Проблем шибедах Golf mk.2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Проблем шибедах Golf mk.2

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Вто 16 сеп 2008 12:49

Здрасти пичове имам проблем с шибедаха на гофчето...става въпрос за това уплътнение което на самия люк и попринцип спира водата...да де ама в моя случай то се пукна и сега вътре в купето си тече стабилно при по-усилен валеж...ако може някой да ме насочи към хубав сервиз в София...проверих сервиза на Царибродска 100 (имаше го в една тема за проблем с люка на голф 3) обаче там сега строят нещо и сервиза го няма...благодаря предварително

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 16 сеп 2008 13:05

Първо - добре дошъл колега :welcome_to_group За шибидаха - най-добре пробвай в някоя морга от някое друго фауве, иначе за ново уплътнение и ремонта ще ти вземат сума ти пари.

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Вто 16 сеп 2008 14:19

Мерси за посрещането :) та ходих и в 1-2 морги обаче там имат само самите капаци без уплътненията....пък за ремонт да ми земат 100-120лв. наи-много...ше плащам няма как прсто иде зима а за истории от типа "направи си сам" нямам време да се занимавам :?

Потребителски аватар
mmv
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем шибедах Golf mk.2

Мнениеот mmv » Чет 18 сеп 2008 7:42

HeMaM_CTpaX написа:Здрасти пичове имам проблем с шибедаха на гофчето...става въпрос за това уплътнение което на самия люк и попринцип спира водата...да де ама в моя случай то се пукна и сега вътре в купето си тече стабилно при по-усилен валеж...ако може някой да ме насочи към хубав сервиз в София...проверих сервиза на Царибродска 100 (имаше го в една тема за проблем с люка на голф 3) обаче там сега строят нещо и сервиза го няма...благодаря предварително

колега вземи си 2м. стоманена тел и си отпуши четирите отводнителни канала, ако не спре да тече поне ще капе само при проливен дъжд.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 18 сеп 2008 13:43

HeMaM_CTpaX написа:Мерси за посрещането :) та ходих и в 1-2 морги обаче там имат само самите капаци без уплътненията....пък за ремонт да ми земат 100-120лв. наи-много...ше плащам няма как прсто иде зима а за истории от типа "направи си сам" нямам време да се занимавам :?

Ама ти сериозно си готов да дадеш 100-120лв за ремонт на едно уплътнение ли ?! :shock :shock :shock :shock
Аз имам същия проблем, но смятам събота/неделя да отделя 1-2 часа да видя как стоят нещата...

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Чет 18 сеп 2008 16:11

То да сваляш шибито си е живо изпитание на нервите ... ако жилата от вътре се изметнат по завойчетата 5-6 часа не ти мърдат ако си сам но от друга страна тамън ще ги смажеш. Това е егати мъката да ги наместиш 3ма души ги сменяхме мойте.

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Съб 20 сеп 2008 18:26

аз каналчетата ги отпуших не с тел ами с UTP кабел...след тва не е валяло по-убилно да знам има ли резултат... Ixidor пиши резултати като свалиш шибидаха...

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Съб 20 сеп 2008 20:23

колега здравей.имам същия проблем на моя люк.като отида на автомивка и вътре става душ в купето.решението е следното, намираш си люк и го сменяш.Аз така мисля да направя.140 лв ми искат за уплътнение в магазин на VW, а един люк 2-ра употреба си намерих за 100лв.по добре си намери цял люк който не е текъл и сменяй целия.
Поздрави

Потребителски аватар
V_i_T
Автомобил: Golf 2 GTI
Двигател: PB 1.8i 112 hp 1991
Контакти:

Мнениеот V_i_T » Вто 30 сеп 2008 7:36

При мен е същия проблем - но проблема не е в каналчетата. Моите ги проверявах, ама не са запушени - какво да се прави не знам. По моргите няма такива неща - май ще взема крайното решение аз :( Колкото и да е мъчно, но .......... силикончето му е майката, че иначе не е кола пyк душ кабина м**ка му!

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Вто 30 сеп 2008 7:59

Колеги днеска ми казаха от кое точно е проблема.Отзаде на люка има някакъв П- образен отливник, който в моя случай липсва и водата няма каде да се събере и влиза в купето.А лошото е че незнам откаде да го намеря тоя отливник.от VW ми казаха че вече нямалао как да поръчат такава част, от много време не им било в каталозите

Потребителски аватар
HeMaM_CTpaX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeMaM_CTpaX » Пон 06 окт 2008 22:01

бе колега незнам за тоя П-образен отливник тия дни го поразгледах шибито сичко си изглежда наред (в смисъл не изглежда да липсва нещо) просто има една пукнатина в това платненото оплътнение широка около 3-4мм. ше импровизирам с нещо да я запуша за зимата поне пък на пролет ше го мисля

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 07 окт 2008 11:23

HeMaM_CTpaX написа:бе колега незнам за тоя П-образен отливник тия дни го поразгледах шибито сичко си изглежда наред (в смисъл не изглежда да липсва нещо) просто има една пукнатина в това платненото оплътнение широка около 3-4мм. ше импровизирам с нещо да я запуша за зимата поне пък на пролет ше го мисля

Ето го решението http://picbg.net/u/22126/17944/208227.jpg
:wavecry

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 окт 2008 11:44

Ти луд ли си е ? колега, недавай подобни идеи на хората, че така им убиваш мерака да си оправят проблема.Всеки може така

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Вто 07 окт 2008 12:02

checheneca написа:Ти луд ли си е ? колега, недавай подобни идеи на хората, че така им убиваш мерака да си оправят проблема.Всеки може така

Ми луд съм както изглежда ! Въпрос на зибор,на мен лично не ми е необходима ДУПКА на тавана. 1 че не я ползвам,ако е отворен само люка - Жега , ако отвориш и прозорец вътре става "торнадо"
Пък и за какво да ми тече на главата :twisted:
П.С
По скоро всеки ще си смени уплътнението сам или ще си залепи люка със силикон,но малко хора биха го махнали напълно !

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 окт 2008 12:06

Кво се нервиш колега, никой не те е карал да си купиш кола с люк.
По скоро всеки ще си смени уплътнението сам или ще си залепи люка със силикон,но малко хора биха го махнали напълно !

хаха тука неиздържа братле .... :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”