Натягане на ръчна спирачка.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 22 сеп 2008 19:57

аз мога и да се :oops: ,ама за дискови ли говорим или за барабани щот колата е 1,4

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 сеп 2008 7:59

ifidik написа:аз мога и да се :oops: ,ама за дискови ли говорим или за барабани щот колата е 1,4

какво значение има колко кубика е колата вече и на 1,1 слагат дискови спирачки принципа е един и същ при барабанните се регулират от палеца до спирачните цилиндри когато се сменяват за да може накладките да не задържат при незадействани спирачки,а при дисковите се връщат буталата иначе накладките немогат да влезнат. Никога ли не си си сменял накладки предни или задни колега ако не си следващия път като дойде време да ги сменяваш обади се ще ти ги сменя без пари за да видиш как става и да знаеш за напред

Потребителски аватар
komitov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komitov » Вто 23 сеп 2008 9:13

rosen79 написа:
ifidik написа:аз мога и да се :oops: ,ама за дискови ли говорим или за барабани щот колата е 1,4

какво значение има колко кубика е колата вече и на 1,1 слагат дискови спирачки принципа е един и същ при барабанните се регулират от палеца до спирачните цилиндри когато се сменяват за да може накладките да не задържат при незадействани спирачки,а при дисковите се връщат буталата иначе накладките немогат да влезнат. Никога ли не си си сменял накладки предни или задни колега ако не си следващия път като дойде време да ги сменяваш обади се ще ти ги сменя без пари за да видиш как става и да знаеш за напред
Леле обадисе и аз да доида да гледам че и мойте са за смяна задните :shock

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 сеп 2008 9:42

komitov написа:
rosen79 написа:

Леле обадисе и аз да доида да гледам че и мойте са за смяна задните :shock

ха някаква ирония ли осещам колега?

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Вто 23 сеп 2008 17:56

колега ,оценявам желанието да помогнеш,но идеята ми е,че тая кола е с барабани и единственият реглаш на ръчната можеш да го направиш от жилата в купето.въпросното конусовидно лостче се издърпва от пружинка,която саморегулира накладките в процеса на тяхното износване и по никакъв начин не можеш да го използваш за реглажа на ръчната.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 сеп 2008 19:54

ОТ ОПИТ ЗНАМ ЧЕ МОГА не веднаж го казах че сам го правил

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!

Мнениеот valkilmera » Вто 23 сеп 2008 23:31

КОЛЕГИ ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ТЪПОТО ИЗКАЗВАНЕ ЗА ЦИЛИНДЪРЧЕТАТА.

Незнам и аз къде съм се бил отнесъл :roll: :oops: :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”