Golf 3 - има ли цедка в казанчето за сервото???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 - има ли цедка в казанчето за сервото???

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Вто 23 сеп 2008 9:30

Падна едно парченце пластмаса в казанчето за сервото на волана :? някой знае ли дали вътре има нещо като цедка или пък предпазно клапанче някакво - да не вземе да засмуче пластмасата, че ми отиде помпичката :shock ... Източих маслото в казанчето и светнах с фенера, ама вътре е голяма чернилката и неможе да се види има ли нещо в утаителя (казанчето в долната си част е по-ниско от щуцера където засмуква помпата) или няма... Благодаря на отзовалите се!

Потребителски аватар
chirenski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chirenski » Вто 23 сеп 2008 11:27

На дъното на казанчето има цедка , от нея се чупят тези парченца. Преди два дни изкарах няколко от съчмения клапан на хидравличната помпа . Беше блокирала и като изчистих парченцата се оправи ;)

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Вто 23 сеп 2008 12:28

chirenski написа:На дъното на казанчето има цедка , от нея се чупят тези парченца. Преди два дни изкарах няколко от съчмения клапан на хидравличната помпа . Беше блокирала и като изчистих парченцата се оправи ;)

Да не би моето казанче да е друг модел :shock При мен смукателния щуцер/маркуч за помпата се намира на около 2-3 сантиметра над дъното/утаителя където ти казваш, че ти е цедката :( , т.е. логиката е да сложат цедката на входа на смукателния маркуч, а не под него :? Или аз нещо не мога да те разбера... Твоята цедка какво представлява???

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Вто 23 сеп 2008 13:38

G3CL_AEE_1.6FI написа:
chirenski написа:Твоята цедка какво представлява???

Апропо: и вижда ли се от гърловината за маслото (като наливаш)?

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Сря 24 сеп 2008 6:17

chirenski написа:На дъното на казанчето има цедка , от нея се чупят тези парченца. Преди два дни изкарах няколко от съчмения клапан на хидравличната помпа . Беше блокирала и като изчистих парченцата се оправи ;)

Колеги помагайте, че сън не ме хваща - да не си прецакам помпата де :lol:

Потребителски аватар
G3CL_AEE_1.6FI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G3CL_AEE_1.6FI » Чет 25 сеп 2008 7:01

G3CL_AEE_1.6FI написа:

Колеги помагайте, че сън не ме хваща - да не си прецакам помпата де :lol:

Ако някой го интерисува: цедка в казанчето НЯМА!!! Вчера го разпарчосах, купих и ново (втора употреба) и то няма! - така, че внимателно колеги... междувременно изминах около 60 км с оная пластмаса в казанчето и няма проблеми - може би защото засмукващия щуцер е на около 30 мм по-високо от "утаителя"...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”