Проблем с гаснене...вече и с паленето...Решено !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Проблем с гаснене...вече и с паленето...Решено !

Мнениеот valka » Пет 10 окт 2008 0:29

Та имах проблем с гаснене на колата в движение. Изчетох сума ти теми за датчици, холове-молове, бобини, комутатори, бензинови помпи, комютри...да ти гръмне главата. И понеже колата се извъртя да не казвам като какво пред майсторите и си работе6е на 6...реших датчика в хола да и сменя за всеки случай - взех цяло делко втора ръка и така.
Прибрах се като пич (ама уж). След 2-3 дни имах работа с колата. Въртя, пали ама като почна да се тресе двигателя и сам си спря. Избиха ми реутаните. На другия ден пак пробвах - същото. След 1 седмица пак. 1 месец ми стои зад блока като паметник. :(
Днес реших пак да я пробвам, че и бензин уж има бая, да го проверя дали си е там. Та връткам ключа - стартера изобщо не завъртя. Ни звук, ни нищо. Само едно леко цъкане долу някъде при краката ми.

Някой има ли идея какво и е. Стартера ли и е заминал. Бендикса му е за смяна. Ама как така като не я паля 2 седмици сам реши да спре да работи. :roll:

Последна промяна от valka на Съб 24 яну 2009 22:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Пет 10 окт 2008 4:37

От толковоа опита за палене най-вероятно е зминал акумулатора. Това е първото нещо за прверка, не обвинявай веднага стартера.

А каква е колата?

Общо взето причините може да са 4:
1. Няма гориво (газ, бензин,дизел.....)?
2. Няма ток (респ. искра).
3. Няма въздух (малко вероятно).
4. Няма от къде да излизат изгорелите газове (щеше да припука поне).

За по-конкретни отговори дай модела на колата и какъв е мотора?

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Пет 10 окт 2008 7:20

aradovanov написа:
.....Общо взето причините може да са 4:
1. Няма гориво (газ, бензин,дизел.....)?....

Човека каза че има бая бензин така че и тази причина се изклучва :)

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Пет 10 окт 2008 7:46

А я си представи че бензина не може да стигне го двигателя или е недостатъчно :roll:

sexov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sexov » Пет 10 окт 2008 8:20

Аз предлагам да си провериш токовете. Виж си акумулатора да не е изтощен. И другото вземи един комутатор от прител/познат/непознат за проба смени го с твоя

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 10 окт 2008 15:01

Извинявам се :oops: колата е Голф 3 1.4 ABD.
Колегата в работата ме осветли, че май акумулатора се е изтощил. В най-лютия студ през зимата 1 седмица не я карах и си запали от раз. Ама сега не съм я карал вече месец.
А след делкото, с което си хвърлих парите на вятъра...сега бобината и комутатора са наред. Ама пак ми е странно. Защото преди с оригиналното делко само дето ми изгасна 2-3 пъти. На третия път цял (ЦЯЛ) ден я пробвах общо 5-6 пъти сутрин, обед, вечер. Не ще да запали и не ще. Брат ми ме издърпа криво-ляво вечерта към 11 ч до майсторите. И на сутринта ми се обажда, че колата си запалила от раз. :evil:
Е смених делкото и датчика. И на следващия старт яко тресене на двигателя и загуба на мощност като подавам газ. И за това 1 месец ми стои като паметник зад блока. Смених семеринга на скоростната кутия, налях масълце, че почти съм нямал, онова малко л...о тампона на скоростния лост също смених, делко втора ръка и пароци за 'бабуна' не останаха. Пък и други работи ми се отвориха, не е само колата да ми иска парочки.
Та сега на аванс пак ще търся бобини и комутатори и така. :roll:

sexov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sexov » Пет 10 окт 2008 15:43

Значи преди да ми изгърми на мен комутатора и да ме остави насред пътя. Ми гаснеше по време на движение. И след това мъка няма палене. След като запали карам няколко км и пак същата история смених си палеца и дисрибуторната капачка. Нещата се оправиха за около месец след това ми угасна на път на много километри от дома. Оказа се комутатор. Тръгваш по веригите токове и бензин.

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 10 окт 2008 20:48

Taka e. :wink:
То след изчетените теми загрях кои са най-честите виновници за този проблем - датчика, бобината с комутатора или бензиновата помпа.
Ама след като вчера не искаше дори да завърти стартера си викам, че в още по-дълбоки л...а нагазих. Е не знаех, че се е изтощил акумулатора, ама ми е първа кола.
Трупам опит. За съжаление е горчив опит, ама живота е сурав и **рав все пак. :wink:

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Чет 16 окт 2008 20:09

Колеги извинявам се малко за ламерския въпрос, поразрових се малко с търсачката, ама аджеба не открих...Аз бензинов филтър сигурно имам, ама някой може ли да ми помогне къде точно да го диря :roll: на моето ABD. Че като се подаде по-рязко газ и колата умира, тресе и гасне.

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 17 окт 2008 17:53

добра идея е да ти се направи центровка на запалването след смяната на делкото, вероятно за това колата е работила неравномерно и е загаснала.

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пет 17 окт 2008 19:04

Ugeorge написа:добра идея е да ти се направи центровка на запалването след смяната на делкото, вероятно за това колата е работила неравномерно и е загаснала.

Ами майсторите са я направили тая процедура. В смисъл аз след като я оправиха си се прибрах като пич от Овча Купел до Надежда. Ама нямах работа с колата 2-3 дни...и на третия ден паля и се почват мъките. Даже вчера пробвах с друг акумулатор. Запали ама подадеш ли по рязко газ и почва да тресе, тръгва да гасне, пука...Колегата в работата ми вика, че сигурно не и достига точец. Служебната Фиеста 91 г ги прави тия мизерии като минеме през локва...и и се намокри нейната си бобина, там комутатор ли е. Нали и е боднат/а отзад зад двигателя, по надолу така.
Бащата пък се обажда да изчистя бензиновия филтър. Викам му т'ва да не е москвич. Тука се сменя, не се чисти. Ама това за всеки случай. Не мисля, че проблема е филтъра. Ама знае ли човек.
Лошото е, че ме предаде зад блока. Трябва ми пътна помощ, за да я закарам при майстора. Да си ги беше правила тия номера още при майсторите.
От женски род е тая ми ти колица.

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Пон 27 окт 2008 20:17

Малко странен се оказа проблема...

Мислех, умувах...и си викам къде ще троша пари за пътна помощ...Ей го на... на една ръка разстояние (50м) съм от Хеед'91...И отидох на диагностика...Три часа ходене по мъките.
Проверяване на какво ли не. То компове, бензинови помпи, т'ва, онова...Закачиха ми и друга бобина и комутатор, върнах си и старото делко...Не и не.
Колата все пак не пропусна да си покаже, че е жена и отново си врътна ду*арата. :wink: След като зад блока се тресеше тотално и си гаснеше сама, тук си държеше стабилни обороти. :evil: Имаше само едно пропадане на около 1500 - 1800 об. и леко припукване при по-рязко натискане на газта. Врътнахме едно кръгче. Наистина си имаше дупка на тия обороти. Пак в сервиза...човъркане и мерене на още нещица... :roll:
На края доколкото си спомням ми напръскаха с някакъв спрей широката, черна 'букса' на компютър ли е, знам ли...там под стъклото до филтъра. Тая дет прилича на кабел за данни за харддиск АТА..., ама по-голяма. И колата взе, че се оправи.
Е, датчика на хол за по-сигурно ще го сменя. Не вярвам това да е проблема когато ми изгасна на път за работа и цял ден нещеше да запали.

Накрая няма да пропусна да направя реклама на сервиза на Хеед'91. Съжалявам ако не е по правилата...ама си пролича космическата разлика от един друг сервиз където за пръв път си закарах колата миналата година за смяна на три*уйника, при мен седем***ник.
Та докато там мизерниците ме оставиха да кисна навън пред вратата на кучия студ...ала бала...По едно време ми избиха реутаните и им казах, че искам да гледам, да се уча...Като им гледам престъпните мутри знам ли какви работи могат да ми потрошат докато оправят другото. Тъпаци. Майстора нещо взе да ме лае, ама аз нахален като конска муха. Вика инструменти нямаш...т'ва онова аз твърд кат скала. :lol: Накрая ме обрулиха 100 кинта за смяна на седморника и смяна на термостат. Парите не са най-важното.... Аз си викам тук повече няма да стъпя. Да го ... Тия се намират по пътя на 310 малко преди да се разделят седми и шести микрорайон. Авторай ли кви бяха...може и да бъркам името. Малко преди 310 да спре на спирката преди улицата дето разделя двата микрорайона.

При Хеед'91 поне работят хора. И засега съм супер доволен от тях. :wink:
А аз се бях засилил да сменям бобина и комутатор...Може и те да правят мизерията де, ама в случая с оборотите нямаха вина.
Малко като роман стана, ама големи проблеми - голямо писане падна.

Последна промяна от valka на Вто 21 юли 2009 21:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Вто 28 окт 2008 11:25

Решено ама друг път. Днес пак като запалих двигателя се 'разтрепери' и изгасна. Предавам се вече. :(

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 28 окт 2008 14:57

Валка, ако продължаваш така, за търсачката няма да пропусне някой да ти се развика...

Направете една комп. диагностика, вижте горивния филтър и премерете налягането на бенз. помпа. Помпата /от хубаво гориво.../ може да е за почистване /с ултразвук/ или да си е за смяна... Може и дюзата на моното да е за чистене... Погледни си и възд. филтър - за веки случай... Огледайте да не смуче въздух отнякъде, откъдето не трябва, тампона под моното и т.н... После по ред - свещи, вв кабели, палец, капачка, бобина/комутатор, датчик на хол, пък и комп. - всичко без датчика е лесно за размяна с някой колега от форума с АБД или с АБУ... Вземи си нов О-пръстен за делко-то, ако ще сменяш датчика... Вижте темп. датчик, стъпковото моторче, клемореда на контактния ключ, бушоните, релетата /и на бенз. помпа.../ - огледайте окабеляването за прекъснати/окислени/нагорели кабели/букси... Абе в този дух... :)

Потребителски аватар
valka
Двигател:

Мнениеот valka » Вто 28 окт 2008 21:36

Мерси за изчерпателния отговор. :wink:

Преди да пусна темата доста работи изчетох за сходни проблеми и не спирам да се ровя и да чета.
На комп. диагностика писах по-нагоре, че 3 часа бях в Хеед'91, където трудно се намери проблема с пропадане на 1500 - 1800 оборота. Там за мое съжаление колата не изгасна.
И бобина/ комутатор и закачиха друг, и налягане на бенз помпа беше мерено, и 2 датчика слагахме (2 броя делко)...на комп беше закачена откъм двигателя, вътре от купето пак беше закачена за нещо си...

Както и да е...и от диагностиката доста материал събрах за смяна...и тук от форума...както и от колеги и познати...Благодаря на всички.

Моля модераторите да архивират (поне проблема с пропадането може да е полезен за някой колега) или изтрият темата. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”