Малко странен се оказа проблема...
Мислех, умувах...и си викам къде ще троша пари за пътна помощ...Ей го на... на една ръка разстояние (50м) съм от Хеед'91...И отидох на диагностика...Три часа ходене по мъките.
Проверяване на какво ли не. То компове, бензинови помпи, т'ва, онова...Закачиха ми и друга бобина и комутатор, върнах си и старото делко...Не и не.
Колата все пак не пропусна да си покаже, че е жена и отново си врътна ду*арата.

След като зад блока се тресеше тотално и си гаснеше сама, тук си държеше стабилни обороти.

Имаше само едно пропадане на около 1500 - 1800 об. и леко припукване при по-рязко натискане на газта. Врътнахме едно кръгче. Наистина си имаше дупка на тия обороти. Пак в сервиза...човъркане и мерене на още нещица...
На края доколкото си спомням ми напръскаха с някакъв спрей широката, черна 'букса' на компютър ли е, знам ли...там под стъклото до филтъра. Тая дет прилича на кабел за данни за харддиск АТА..., ама по-голяма. И колата взе, че се оправи.
Е, датчика на хол за по-сигурно ще го сменя. Не вярвам това да е проблема когато ми изгасна на път за работа и цял ден нещеше да запали.
Накрая няма да пропусна да направя реклама на сервиза на Хеед'91. Съжалявам ако не е по правилата...ама си пролича космическата разлика от един друг сервиз където за пръв път си закарах колата миналата година за смяна на три*уйника, при мен седем***ник.
Та докато там мизерниците ме оставиха да кисна навън пред вратата на кучия студ...ала бала...По едно време ми избиха реутаните и им казах, че искам да гледам, да се уча...Като им гледам престъпните мутри знам ли какви работи могат да ми потрошат докато оправят другото. Тъпаци. Майстора нещо взе да ме лае, ама аз нахален като конска муха. Вика инструменти нямаш...т'ва онова аз твърд кат скала.

Накрая ме обрулиха 100 кинта за смяна на седморника и смяна на термостат. Парите не са най-важното.... Аз си викам тук повече няма да стъпя. Да го ... Тия се намират по пътя на 310 малко преди да се разделят седми и шести микрорайон. Авторай ли кви бяха...може и да бъркам името. Малко преди 310 да спре на спирката преди улицата дето разделя двата микрорайона.
При Хеед'91 поне работят хора. И засега съм супер доволен от тях.

А аз се бях засилил да сменям бобина и комутатор...Може и те да правят мизерията де, ама в случая с оборотите нямаха вина.
Малко като роман стана, ама големи проблеми - голямо писане падна.