:
...ако камион задминава камион по магистралата (понеже знам че не си в БГ-май...) понеже трябва да се изнесе макс. бързо гъза му като подмине кабината ти и ти му светкаш с дълги да му кажеш че е минал и той се прибира и ти чуква мигачите-мерси.
щото огледалата са му панорамни и му изкривяват и той не е сигурен дали те е подминал и кара още за по сигурно а по тоя начин блокира колите в лявото платно...
Изпитвал съм го много пъти това по европейските пътища и мога да добавя че при прибиране , и поздрав с аварийки в повечето случай са ми отвръщали и с присветване на дълги.Говоря за тировете , това е често срещано явление при тях по обясними причини. Тези малки жестове понякъв начин разтоварват и на мен примерно ми доставят голямо удоволствие.В Румъния например наистина не ми се е случвало да пусна някой и той да не ми благодари с аварийни, няма такъв случай. В западна европа по магистралите някак си те пазят другите водачи, давам пример. Много често когато пред мен има тир в средна лента, аз го застигам и поглеждайки в огледалото виждам как колата в бързата лента намалява очаквайки че ще предприема изпреварване. Дори Ферарита са карали зад буса в крайна лява без да ми светкат и свиркат, когато успея да се прибера тогава ме изпреварват. Тука комплексарите ако може ще те прескочат само и само да са пред теб
Трябва да сме толерантни един към друг защото само по този начин ще си облекчим шофирането по наще и без това невъзможни пътища.Както каза колегата по горе ,не се знае дали утре на теб няма да ти се налаожи да чакаш да те пусне някой