Здравейте, колеги!
Честичко ми се случва да тръгвам на ръчна след като съм паркирал някъде-забравям, че е дръпната(и не забелязвам и лампичката). И ми мина през ума да сложа и зумерче. Обаче не знам къде да го свържа точно-към предупр.лампичка или директно на датчика? Някой може ли да помогне?
Зумерче за вдигната ръчна?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Зумер
Зумер купих от магазин за електронни елементи по 1 лв.Свири достатъчно силно,даже с лепенка закрих част от отвора за да намаля силата на звука.Има ги и в компютри подобни зумери.Има означение кое краче е +,а то е и по дълго.Може да вържеш кабел към проводника който отива към лампата там където ти е удобно,само гледаш поляритета на зумера.Другото краче с кабел кум купето .Аз моя зумер го ползвам за сигнализация за включен мигач,защо са счупени части на връщащия механизъм за изключване на ръкохватката за мигачите и по някой път ги забравям. Размера е Ф10 мм Х 10 мм височина.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Само да допълня , че ключето на ръчната е към маса(поне на повечето). Тоест + на зумера към клема на която има 12V про контакт, а - на зумера към датчика на ръчната. Тва е най-простият вариант. Другият който е доста по-добър но и малко по-сложен е някой, който се занимава с електроника, да се върже с един чакащ мултивибратор към входа на километража, за да ти пищи само когато ръчната е дръпната и колата е в ДВИЖЕНИЕ.
Това ако не си с жило де, ако си ..ще ти трябва маргаритка от такси

Това ако не си с жило де, ако си ..ще ти трябва маргаритка от такси

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
зумер
и аз съм се замислял за зумер, но неможели да се включи към зумера за забравени фарове!? 

- nikolai_1
- Автомобил:
- Двигател:
друг вариант е към педала на съединителя да се свърже бутон подобен на този от ръчната, така че когато се отпуска съединитреля да пищи , но определено звува от зумера тряабва да е прекъснат ( насечен сигнал ) щото иначе не можеш да си изтраеш колата . Идеята е да има прекъсната верига на още едно място освен от ръчната . И аз си мисля един хубав слънчев ден да я пробвам тая работа ама ...
ARBEITEN по цял ден...

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Във фирмата където бачкам служебните ни коли са шкоди фабия.... та съм забелязъл че когато е дръпната ръчната само свети индикацията на таблото дори и при запален двигател нищо не пищи,едва когато тръгнеш явно колата разбира че се движи
тогава почва да пищи
аз съм мислил и за моя голф да слагам,ама искам да е по интелигентно като на шкодите,за целта трябва да се намери от къде идва +за стрелката на скоростомера(за да се движи) и след това е лесно 

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател: