трупа грешки на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
трупа грешки на газ
какво да сложа на колата че да не трупа грешки.паля винаги на бензин.и на всеки 600-800 кил.трябва да откачам клемата.колко ше струва тая джаджа че да си оправя колата.колата е vento 1.8 90кс газова ловато с някаква ламба.благодаря предварително.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
MrLover написа:И аз съм с гозово ловато и вчера ходих да си сложа ресет-реле на компа на колата, взеха ми 20-тина лева, но проблема вече го няма
И това не е идеален начин на всяко палене EKU то се учи от 1ви клас.
По-добре е ръчно на 50 паления примерно, ха сега се сетих може да се направи и електронно

Интересен е и варианта с прекъсване на ламбда сондата

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
L&R написа:MrLover написа:И аз съм с гозово ловато и вчера ходих да си сложа ресет-реле на компа на колата, взеха ми 20-тина лева, но проблема вече го няма
И това не е идеален начин на всяко палене EKU то се учи от 1ви клас.
По-добре е ръчно на 50 паления примерно, ха сега се сетих може да се направи и електронно.
Интересен е и варианта с прекъсване на ламбда сондата
И тук си прав, но при мен го правеше постоянно

- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: трупа грешки на газ
mamara42 написа:какво да сложа на колата че да не трупа грешки.паля винаги на бензин.и на всеки 600-800 кил.трябва да откачам клемата.колко ше струва тая джаджа че да си оправя колата.колата е vento 1.8 90кс газова ловато с някаква ламба.благодаря предварително.
Ако имаш реле за постоянен ресет на компа го махай и си направи ръчно да ресетваш компа

Аз имах такова и го елиминирах, направих си ръчен ресет
Всяка сутрин, пали колата на бензин и докато не паднат оборотите, не обръщай на газ

Аз лично си чиста компа, като карам на бензин извънградско около 50км и после обръщам на газ(по този начин около 6м. не съм си ресетвал компа), а ако карам на газ продължително време в градски условия, веднъж на 2м ресетвам компа и всичко е ок

Тази процедура я права 1год. и нямам никакъв проблем

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
При мен се получаваше в началото, после явно сондата замина и спря да трупа грешки. И аз съм за откачане на сондата , дори ако може да се махне нацяло с цел да се запази при положение че след време ще потрябва. Така или иначе при каране основно на газ не върши почти никаква работа, а пък си заминава бавно и сигурно.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
откачил съм сондата,изкара 500 км. без проблеми и пак почна да ми държи високи обороти на газ(2000)е не винаги ,но като се заинати!!!на бензин си е добре без сонда поне не гасне и си държи 950 оборота.много е тъпо на голфа с тая газ,опела беше моно и нямаше никакви проблеми с нищо(никакви ресети,емулатори,грешки)!!!демек като чета няма решение на този проблем.Но как вдига оборотите на газ откъде трупа тия грешки сега(нали няма сонда)????
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
това, че няма сонда не значи ,че компютъра не очаква да получи сигнал от нея ....luboveliki написа:откачил съм сондата,изкара 500 км. без проблеми и пак почна да ми държи високи обороти на газ(2000)е не винаги ,но като се заинати!!!на бензин си е добре без сонда поне не гасне и си държи 950 оборота.много е тъпо на голфа с тая газ,опела беше моно и нямаше никакви проблеми с нищо(никакви ресети,емулатори,грешки)!!!демек като чета няма решение на този проблем.Но как вдига оборотите на газ откъде трупа тия грешки сега(нали няма сонда)????

Върни се в “Автогазови уредби”