Може ли да ми е змръзнало маслото
- Pocolan
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да ми е змръзнало маслото
Здравейте! Възможно ли е да ми е замръзнало маслото в двигателя или някъде по маслената магистрала.Цял ден колата стоя на открито и като я запалих вечерта в началото ми мигаше лампата за маслото след това като позагря престана, но като вдигнах капака видях,че хвърля здраво масло през отвора на сондата за проверка на нивото а и тракането стана много силно.Повече не посмях да я запаля.Маслото е полусинтетично 10W40. По вътрешната повърхност на капачката за наливане на маслото имаше замръзнал някакъв конденз или нещо подобно 

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дам, явно съвсем не съм единствения, бях се шашнал.
На мен "майсторите" ми почистиха маркуча за картерните газове с помощта на желязо, което прекараха през него. Така да не правите. Вътре има цедка - капколовител - да не връща масло при филтъра. Е, може да я натикате обратно, знам ли. После други хора пък ми дадоха идеята за кореселин - ама пък дали ще издържи маркуча??? Аз си мисля, че вряла (ама не топла от чешмата, а много топла) вода би трябвало да свърши работа за почистването на тая помия дето се събира там. Слагате обратно маркуча и си пеете.
П.С. не карам VW, ама тая постановка би трябвало да е еднаква при повечето коли.
На мен "майсторите" ми почистиха маркуча за картерните газове с помощта на желязо, което прекараха през него. Така да не правите. Вътре има цедка - капколовител - да не връща масло при филтъра. Е, може да я натикате обратно, знам ли. После други хора пък ми дадоха идеята за кореселин - ама пък дали ще издържи маркуча??? Аз си мисля, че вряла (ама не топла от чешмата, а много топла) вода би трябвало да свърши работа за почистването на тая помия дето се събира там. Слагате обратно маркуча и си пеете.
П.С. не карам VW, ама тая постановка би трябвало да е еднаква при повечето коли.
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
като патил вече няколко пъти от тия шибани картерни газове, слушайте ко се прави:
всички видове тръбички на вентилацията на картера, барабар с разните му маслоуловители серпентинки и т.н. се свалят и се слагат пред един калорифер. след малко от тях почват да текат води и да се вдига пара... слагат се обратно и се пали.
п.с. Courtesy of Dimo @ Tan-Dem сервиз bowdown
мога да ви разкажа какво ми се случи снощи ... ма ме мързи сега, че трябва "епопея на счупеното Поло" от 300 страници да издам
всички видове тръбички на вентилацията на картера, барабар с разните му маслоуловители серпентинки и т.н. се свалят и се слагат пред един калорифер. след малко от тях почват да текат води и да се вдига пара... слагат се обратно и се пали.
п.с. Courtesy of Dimo @ Tan-Dem сервиз bowdown
мога да ви разкажа какво ми се случи снощи ... ма ме мързи сега, че трябва "епопея на счупеното Поло" от 300 страници да издам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”