проблем с алармата????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
malkiiq
Автомобил:
Двигател:

проблем с алармата????

Мнениеот malkiiq » Пет 26 сеп 2008 20:38

здравейте, имам проблем с централното заключване което е на вакум и алармата на голф 3 97г. Интересува ме кьм кой кабел на буксата на централното да свьржа алармата ,така че да не ми гори модула на алармата като вдигам или свалям стьклата с ключа????Ако някой може да ми помогне ще сьм много благодарен :roll:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с алармата????

Мнениеот Andonov » Пет 26 сеп 2008 20:51

malkiiq написа:здравейте, имам проблем с централното заключване което е на вакум и алармата на голф 3 97г. Интересува ме кьм кой кабел на буксата на централното да свьржа алармата ,така че да не ми гори модула на алармата като вдигам или свалям стьклата с ключа????Ако някой може да ми помогне ще сьм много благодарен :roll:

Не знам как си гориш алармата като това, което управлява е през релета.

Има аларми които след като си на контакт не работят. При тях се закачаш на кабела който е за закл и другия - на откл.

А при тези които след това работят се прекъсва един кабел само за да можеш да си я заключваш като е запалена - остваш я да работи на място и само с дистанционното си я закл. Но може и по първия начин - въпрос на желание.

Ако нямаш опит по добре иди при Владко или Ваското (гледам си от София) и ще ти направят това което искаш.

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 26 сеп 2008 20:59

колега имаш функцията комфорт оригинално на колата, ако я нямаш трябва да си купиш модул за вдигане на стаклата който се варзва за алармата на колата.А ако имаш комфорт просто трябва да "пуснеш" далаг сигнал на заклучване.
П.П. а ако стаклта са ти слагани допълнително просто не се мачи без мъдъла за стаклата.

Потребителски аватар
kaica_niko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

х

Мнениеот kaica_niko » Пет 26 сеп 2008 21:19

Колеги аз останах с друго впечатление от въпроса на колегата.
Понеже малко неястно се е изразил аз си го обеснавам така,
човека си е купил аларма и тя има възможност за управление на стъклата (вдигане при заключване). Колегата просте се интересува как да свърже тази опция за да му управлява стъклата Поне аз така го разбрах , Съжелявам ако съм в грешка

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 26 сеп 2008 21:45

колега с вярно впечатление си останал, функцията комфорт дейста по следния начин: когато заклъчваш и задаржиш клуча в положение заклучване на врата има модул който подава сигнал "+" към релетата да се вдигнат стаклта.
Алармата на колегата действа по следния начин: алармата подава точно този дълъг сигнал на заклучване ( все едно си задаржал клуча в положение заклучване) , та ако колегата няма този модул комфорт на колата няма кои да вдигне стъклата следователно трябва да си купи този модул в стара загора са между 30-40 лв за 4-рите стъкла.

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Re: х

Мнениеот radko tarikata » Пет 26 сеп 2008 21:46

kaica_niko написа:Колеги аз останах с друго впечатление от въпроса на колегата.
Понеже малко неястно се е изразил аз си го обеснавам така,
човека си е купил аларма и тя има възможност за управление на стъклата (вдигане при заключване). Колегата просте се интересува как да свърже тази опция за да му управлява стъклата Поне аз така го разбрах , Съжелявам ако съм в грешка

ако искате , мога да ви дам тел на един майстор който ми сложи моята аларла , и аз съм с комфорт , но немога да ви кажа каде се връзва не съм много по жиците

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 26 сеп 2008 21:55

ами свързването е абсолутно същото както на всички останали аларами просто алармата с функция вдигане на стъклта подава по дълъг сигнал на заклучва-демек удалйава времето за подажане на + следователно флучва комфорт модула и се вдигата стъклата и за информация повечето аларми имат допълнителен канал които може да ползваш за свалянето на въпросните стукла.
И аз се занимавам с поставянето на аларми искам да помогна на колегата само да каже дали има този модул.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 26 сеп 2008 21:59

krasimir_nik написа:ами свързването е абсолутно същото както на всички останали аларами просто алармата с функция вдигане на стъклта подава по дълъг сигнал на заклучва-демек удалйава времето за подажане на + следователно флучва комфорт модула и се вдигата стъклата и за информация повечето аларми имат допълнителен канал които може да ползваш за свалянето на въпросните стукла.
И аз се занимавам с поставянето на аларми искам да помогна на колегата само да каже дали има този модул.

Не е така колега.

Тези алрами имат допълнителен кабел, който се свързва към кабела за заключване, а този за отклчването си е същия.

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Пет 26 сеп 2008 22:02

Не е така колега.

Тези алрами имат допълнителен кабел, който се свързва към кабела за заключване, а този за отклчването си е същия.[/quote]

правилно !!!!!!!! аз гледах докато ми я слагаха самата аларма , не е същата като другите , има си други кабели за комфорта

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 26 сеп 2008 22:16

колега заблудил си се :) кабела за заклучването и вдигането на стъклата е един и сащ, посто когато когато свързваш заклучването прексваш ел. клучето в клучалката и свазваш алармата последователно по сащия начин е и отклучването така се прави за да може да ти деиства и клуча да си заклучиш без да пъскаш алармата. и така си се обаркал че кабелата са 2 различни. ще се повторя заклучващия сигнал с вдигане на стаклта просто подава в рамките на 15-20 сек + за да мойе да се вдигната стъклата :) ако задържиш клуча положение отклучване 6те ти се свалят стуклата. ако имеш допълнителен канала на алармата СЕ СВЪЗВА един ДОПЪНИТЕЛЕН кабел да ти сваля стъклата при твое желание .

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Пет 26 сеп 2008 22:19

krasimir_nik написа:колега заблудил си се :) кабела за заклучването и вдигането на стъклата е един и сащ, посто когато когато свързваш заклучването прексваш ел. клучето в клучалката и свазваш алармата последователно по сащия начин е и отклучването така се прави за да може да ти деиства и клуча да си заклучиш без да пъскаш алармата. и така си се обаркал че кабелата са 2 различни. ще се повторя заклучващия сигнал с вдигане на стаклта просто подава в рамките на 15-20 сек + за да мойе да се вдигната стъклата :) ако задържиш клуча положение отклучване 6те ти се свалят стуклата. ако имеш допълнителен канала на алармата СЕ СВЪЗВА един ДОПЪНИТЕЛЕН кабел да ти сваля стъклата при твое желание .

добре колега , саглясявам се с теб , може и да си прав , не съм много по жиците , пък са няма да споря

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Пет 26 сеп 2008 22:21

колега, ние не спорим :) просто за тва е форума да си помагаме .

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Пет 26 сеп 2008 22:24

krasimir_nik написа:колега, ние не спорим :) просто за тва е форума да си помагаме .

:handshake :да:

Потребителски аватар
malkiiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkiiq » Пет 26 сеп 2008 23:02

колеги маи не се изразих както трябва. Така значи имам аларма с опцията комфорт ,доколкото знам вместо заключващия кабел трябва да вьржа кабела от алармата за комфорта който пуска по дьльг сигнал + кьм модула за заключване и от там той вдига всичките стькла, ако сьм разбрал правилно. но моя проблем е друг... алармата трябва да се нагласи на вакумно заключване и да се вьрже кьм един кабел кьм модула за закл. да ама не можах да разбера на кой кабел е това. нагласих алармата на ел. центр.закл. при което алармата изкарва на два кабела сигнал(един за закл. и един за откл.)вьрзах я успоредно за модула на колата, но когато задьржа ключа в някое положение за да сваля или дигна стьклата(защото още не сьм свьрзал комфора)се получава конфликт м/у двете и врьща ток кьм алармата при което и гори модула за заключване(на алармата)

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 27 сеп 2008 1:01

уникални сте, 200 човека ще изпишете и никой нищо не разбра.
Първо към човека дето иска да си монтира алармата, наясно ли си как изобщо работи централното, модула и самата алама?
какви са тея модули за вдигане на стъкла за по 30-40 лв, при положение, че в най- лошия случай може да се наложи да се вземе едно реле за 4,50-5 лв.
Още нещо какви кабели режете какво правите, нищо не се реже, свързват се към кабелите за заключване и отключване, САМО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ КЪМ РЕЛЕТАТА НА АЛАРМАТА НЯМА ПОДАДЕН - (МИНУС), централното се управлява само с плюс.
п.п да бяхте пуснали да потърсите малко има доста теми и то доста подробно обяснени :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”