твърдо биене!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

твърдо биене!?

Мнениеот absent » Пон 06 окт 2008 22:00

хора помагаите откакто съм взел голфето все чувам едно голямо биене като мина през най малката (само когато скоростта е по голяма) неравност , какво и не сменях амортисйори,тампони всякакви и това си остава ,чува се отпреде най много дали може да е от гумите те са 15 ки ниско профилни вече втори път ми се случва да изправям джанта

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Пон 06 окт 2008 22:21

При мен има аналогично биене - метал в метал /отпред/ при преминаване през дупки и неравности. Установих, че е от накладките - като се поизносят и метлната им част бие в апартите/клапчат както си искат/. Тоя ефект се получава от омекнали пластинчати пружинки - те подържат накладките да не хлопат, но понеже са стари, ръждясали и кой знае колко пъти прегрявани, то само името им е останало - "пружинки".
Това при Голф - 2. Тия дни ги поръчах от местния магазин на "ауто+" и обещаха да ги доставят на 2 лв. пружинка/пластинка/.
Дано съм бил полезен. Имаше писано за подобен проблем през лятото...опитай с тъсачката.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пон 06 окт 2008 22:25

Това голямо биене едвали е от пластините, по скоро нещо по полуосите. Как бие равномерно или както си поиска? Усеща ли се при подаване на газ и при пълен завой?

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 07 окт 2008 0:27

не само при неравности и обикновенно съм забелязал че дори и наи малката неравност или бабунка при по голяма скорост се превръща в нещо като бооом!!! направо незнам вече и все отпреде се чува в вдясно каточели или пък към средата нещо такова имам чувство че ще загубя мотора ходих при сякви маистори всичко гледаха масата му и пари за тампони амортисиори ама не дрънчи си

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 окт 2008 0:40

Възможно е да е от вътрешните полуоски.А може ли да е от тампоните на носачите ?

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Вто 07 окт 2008 10:05

Колега , усещаш ли биенето във волана , дали не ти опира генерацията или стаб. щанга :?:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 07 окт 2008 10:14

Това е нещо по каретиите и полуосите.... Може и балансиращия тампон да прави въртели... Няма какво друго да е!!! :wink:

Хубав майстор винаги ще го разбее какво е! АКо беше от софия лесна работа. По добре иди при други майстори ако тези не могат да се справят, или по скоро такива дето не се занимават с VW-та от вчера... :wink:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 07 окт 2008 12:10

Колега виждам че си от Свищов ела във Велико Търново не е толкова далеч.Ако си решен и искаш да си оправиш проблема пиши ми на Л.С аз ще и дам адреса на ФВ сервиза .... там кадето проблемите винаги имат решение :wink:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 07 окт 2008 12:49

Точно това трябва да се случи! Браво, че има такива хора от форума дето изявяват желание за помощ.... Щях да му предложа същото но е прекалено далеч човечеца.... :roll:
Колега ако си му наблизко, бягай да оправите проблема... :)

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 07 окт 2008 21:17

Ами днес сложих една голяма басова колона и сега малии никво биене не се чува :) маитапа настрана благодаря колеги до търново сигорно ще прескоча благодаря на колегата ако не успея да намеря този сервиз ще се свържа с него

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”