Помпа от AAZ на AFN ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Помпа от AAZ на AFN ?

Мнениеот PACH » Чет 25 сеп 2008 19:43

Привет колеги, имам следното питане.Сложих на моя бус VW Caravelle 1986 г. двигател 1.9 ТД AAZ, чудя се ако сменя двигателя с AFN (или друг TDI) дали ще може да присадя помпата от AAZ за да избегна електрониката ? Някой правил ли е подобно "побългаряване" ?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 26 сеп 2008 7:29

А кой ще управлява турбото, егр ...
Не е само помпа според мен тая машина.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 26 сеп 2008 7:52

Става колкото да върви колата ,ама няма да си доволен от резултата.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 26 сеп 2008 12:34

Rabbit_TDI написа:Става колкото да върви колата ,ама няма да си доволен от резултата.

Мдамм, и аз си мислех че ако може да е с механична помпа германците няма да си правят труда да слагат още една торба части :(
Благодаря за инфото :)

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Пет 26 сеп 2008 19:43

PACH написа:
Rabbit_TDI написа:Става колкото да върви колата ,ама няма да си доволен от резултата.

Мдамм, и аз си мислех че ако може да е с механична помпа германците няма да си правят труда да слагат още една торба части :(
Благодаря за инфото :)
Иване,Иване те е.е кой та хване :lol: .Ква муха ти влезе сега да му слагаш АФН на тоя кош :twisted: щЕ вземе яко да ме загризе съвестта,че те оправих да си купих този мъртвороден ААЗ :D .Нали щеше да го махаш и да му слагаш бензинопил,като впоследствие го газираш 8) ? Съветвам те да го засилиш в блатото понеже е близко там до Митака,па аз ще се погрижа да изберем най-блатистото място белким потъне по-бързо и папер да не остане след него :lol: пък после да се поогледаме по автокъщите за Т4 ТДИ или друг,че тоз вече бере душа то се види под прекалените ти фантазии покрай него :bishop

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Съб 27 сеп 2008 1:04

Жороооо, мен да пусне теб да хване :D , нали знаеш че съм маняяяк на тема VW Bus T2, какво ме занимаваш с някаква 4-ка :) Няма да изневеря на модела.За двигателя съм още пред дилема.Дали да е TDI или да е 2E 115 к.с. ,ще го мислим като боядисам буса.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Съб 27 сеп 2008 9:46

PACH написа:Жороооо, мен да пусне теб да хване :D , нали знаеш че съм маняяяк на тема VW Bus T2, какво ме занимаваш с някаква 4-ка :) Няма да изневеря на модела.За двигателя съм още пред дилема.Дали да е TDI или да е 2E 115 к.с. ,ще го мислим като боядисам буса.
щОм твърдо си го замислил спор няма трябва да е АФН.Пък и от догодина уж казват,че може да забраняват газовите бомби :D Така,че пак виждам те чака много работа? А АФН откъде ще търсим...некви планове?

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Съб 27 сеп 2008 14:57

itan75 написа:
PACH написа:Жороооо, мен да пусне теб да хване :D , нали знаеш че съм маняяяк на тема VW Bus T2, какво ме занимаваш с някаква 4-ка :) Няма да изневеря на модела.За двигателя съм още пред дилема.Дали да е TDI или да е 2E 115 к.с. ,ще го мислим като боядисам буса.
щОм твърдо си го замислил спор няма трябва да е АФН.Пък и от догодина уж казват,че може да забраняват газовите бомби :D Така,че пак виждам те чака много работа? А АФН откъде ще търсим...некви планове?

Още съм пред дилема защото и АФН не прави повече обороти от ААЗ, разликата е само в конете ? За това съм малко по блогосклонен за бензиновия, нали знаеш че може да е Бус амаааа да е бегачка :) Намерих едни зъбни колела с по-голямо предавателно число и скоро ще тунинговам 5-та скорост.Ако се получи добре ще сложим дизела ако не..ще го мислим :)

Потребителски аватар
Gosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gosh » Нед 28 сеп 2008 0:12

На близичко има едно АФН-че блъснато отзад и двигател скоросна кутия турбина са си ок даже казаха, че ще карат още едно блъснато тая седмица :wink:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Нед 28 сеп 2008 3:20

Gosh написа:На близичко има едно АФН-че блъснато отзад и двигател скоросна кутия турбина са си ок даже казаха, че ще карат още едно блъснато тая седмица :wink:

Я да чуем цена на двигателя с кАмпЮтъра, педала на газта и ключа за палене ?

Потребителски аватар
Gosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gosh » Нед 28 сеп 2008 23:23

Ам нямам представа в една автоморга в Айтос се намира мога да се опитам да намеря номера на човека и да ти го дам да се чуете или като ходя на там да попитам понеже често ми се налага да ходя :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 29 сеп 2008 0:00

Да се върнем все пак на въпроса за помпата, или да приключим с темата! :lock:

Asen_dp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_dp » Сря 01 окт 2008 9:31

Помпа от ААЗ става,карал съм 3 такива двигатела 1Z и си върви доволно

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Сря 01 окт 2008 19:07

Asen_dp написа:Помпа от ААЗ става,карал съм 3 такива двигатела 1Z и си върви доволно

Я дай малко повече инфо, само сменяш помпата и отпада ел. блок ? Има ли голяма разлика с механичната помпа като мощност и вървене ?

Asen_dp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_dp » Сря 01 окт 2008 19:44

PACH написа:
Asen_dp написа:Помпа от ААЗ става,карал съм 3 такива двигатела 1Z и си върви доволно

Я дай малко повече инфо, само сменяш помпата и отпада ел. блок ? Има ли голяма разлика с механичната помпа като мощност и вървене ?
Няма почти никаква разлика,само кат му дадеш по рязко газ поиспуши малко иначе никакви проблеми.Отпадат всякакви електроники.

Върни се в “Дизелови агрегати”