis написа:На твое място, бих премислил идеята отново и основно!!!

Никой не иска да те откаже, а просто да премислиш мноооого добре дали да направиш сделката с кредит - в момента времената не са от най-благоприятните откъм лихви, а и повечето краткосрочни анализи не са от най-розовите...

Все пак успех!

P.S. На въпросния сайт, който съм ти постнал по-горе, имаш опция да сравняваш 2 до 3 кредитни оферти едновременно, а и калкулатори които ти изчисляват ГПР (Годишен Процент на Разходите), което всъщност е реалната цена, която ще плащаш за това, че купуваш пари.

Потребителски аватар
BoromiR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoromiR » Чет 18 сеп 2008 12:42

МЕрси за съветите на всички . След казаното от вас и това което разучих тези дни мнението ми за кредити и заеми се промени коренно . Ще мисля други начини за сдобиване с парите , но няма да пълня джобовете на глупавите лихвари ... до момента не съм видял някой крредит или заем в който да не върнеш поне 20,30.40 % повече от това което си изтеглил ... По добре да стана жиголо , но няма да стане на тяхната :P :D

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 18 сеп 2008 13:09

BoromiR написа:МЕрси за съветите на всички . След казаното от вас и това което разучих тези дни мнението ми за кредити и заеми се промени коренно . Ще мисля други начини за сдобиване с парите , но няма да пълня джобовете на глупавите лихвари ... до момента не съм видял някой крредит или заем в който да не върнеш поне 20,30.40 % повече от това което си изтеглил ... По добре да стана жиголо , но няма да стане на тяхната :P :D

Незнам дали си теглил до сега пари приятелю но аз доста и се сблъсках с какви ли не неволи...

Запомни едно лично мое мнение.... Когато вземеш пари от банката винаги излиза двойно изплащането!

Все някога ще се зблъскаш с лихвари и ще разбереш какво е. Поне ти желая да не е с големи суми!

И аз искам лъскава количка, баба джета е на 20 години и плаче за боя. За сметка на това отдолу не е мръднала което е най важното за да те вози другото вече не ме интересува. Може да изпитвам малко срам с тази кола но просто друго не мога да направя за нея защото няма смисъл..... Ако почна да си влагам парите в нея никога няма да ги извадя или спечеля отново като я продам, просто ще изчезнат!

Колата с всеки един ден става все по голям убиец на пътя, не трябва да гледаме колко бърза и лъскава да я направим, а като се качим да ни закара от точка А до точка Б и най важното да ни закара живи и здрави, а това зависи изцяло от гарнитурата между седалката и волана! Спестиси си пари купи си една корава двойка или джета на газ, потдържай и окачването и останалите дреболии и да не ти пука. Сега учиш може да си кадър след години бизнес да ти провърви и да можеш да си позволиш нова кола без такива замисли... :wink:

Видях също, че се меткаш на дизеляк явно не си в течение с нещата за дизела. Нека някой по в час с този европейски проблем да дискутира!

Това е като съвет от мен! ;) И успех! :да:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 18 сеп 2008 13:46

Tinko написа:

Запомни едно лично мое мнение.... Когато вземеш пари от банката винаги излиза двойно изплащането!

ако го изтегли за една година примерно или кракък срок няма такова нещо ..... абсолютно съм сигурен че може на около 7, 8 процента дори да е с тристранен договор да си намери изгоден кредит ... ако не му дават кредит може да се пробва с кредитна карта ...там лихвата е около 14 - 18 процента годишно на тегленията......

Върни се в “ОФФ-Топик - други”