Колеги някой може ли да ми каже как мога да си натегна ръчната спирачка защото не държи вообще?Мерси предварително и поздрави
mod edit: °niksi°
Натягане на ръчна спирачка.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
м.да
Ако са добре накладките ти -единствено ще ти помогне за полужението на ръкохватката....
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:задните накладки се натягат сами ако ги има
несам съгласен с теб колега като сменяваш накладките се нагласят на ръка и след това с течение на времето при износване те си се прибират сами но някой път механизма блокира и неработи аз имах такъв проблем и от опит знам че преди да натягаш жилото на ръчната се натягат самите накладки и ако няма резултат тогава се натяга жилото защото при следващата смяна на накладки при натегнато жило накладките започват да задържат както беше при мен
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Ако има Феродо значи - ЦИЛИНДЪРЧЕТА!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: !!!
valkilmera написа:Ако има Феродо значи - ЦИЛИНДЪРЧЕТА!!!
Защо?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
ifidik написа:при други марки като опел е с винт на резба и блокира,при фв е само пружина която издърпва конусно лостче и няма как да блокира.
не е така колега до цилиндърчетата има едно палче дето се двежи на горе и на долу и от там се регулират правил сам го няколко пъти. При колите с 4-ри дискови спирачки не е така там се прибират буталата дето избутват накладките.
- svetoslav_sp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега хлабината на лоста на ръчната спирачка се регулира в зависимост от това дали спирачките са барабанни или дискови. В случая при барабанните - при напълно освободена ръчна спирачка се натискасилнопедала на основната спирачка и се опъва лоста на ръчната така, че да изщрака два пъти. Тогава се дозатяга регулиращата гайка така, че да се усеща съпротивлението на задното колело при въртене. Отпуска се докрай лоста на ръчната спирачка и се проверява дали се върти свободно колелото. Ако колелото се върти свободно, тогава се блокира регулиращата гайкас контрагайка. след това се опъва лоста на ръчната спирачка и се проверява блокирано ли е колелото. Същата операция се повтаря и за второто жило. Колега аз я направих процедурата по същия начин след смяна на двете жилана ръчната спирачка миналата година и досега е перфектна 

- komitov
- Автомобил:
- Двигател:
Добре е да научиш колегата ifidik как се прави друг път да не се обажда неподготвенrosen79 написа:ifidik написа:при други марки като опел е с винт на резба и блокира,при фв е само пружина която издърпва конусно лостче и няма как да блокира.
не е така колега до цилиндърчетата има едно палче дето се двежи на горе и на долу и от там се регулират правил сам го няколко пъти. При колите с 4-ри дискови спирачки не е така там се прибират буталата дето избутват накладките.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”