Здравейте колеги, първо за тези които ще кажат да ползвам търсачката - "да" ползвах я и намерих много от това което ми трябваше, но има един въпрос на който немога да си отговоря. Значи проблема е следния - в една тема поствана от друг колега четох, че колата му заграява до около 70-72 градуса извънградско. И аз съм така. В друга една тема пък беше описан проблем, че кола не пали след като току що е била угасена, т.е работещ двигател след спирането му не иска да запали отново. Та значи тези проблеми ги имам и аз - и в двете дискутирани теми отговорите се въртяха около термодатчика. И сега ето го питането ми - Ако термодатчика е повреден, как мога да го установя защото пък инак си включва перката на вентилатора на 90-92 градуса. Но това става само когато колата работи на място. Не би ли трябвало и с перката да имам проблем ако ми е повреден термодатчика. Колата ми е Г3 1,4 АБД.
Благодаря предварително.
пс. Термостата е сменен преди седмица с "Валер"
Дали е термодатчик?!? - решено!!!
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали е термодатчик?!? - решено!!!
Последна промяна от Leppard на Вто 21 окт 2008 9:37, променено общо 1 път.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Това на колко ти включва вентилатора , се определя от друг датчик(поне така съм чул
). Ами най-добре го провери с VAG-COM примерно. На диагностиката го изкарва веднага! Сега ако караш дълго време извън градско или градско няма значение и неиска да ти се дигне темп. по показания на таблото или ти се вдига стрелчицата но много бавно. Това е типичен проблем - термостат. Ходи го прави че ще сменяш гумички на клапанчета скоро
ПС: Друго което можеш да направиш е да го мернеш с един мултицет. Аз съм със сдвоен датчик на температурата който е на тройника. Мисля че трябва да мериш Омове или Мега омове и съотношението е 1:2 , ако е по-различно начи сменяш датчика. Хващаш крачетата две по две с мултицета и мериш съпротивлението. Комбинациата кой две да премериш ще я налучкаш. Просто не я помня

ПС: Друго което можеш да направиш е да го мернеш с един мултицет. Аз съм със сдвоен датчик на температурата който е на тройника. Мисля че трябва да мериш Омове или Мега омове и съотношението е 1:2 , ако е по-различно начи сменяш датчика. Хващаш крачетата две по две с мултицета и мериш съпротивлението. Комбинациата кой две да премериш ще я налучкаш. Просто не я помня

- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както съм писал по-горе термоста съм сменил тоз месец, но промяна в температурата нямаше. Каквото беше със стария това е и с новия термостат. Ако може и едно пояснение, щом перката се включва от друг датчик тогава този дето се намира на тройника при термостата каква роля има?? Малко тъп въпрос ама като незнам... 

- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Значи единия термодатчик при по-старите модели дава сигнал към компота на колата, другия е за показанията на таблото. В моя случай просто датчиците са сдвоени в едно общо тяло.
ПС: датчика за вентилатора е качен на радиатора директно. (пак не сам много сигурен де
), ама дигни капака и ще видиш.
ПС: датчика за вентилатора е качен на радиатора директно. (пак не сам много сигурен де

Последна промяна от designer1 на Пон 29 сеп 2008 12:28, променено общо 1 път.
- VENISH_GOLF_3_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
колега смени си дачика аз имах същия проблем моя вобще неискаше даже да пали някои път.А на мен сащо тогава не ми се вдигаше стрелката на температурата като го смених дачика ми се вдигаше стрелката като ти казваш до 72 градоса но като ми провериха с сонда температурата на двигатела всичко си беше като трябва и ми казаха че сигорно е нещо в таблото
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След обстоен преглед и измерване на термодатчика (понеже не ми се даваха излишни пари
) стана ясно че датчика си е наред, както и часовника на таблото. Ситемата е затворена отвсякъде, няма течове и т.н. Просто не доумявам защо колата не загрява. Остава явно да съм попаднал на ментак термостат. Комай и аз като някои колеги ще си ги окачам на стената на срама.

- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, на място загрява до 90 градуса, а в движение неиска. Ако това е диагнозата явно ще ходя пак по магазините, въпроса е че се чудя каква марка термостат да взимам, и от коя е по-малко вероятно да уцеля ментак. Инак по другите теми видях какви марки са изброени ама знам ли на какво ще се натреса....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”