Една малко странна идейка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Една малко странна идейка

Мнениеот 1,9TDI » Пон 06 окт 2008 19:48

Вчера си свалих задната броня и ми мина една идея.На вентото ми отзад има два тампона които при удар няма да има никаква полза от тях. И за това мисля да му сложа една греда отзад за да поеме удара евентуално ако ме блсънат. въпроса ми е от каква кола може да стане гредата отзад на моята кола?

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 06 окт 2008 20:27

От Голф 3 или голф 2 :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 06 окт 2008 20:34

Тия тампони са сложени там не само за твоя безопасност :idea: Представи си като сложиш тая греда , и някой те удари отзад .Едва ли ще му е приятно ..... Щом са сложени там явно някой е преценил че трябва , не прави "български" работи :idea:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пон 06 окт 2008 20:55

Бързият написа:Тия тампони са сложени там не само за твоя безопасност :idea: Представи си като сложиш тая греда , и някой те удари отзад .Едва ли ще му е приятно ..... Щом са сложени там явно някой е преценил че трябва , не прави "български" работи :idea:

Е кво като го удари?? да е мислил преди това човека иска да си предпази колата.. кво го интересува тоя дет ще го блъсне :evil: :evil:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пон 06 окт 2008 21:04

lou написа:
Бързият написа:Тия тампони са сложени там не само за твоя безопасност :idea: Представи си като сложиш тая греда , и някой те удари отзад .Едва ли ще му е приятно ..... Щом са сложени там явно някой е преценил че трябва , не прави "български" работи :idea:

Е кво като го удари?? да е мислил преди това човека иска да си предпази колата.. кво го интересува тоя дет ще го блъсне :evil: :evil:

Евала колега ! Всички трябва да мислим като теб - нека да си пазим 20 годишните консерви , а не живота на останалите около нас .

И още нещо - замисли се че тия тампони поемат част от силата на удъра , а тая греда просто го предава и мачка ламарината напред .

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Пон 06 окт 2008 21:46

Бронята си е много добра мога да кажа пък аз за вентото преди давах назад и се натресох в един сълб в бързината дори малко се смачка /минимално/ капака на багажника почти незабележимо беше,а бронята не беше мръднала само си личеше сгъвката на пластмасата и то много леко.Така че не ти трябват никакви греди колега те немците са я измислили не си мъчи мозъка... :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 06 окт 2008 21:47

Старите Волво-та имат вградени амортисьори в броните - при удар мисля до 14 км/ч поемат удара без НИКАКВИ поражения по купето :-D

Потребителски аватар
Vilik
Автомобил: S4
Двигател:

Мнениеот Vilik » Вто 07 окт 2008 0:33

The_Machine написа: при удар мисля до 14 км/ч поемат удара без НИКАКВИ поражения по купето :-D

И кой друг, освен каруците, се удря с 14км/ч :D :D :D

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 07 окт 2008 1:12

The_Machine написа:Старите Волво-та имат вградени амортисьори в броните - при удар мисля до 14 км/ч поемат удара без НИКАКВИ поражения по купето :-D

И А4-ките имат нещо приличащо на амортисьор, но незнам дали в действителност е :roll:

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Вто 07 окт 2008 6:59

Повечето автомобили имат метална основа под бронята, някой обаче нямат (Хонда например)
Тези които са със такава, е предвидено достатъчно растояние между нея и бронята , гарантиращао ПАСИВНА безопасност. Идеята не е само да си пазим колите (между другото, познай дали ще имаш по-големи щети , ако бронята ти просто потдаде при лек удър навътре към колата , или ако я смачкаш между дирека и железната основа отзад), но и да пазим обекта който удряме - днес е дирек, утре може да е човек !!!
Да не говорим , че всеки един такъв детайл, трябва да поема кинетичната енергия при силен удър. Ако обърнеш внимание, на оригиналните такива греди, има направени чупки и гънки, които не са просто дизайн , а чрез тях предварително е "зададено" къде , как и колко да се сгъне при удър.

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Вто 07 окт 2008 11:03

Vilik написа:
The_Machine написа: при удар мисля до 14 км/ч поемат удара без НИКАКВИ поражения по купето :-D

И кой друг, освен каруците, се удря с 14км/ч :D :D :D

Някой заблуден зад теб на светофара.. примерно (и автомобилите могат
да се движат с 14км/ч колега) Аз не вярвам да паркираш назад с 100км/ч.

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Вто 07 окт 2008 11:36

На мен лично не ми се срува добра идеята за цяла греда! Вероятността да ти хлътне багажника при по силен удар е голяма, защото нямаш никаква еластична зона м/у бронята и купето.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 07 окт 2008 17:07

Един познат преди години на Волга беше сложил трамвайни релси под бронита :lol: няма да ти казвам какво стана с една жигула като се удариха :)
Сега по въроса сериозно......от Голф гредите ми се струват малко лабави.....но за леки удари от 10-20км.вършат работа.......имал съм такива 2-3 инцидента и мога да кажа че ако не беше гредата щях да потроша броните....

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Чет 09 окт 2008 15:06

аз се интересувам, защото едно приятелче си блъсна вентото в някакъв стълб и забележителното е че като дава назад. видях му колата беше смачкана отзад до безобразие и резервоара му беше пукнат. за това искам да сложа греда която да поеме удара. пък и задната броня надали ще я намеря толкова лесно. поне от пред може да се сложи и броня на голф 3

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 09 окт 2008 16:17

Преди година слагах на пасат В3 на един колега теглич фабричен от дебелостенна тръба и две планки по 1см заварени към нея за да се хване на мястото на оригиналните планки на гредата във бронята и към купето :shock Със бронята сам ми беше зор да го вдигна :D Преди 2 месеца един се опита да му провери пожарогасителя до кога е годен и резултата беше 1:0 за колегата :P На пасата само:одраскан багажник,пукнат стоп и бронята ожулена а на оня дет не си гледа в пътя радиатора висеше на теглича :twisted:

Върни се в “Направи си сам!”