Как мога да позная дали климатроник ми е оригинален на паса 92г.?
Има ли характерни признаци или и в ШВейцария също ги слагат тези с дисплеите?
mod edit: dobrinb

Оригинал или не е климатроника на моя Пасат?
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
pronobis написа:
Моят Пасат Б3 е от Италия и е със същият климатроник.
Наскоро ми си наложи да ремонтирам компресора и се оказа, че като го няма компресора и колата няма мърдане от "бокса", защото ремъка върти и алтернатора, а без въпросният компресор ремъка не може да се сложи.
Ако климатика е саден е на отделен ремък и колата може и без него.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
velinsl написа:Не може ли да се измисли просто един обтегач на ремъка вместо компресор.
И още как се правеше имаше една комбинация от копчета и излизаха едни температури, диагностики и т.н. кои бяха копчетата и кво означаваха стойностите?
Ето го - http://vwclub-bg.org/articles.php?id=17
доста е полезно като има някакъв проблем с тая джаджа

По повод ремъка - има и оригинални компресори,които са с друга шайба и с друг ремък - мисля,че са общо 3 варианта.Аз също съм с широкия,който е за алтернатора и компресора ама не съм гледал как може да се кара без компресор.....едва ли ще стане...
Успех!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
velinsl написа:Казано честно виждам разлика само в облицовката на тръбите, на неоригилния са черни, а на оригинала бели. Това ли е?
Почти. Има разлика в компресора, охладителният радиатор е по-малък и обикновено с една перка(при неоригинален климатик или иначе казано без заводска клима), тръбите освен че са метални са две (на неоригиналният обикновено е една) и т.н. Има разлика и вътре в купето-жабката най-забележимо...но най-добре да застанеш до два пасата и да видиш разликите. По снимки е трудничко