вода в купето-от къде???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

вода в купето-от къде???

Мнениеот GolfGtI115 » Пет 19 сеп 2008 23:28

здравеите.поздрави за саита които сте направили.искам да питам от къде ще се вземе вода на пода при шофиорското място и зад него???Голг 3 ГТИ е колата.получава се винаги след дъжд,като колата не е в движение???пулна мистерия.и е напражо подгизнал пода...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 19 сеп 2008 23:40

виж дали имаш подкалници и при мен беше езеро при всеки дъжд :wink:

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Пет 19 сеп 2008 23:47

Имаш ли люк да не е от тръбичките които отводняват люка :D

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Съб 20 сеп 2008 0:03

1-во. Ако имаш люк, прочисти си дренажните канали на люка (става много лесно ) :idea:
2-ро.Под декоративната пластмаса на чистачике имаш дренажни канали, там 99% е запълнено с кал и мизеря, следователно и дренажните канали запушени.Отпушванено им става също много лесно :idea:
3-то.Уплътнението на вентилатора за парното, който се намира под декоративната пластмаса на чистачике, също може да е причина :idea:
4-то. Уплътнения на вратите, според мен най-вероятната причина :idea:

С една дума, всичко това трябва да се провери и ако има проблем да се отстрани :idea:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 20 сеп 2008 20:52

Ако горепосоченото не реши проблема, виж си вратите - вътре има една мушама, ако е скъсана, може да тече през вратата. Също вероятен проблем - на пода има тапи за отводняване - ако някоя е лошо уплътнена, може да тече оттам като минаваш през локви.

Най-вероятните причини са запушени канали на шибедаха или запушени канали под решетката отпред. Успех!

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Съб 20 сеп 2008 20:58

При мене този проблем идваше от уплатнението на предния прозорец. В долната част на прозореца от старост уплатнението почти го нямаше и всичката вода, вместо да се оттича по дренажните канали, си течеше направо в парното и от там в купето. Отивам на мивка и като си тръгвам пускам парното и от духалките за краката тече вода. Първото нещо виж това уплътнение и ако го няма наливай със силикон, че от там може и моторче на парното да сменяш и куп други работи. Успех с търсенето на теча!

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Съб 20 сеп 2008 22:40

благодаря колеги.днес бях цял ден ба работа.утре като почивам ще проверя всички причини по които казахте до сега.дано да открия проблема.интересно е че като ходя на автомивка няма мокро,а винаги след дъжд.не съм се усетил дали е след като карам...утре ще провер

marioet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marioet » Нед 21 сеп 2008 0:51

Виж жилото за предния капак то влиза в купето и има уплатнение може да е скъсано и от там да тече

Потребителски аватар
GolfGtI115
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfGtI115 » Нед 21 сеп 2008 15:23

колеги днеска направих обстоен преглед на нещата за които имаше вероятност да са причина за проблема ми.махнах само 2 от винтовете на тази пластмаса и както каза Мариоет има някакво жило.незнам за къде е но влиза в купето някъде към ручката за отваряне на преднния капак.и уж трябва да има оплътнение там но нямаше нищо.налях го с доста силиконец и сега ще видя дали ще има резултат.ще пиша по нататък за резултата.поздрави

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Нед 21 сеп 2008 20:23

Дано да не се получи, че спамя.

И на мен ми подгизва колата, но само пред 2те предни седалки :cry:
Чистих отводнителните каналчета на люка, но ефект няма. Това на чистачките уш го чистих утре пак ще го пробвам. Ония ден се наведох под колата и забелязах, че една тапа я няма. Може ли от това да идва проблема? От къде да си зема такава тапа? или дирекно да я напълня с лепило/силикон?

Междо другото и на мен ми се струва, че тече от парното, но докато карам колата не се мокри, като спра тогава излиза на яве проблема :cry:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 21 сеп 2008 22:00

И при мен тече ... стабилно ..... ама от радиаторчето на парното.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Нед 21 сеп 2008 22:55

LiRiX написа:И на мен ми подгизва колата, но само пред 2те предни седалки :cry:
Чистих отводнителните каналчета на люка, но ефект няма. Това на чистачките уш го чистих утре пак ще го пробвам. Ония ден се наведох под колата и забелязах, че една тапа я няма. Може ли от това да идва проблема? От къде да си зема такава тапа? или дирекно да я напълня с лепило/силикон?

Относно тапите: щом ги няма 99% е поизгнило около тях (като гледам на години ти е като моя Г3) така че взимай мерки докато не е станала огромна дупката. И аз нямам едната тапа и миналата седмица като минах през една локва на магистрала се получи е*ати гейзера вътре :roll: (след което закърпих...)

GolfGtI115 написа:колеги днеска направих обстоен преглед на нещата за които имаше вероятност да са причина за проблема ми.махнах само 2 от винтовете на тази пластмаса и както каза Мариоет има някакво жило.незнам за къде е но влиза в купето някъде към ручката за отваряне на преднния капак.и уж трябва да има оплътнение там но нямаше нищо.налях го с доста силиконец и сега ще видя дали ще има резултат.ще пиша по нататък за резултата.поздрави

Има още едно уплътнение което си струва да залееш със силикон. Намира се около една педя пред това което си запълвал (поне предполагам де :) ). Ако пак капе виж него.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: вода в купето-от къде???

Мнениеот Traytor » Пон 09 май 2011 0:28

А дренажните канали на люка трябва ли да се свали тавана за да се почистят и как точно става?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 09 май 2011 5:56

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Пон 09 май 2011 19:14

А да си слагал наскоро музика и да са забравили да ти сложат някоя тапа при прекарването на кабелите :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”