ISRalien написа:бла бла бла...
И България е blacklist-ната за доставки.
Най-обичам такива добре обосновани мнения

Alienware правят най-добрите къстъм лаптопи. Ужасно бързи, прекрасен дизайн. Да, скъпи са, но техническите им параметри са много високи, може би едни от най-високите в техния клас. Все пак имат най - бързия 15.4 инчов лаптоп в света. Аз си имам едно HP 6720s, което засега ми върши перфектна работа - леко е, батерията му държи много и има Word. Но, в момента който ми изпаднат малко пари (жилище не се изплаща с усмивки, не и ако си мъж), си бия шута на ПЦ-то и си взимам такъв. Аз обичам да цикля в някаква част от свободното си време, доставя ми удоволствие, успокоява ме. Затова и ще търся лаптоп с високи характеристики - да задоволява геймърското в мен. Колегата трябва да си реши за какво му трябва. Ако е бизнес - моят избор е HP или Toshiba. Имам наблюдения върху други марки, а особеннот тези върху Sony Vaio са крайно отрицателни.
Относно blacklist-a на България - ако има желание, има и начин. Роднина, познат, приятел на приятел и т.н. винаги може да го купи и да ти го прати с куриер, да ти го донесе като си идва и пр. Съмнява ме, че някой колега от пребиваващите в САЩ ще ти откаже такава услуга.
Колега, в този случай евтиното определено ще излезе най - скъпо. Лаптоп се купива нов, в гаранция, или от много добър приятел (трябва да си наясно с неговото отношение към машинката). Излишно е да споменавам, че на този вид техника цената и пада буквално всеки ден. Ще дадеш 1600 лева (примерно) днес и след два месеца ще можеш да си вземеш почти същата конфигурация за 1200.
Айде сега, почвайте да ме храните колко съм неграмотен, че не разбирам и все такива неща, които правят един дебат смислен.