Една малко странна идейка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Една малко странна идейка
Вчера си свалих задната броня и ми мина една идея.На вентото ми отзад има два тампона които при удар няма да има никаква полза от тях. И за това мисля да му сложа една греда отзад за да поеме удара евентуално ако ме блсънат. въпроса ми е от каква кола може да стане гредата отзад на моята кола?
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Бързият написа:Тия тампони са сложени там не само за твоя безопасностПредстави си като сложиш тая греда , и някой те удари отзад .Едва ли ще му е приятно ..... Щом са сложени там явно някой е преценил че трябва , не прави "български" работи
Е кво като го удари?? да е мислил преди това човека иска да си предпази колата.. кво го интересува тоя дет ще го блъсне

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
lou написа:Бързият написа:Тия тампони са сложени там не само за твоя безопасностПредстави си като сложиш тая греда , и някой те удари отзад .Едва ли ще му е приятно ..... Щом са сложени там явно някой е преценил че трябва , не прави "български" работи
Е кво като го удари?? да е мислил преди това човека иска да си предпази колата.. кво го интересува тоя дет ще го блъсне![]()
Евала колега ! Всички трябва да мислим като теб - нека да си пазим 20 годишните консерви , а не живота на останалите около нас .
И още нещо - замисли се че тия тампони поемат част от силата на удъра , а тая греда просто го предава и мачка ламарината напред .
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Бронята си е много добра мога да кажа пък аз за вентото преди давах назад и се натресох в един сълб в бързината дори малко се смачка /минимално/ капака на багажника почти незабележимо беше,а бронята не беше мръднала само си личеше сгъвката на пластмасата и то много леко.Така че не ти трябват никакви греди колега те немците са я измислили не си мъчи мозъка... 

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Повечето автомобили имат метална основа под бронята, някой обаче нямат (Хонда например)
Тези които са със такава, е предвидено достатъчно растояние между нея и бронята , гарантиращао ПАСИВНА безопасност. Идеята не е само да си пазим колите (между другото, познай дали ще имаш по-големи щети , ако бронята ти просто потдаде при лек удър навътре към колата , или ако я смачкаш между дирека и железната основа отзад), но и да пазим обекта който удряме - днес е дирек, утре може да е човек !!!
Да не говорим , че всеки един такъв детайл, трябва да поема кинетичната енергия при силен удър. Ако обърнеш внимание, на оригиналните такива греди, има направени чупки и гънки, които не са просто дизайн , а чрез тях предварително е "зададено" къде , как и колко да се сгъне при удър.
Тези които са със такава, е предвидено достатъчно растояние между нея и бронята , гарантиращао ПАСИВНА безопасност. Идеята не е само да си пазим колите (между другото, познай дали ще имаш по-големи щети , ако бронята ти просто потдаде при лек удър навътре към колата , или ако я смачкаш между дирека и железната основа отзад), но и да пазим обекта който удряме - днес е дирек, утре може да е човек !!!
Да не говорим , че всеки един такъв детайл, трябва да поема кинетичната енергия при силен удър. Ако обърнеш внимание, на оригиналните такива греди, има направени чупки и гънки, които не са просто дизайн , а чрез тях предварително е "зададено" къде , как и колко да се сгъне при удър.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Един познат преди години на Волга беше сложил трамвайни релси под бронита
няма да ти казвам какво стана с една жигула като се удариха
Сега по въроса сериозно......от Голф гредите ми се струват малко лабави.....но за леки удари от 10-20км.вършат работа.......имал съм такива 2-3 инцидента и мога да кажа че ако не беше гредата щях да потроша броните....

Сега по въроса сериозно......от Голф гредите ми се струват малко лабави.....но за леки удари от 10-20км.вършат работа.......имал съм такива 2-3 инцидента и мога да кажа че ако не беше гредата щях да потроша броните....
- 1,9TDI
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
аз се интересувам, защото едно приятелче си блъсна вентото в някакъв стълб и забележителното е че като дава назад. видях му колата беше смачкана отзад до безобразие и резервоара му беше пукнат. за това искам да сложа греда която да поеме удара. пък и задната броня надали ще я намеря толкова лесно. поне от пред може да се сложи и броня на голф 3
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Преди година слагах на пасат В3 на един колега теглич фабричен от дебелостенна тръба и две планки по 1см заварени към нея за да се хване на мястото на оригиналните планки на гредата във бронята и към купето
Със бронята сам ми беше зор да го вдигна
Преди 2 месеца един се опита да му провери пожарогасителя до кога е годен и резултата беше 1:0 за колегата
На пасата само:одраскан багажник,пукнат стоп и бронята ожулена а на оня дет не си гледа в пътя радиатора висеше на теглича