вода в купето-от къде???
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
вода в купето-от къде???
здравеите.поздрави за саита които сте направили.искам да питам от къде ще се вземе вода на пода при шофиорското място и зад него???Голг 3 ГТИ е колата.получава се винаги след дъжд,като колата не е в движение???пулна мистерия.и е напражо подгизнал пода...
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
1-во. Ако имаш люк, прочисти си дренажните канали на люка (става много лесно )
2-ро.Под декоративната пластмаса на чистачике имаш дренажни канали, там 99% е запълнено с кал и мизеря, следователно и дренажните канали запушени.Отпушванено им става също много лесно
3-то.Уплътнението на вентилатора за парното, който се намира под декоративната пластмаса на чистачике, също може да е причина
4-то. Уплътнения на вратите, според мен най-вероятната причина
С една дума, всичко това трябва да се провери и ако има проблем да се отстрани
2-ро.Под декоративната пластмаса на чистачике имаш дренажни канали, там 99% е запълнено с кал и мизеря, следователно и дренажните канали запушени.Отпушванено им става също много лесно
3-то.Уплътнението на вентилатора за парното, който се намира под декоративната пластмаса на чистачике, също може да е причина
4-то. Уплътнения на вратите, според мен най-вероятната причина
С една дума, всичко това трябва да се провери и ако има проблем да се отстрани
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Ако горепосоченото не реши проблема, виж си вратите - вътре има една мушама, ако е скъсана, може да тече през вратата. Също вероятен проблем - на пода има тапи за отводняване - ако някоя е лошо уплътнена, може да тече оттам като минаваш през локви.
Най-вероятните причини са запушени канали на шибедаха или запушени канали под решетката отпред. Успех!
Най-вероятните причини са запушени канали на шибедаха или запушени канали под решетката отпред. Успех!
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
При мене този проблем идваше от уплатнението на предния прозорец. В долната част на прозореца от старост уплатнението почти го нямаше и всичката вода, вместо да се оттича по дренажните канали, си течеше направо в парното и от там в купето. Отивам на мивка и като си тръгвам пускам парното и от духалките за краката тече вода. Първото нещо виж това уплътнение и ако го няма наливай със силикон, че от там може и моторче на парното да сменяш и куп други работи. Успех с търсенето на теча!
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днеска направих обстоен преглед на нещата за които имаше вероятност да са причина за проблема ми.махнах само 2 от винтовете на тази пластмаса и както каза Мариоет има някакво жило.незнам за къде е но влиза в купето някъде към ручката за отваряне на преднния капак.и уж трябва да има оплътнение там но нямаше нищо.налях го с доста силиконец и сега ще видя дали ще има резултат.ще пиша по нататък за резултата.поздрави
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Дано да не се получи, че спамя.
И на мен ми подгизва колата, но само пред 2те предни седалки
Чистих отводнителните каналчета на люка, но ефект няма. Това на чистачките уш го чистих утре пак ще го пробвам. Ония ден се наведох под колата и забелязах, че една тапа я няма. Може ли от това да идва проблема? От къде да си зема такава тапа? или дирекно да я напълня с лепило/силикон?
Междо другото и на мен ми се струва, че тече от парното, но докато карам колата не се мокри, като спра тогава излиза на яве проблема
И на мен ми подгизва колата, но само пред 2те предни седалки
Чистих отводнителните каналчета на люка, но ефект няма. Това на чистачките уш го чистих утре пак ще го пробвам. Ония ден се наведох под колата и забелязах, че една тапа я няма. Може ли от това да идва проблема? От къде да си зема такава тапа? или дирекно да я напълня с лепило/силикон?
Междо другото и на мен ми се струва, че тече от парното, но докато карам колата не се мокри, като спра тогава излиза на яве проблема
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
LiRiX написа:И на мен ми подгизва колата, но само пред 2те предни седалки![]()
Относно тапите: щом ги няма 99% е поизгнило около тях (като гледам на години ти е като моя Г3) така че взимай мерки докато не е станала огромна дупката. И аз нямам едната тапа и миналата седмица като минах през една локва на магистрала се получи е*ати гейзера вътре
GolfGtI115 написа:колеги днеска направих обстоен преглед на нещата за които имаше вероятност да са причина за проблема ми.махнах само 2 от винтовете на тази пластмаса и както каза Мариоет има някакво жило.незнам за къде е но влиза в купето някъде към ручката за отваряне на преднния капак.и уж трябва да има оплътнение там но нямаше нищо.налях го с доста силиконец и сега ще видя дали ще има резултат.ще пиша по нататък за резултата.поздрави
Има още едно уплътнение което си струва да залееш със силикон. Намира се около една педя пред това което си запълвал (поне предполагам де
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: вода в купето-от къде???
А дренажните канали на люка трябва ли да се свали тавана за да се почистят и как точно става?
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: вода в купето-от къде???
А да си слагал наскоро музика и да са забравили да ти сложат някоя тапа при прекарването на кабелите 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”