Помпа от AAZ на AFN ?
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Помпа от AAZ на AFN ?
Привет колеги, имам следното питане.Сложих на моя бус VW Caravelle 1986 г. двигател 1.9 ТД AAZ, чудя се ако сменя двигателя с AFN (или друг TDI) дали ще може да присадя помпата от AAZ за да избегна електрониката ? Някой правил ли е подобно "побългаряване" ?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- itan75
- Автомобил:
- Двигател:
Иване,Иване те е.е кой та хванеPACH написа:Rabbit_TDI написа:Става колкото да върви колата ,ама няма да си доволен от резултата.
Мдамм, и аз си мислех че ако може да е с механична помпа германците няма да си правят труда да слагат още една торба части
Благодаря за инфото

- itan75
- Автомобил:
- Двигател:
щОм твърдо си го замислил спор няма трябва да е АФН.Пък и от догодина уж казват,че може да забраняват газовите бомбиPACH написа:Жороооо, мен да пусне теб да хване, нали знаеш че съм маняяяк на тема VW Bus T2, какво ме занимаваш с някаква 4-ка
Няма да изневеря на модела.За двигателя съм още пред дилема.Дали да е TDI или да е 2E 115 к.с. ,ще го мислим като боядисам буса.

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
itan75 написа:щОм твърдо си го замислил спор няма трябва да е АФН.Пък и от догодина уж казват,че може да забраняват газовите бомбиPACH написа:Жороооо, мен да пусне теб да хване, нали знаеш че съм маняяяк на тема VW Bus T2, какво ме занимаваш с някаква 4-ка
Няма да изневеря на модела.За двигателя съм още пред дилема.Дали да е TDI или да е 2E 115 к.с. ,ще го мислим като боядисам буса.
Така,че пак виждам те чака много работа? А АФН откъде ще търсим...некви планове?
Още съм пред дилема защото и АФН не прави повече обороти от ААЗ, разликата е само в конете ? За това съм малко по блогосклонен за бензиновия, нали знаеш че може да е Бус амаааа да е бегачка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма почти никаква разлика,само кат му дадеш по рязко газ поиспуши малко иначе никакви проблеми.Отпадат всякакви електроники.PACH написа:Asen_dp написа:Помпа от ААЗ става,карал съм 3 такива двигатела 1Z и си върви доволно
Я дай малко повече инфо, само сменяш помпата и отпада ел. блок ? Има ли голяма разлика с механичната помпа като мощност и вървене ?
Върни се в “Дизелови агрегати”